Annonsemålretting

Slik fastsetter Google interessekategorier og demografiske kategorier

Når brukere besøker partnernettstedene våre – f.eks. YouTube – lagrer Google en informasjonskapsel for annonsering i nettleseren til brukeren for å registrere hvilke typer sider brukeren besøker. Denne informasjonen brukes for å vise annonser som appellerer til brukerne dine, basert på interesse- og demografikategoriene vi kan utlede at disse tilhører.

Hvis for eksempel en bruker besøker mange sportsrelaterte nettsteder som viser AdSense-annonser, eller ser på sportsrelaterte videoer på YouTube, kan det hende at Google knytter en sportsinteresse til vedkommendes informasjonskapsel, og viser brukeren flere sportsrelaterte annonser. Hvis nettstedene en bruker besøker, har flest kvinnelige besøkende, kan vi knytte brukerens informasjonskapsel eller Google-konto til demografikategorien «kvinne». Vi kan også bruke demografiske data fra Google-kontoer.

I noen tilfeller krever Google et tjenestegebyr for personlig tilpassede annonser. I slike tilfeller kan det hende at annonsørens maksimale bud blir redusert før auksjonen, og at gebyret blir lagt til den endelige auksjonprisen.

Brukerne kan finne ut mer om hvordan Google bruker informasjonen og demografikategoriene deres, og kan velge bort annonsering med personlig preg, i Annonseinnstillinger.

Brukerinformasjonen vi samler inn fra partnernettsteder, brukes i samsvar med Googles retningslinjer for personvern. Vi viser heller ikke annonser basert på sensitiv informasjon eller interesser, for eksempel basert på etnisitet, religion, seksuell legning, helse eller sensitive økonomikategorier.