Mainosten kohdistaminen

Näin Google päättelee kiinnostuksen kohteet ja demografiset kategoriat

Kun käyttäjät selaavat Googlen sivustoja, kuten YouTubea, ja kumppanisivustoja, Google tallentaa mainosevästeen käyttäjän selaimeen. Sen avulla saadaan tietoa siitä, minkälaista sisältöä kyseinen käyttäjä katsoo. Näin voidaan päätellä käyttäjän kiinnostuksen kohteet ja demografiset tiedot, joiden perusteella käyttäjälle kohdistetaan häntä mahdollisesti kiinnostavia mainoksia.

Käyttäjä voi esimerkiksi selata useita urheiluaiheisia sivustoja, joilla näytetään AdSense-mainoksia, tai katsoa urheiluun liittyviä videoita YouTubessa. Tällöin Google saattaa liittää käyttäjän evästeeseen tai Google-tilille kiinnostuksen kohteeksi urheilun ja näyttää hänelle lisää urheiluaiheisia mainoksia. Jos käyttäjä puolestaan käy enimmäkseen naisten suosimilla sivustoilla, käyttäjän evästeeseen tai Google-tilille voidaan yhdistää kohderyhmä ”naiset”. Lisäksi voidaan käyttää Google-tilien demografisia tietoja.

Joissakin tapauksissa Google voi veloittaa personoiduista mainoksista palvelumaksun. Tällöin mainostajan korkeinta hintatarjousta lasketaan ennen huutokauppaa ja palvelumaksu lisätään huutokaupan lopulliseen hintaan.

Käyttäjät voivat katsoa, miten Google käyttää heitä koskevia demografisia ja muita tietoja, ja poistaa mainosten personoinnin käytöstä Mainosasetuksista.

Kumppanisivustoilta kerättyjä käyttäjätietoja käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti. Google ei näytä mainoksia arkaluontoisten tietojen tai kiinnostuksen kohteiden perusteella, joihin luetaan mm. etniseen taustaan, uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen, terveyteen tai arkaluontoisiin taloudellisiin tietoihin liittyvät kategoriat.