Mainosten kohdistaminen

Kiinnostuksen kohteiden ja demografisten tietojen määrittäminen

Kun käyttäjät selaavat Googlen sivustoja, kuten YouTubea, sekä kumppaniemme verkkosivustoja, Google tallentaa mainosevästeen käyttäjän selaimeen. Sen avulla pyritään ymmärtämään, minkälaista sisältöä kyseinen käyttäjä katsoo. Näin päätellään käyttäjien kiinnostuksen kohteet ja demografiset tiedot, ja niiden perusteella näytetään mainoksia, joiden sisältö saattaa kiinnostaa sivuilla käyneitä.

Käyttäjä voi esimerkiksi selata useita urheiluaiheisia sivustoja, joilla näytetään AdSense-mainoksia, tai katsoa urheiluun liittyviä videoita YouTubessa. Tällöin Google saattaa liittää käyttäjän evästeeseen tai Google-tilille kiinnostuksen kohteeksi urheilun ja näyttää hänelle lisää urheiluaiheisia mainoksia. Jos käyttäjä puolestaan käy enimmäkseen naisten suosimilla sivustoilla, käyttäjän evästeeseen tai Google-tilille voidaan yhdistää kohderyhmä ”naiset”. Lisäksi voidaan käyttää Google-tilien demografisia tietoja.

Joissakin tapauksissa Google voi veloittaa räätälöidyistä mainoksista palvelumaksun. Näissä tapauksissa mainostajan korkeinta hintatarjousta pienennetään ennen huutokauppaa ja palvelumaksu lisätään huutokaupan lopulliseen hintaan.

Käyttäjillä on mahdollisuus selvittää, miten Google käyttää heidän tietojaan ja kohderyhmätietojaan, ja he voivat poistaa mainosten räätälöinnin käytöstä Mainosasetuksissa.

Kumppanisivustoilta saatuja käyttäjätietoja käytetään Googlen tietosuojakäytäntöjen mukaisesti. Google ei näytä mainoksia, jotka perustuvat arkaluonteisiin tietoihin ja kiinnostuksen kohteisiin, kuten rotuun, uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen, terveyteen tai arkaluonteisiin taloudellisiin aihepiireihin.