Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Annonsemålretting

Slik utleder Google interessekategorier og demografiske kategorier

Når kunder besøker Google-nettsteder (f.eks. YouTube) eller partnernettsteder, lagrer Google en informasjonskapsel for annonsering i nettleseren til brukeren for å registrere hvilke typer innhold brukeren ser på. Ut fra denne informasjonen kan det vises annonser som kan appellere til brukerne, basert på interesse- og demografikategoriene deres.

Hvis for eksempel en bruker besøker mange sportsrelaterte nettsteder som viser AdSense-annonser, eller ser på sportsrelaterte videoer på YouTube, kan det hende at Google knytter en sportsinteresse til vedkommendes informasjonskapsel, og viser brukeren flere sportsrelaterte annonser. Hvis nettstedene en bruker besøker, har flest kvinnelige besøkende, kan vi knytte brukerens informasjonskapsel eller Google-konto til demografikategorien «kvinne». Vi kan også bruke demografiske data fra Google-kontoer.

I noen tilfeller krever Google et tjenestegebyr for personlig tilpassede annonser. Da kan det hende at annonsørens maksbud blir redusert før auksjonen, og at gebyret blir lagt til den endelige auksjonprisen.

Brukere kan finne ut hvordan Google benytter seg av informasjonen og demografikategoriene deres, og de kan velge bort personlig tilpasning av annonser via annonseinnstillingene.

Brukerinformasjonen vi samler inn fra partnernettsteder, brukes i samsvar med Googles personvernregler. Vi viser ikke annonser basert på interesser eller sensitiv informasjon, for eksempel basert på helse, religion, etnisitet, seksuell legning eller sensitive økonomikategorier.