Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Automatiska annonser

Om annonsavsiktsformat

Annonsavsiktsformatet är ett avsiktsbaserat format som placerar länkar och ankare som visar organiska sökresultat med annonser i befintlig text och på befintliga sidor på din webbplats. Dessa annonser är relaterade till ditt innehåll.

Så här fungerar det

Annonsavsiktsformatet fungerar genom att dina sidor söks igenom efter möjligheter att hjälpa dina användare att hitta något de kanske letar efter. Baserat på ditt innehåll och vad dina användare kan vara intresserade av gör annonsavsiktsformatet följande automatiskt:

När en användare interagerar med en länk eller ett ankare öppnas en dialogruta som visar relevanta, organiska sökresultat med annonser, vilket kan hjälpa dig att öka dina intäkter. När användaren stänger dialogrutan är hen kvar på samma sida på webbplatsen.

Så genererar du intäkter från annonsavsiktsformat

Du får betalt om en användare klickar på någon av annonserna i dialogrutan. Läs mer om intäktsdelningen för annonsavsiktsformatet.

Börja använda annonsavsiktsformatet

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Annonser.
  3. Klicka på Redigera Redigera vid din webbplats i webbplatstabellen. Webbplatsen öppnas i förhandsgranskningen av annonsinställningar.
    Tips! Du kan prova olika annonsinställningar i förhandsgranskningen innan dina automatiska annonser aktiveras.
  4. Kontrollera att Automatiska annonser är aktiverat under Annonsinställningar.
  5. Klicka på Avsiktsbaserade format och markera kryssrutan Annonsavsikt.
  6. Godkänn användarvillkoren och policyerna om du inte redan har gjort det.
  7. (Valfritt) Under Inställningar kan du välja bort länkar för annonsavsikt eller ankare för annonsavsikt genom att avmarkera tillämplig kryssruta.
  8. Klicka på Använd på webbplatsen.
    Obs! Annonsavsiktsformaten kanske inte visas på dina kvalificerade sidor med en gång.

Spåra resultatet av annonsavsiktsformaten

1. Öppna sidan Rapporter i AdSense.
  2. Skapa en anpassad rapport och lägg till fördelningen Annonsformat.
  3. Klicka på Redigera mätvärden Redigera, välj mätvärdena Tratt och klicka på Använd.

Vanliga frågor

Bör jag lägga till ytterligare omnämningar av produkter eller andra kommersiella möjligheter på mina sidor för att öka antalet annonsavsikter som visas?

Nej. Undvik onödig och upprepad användning av sökord eftersom de inte tillför något värde på webbplatsen. Google vidtar åtgärder mot webbplatser som inte tillför något värde för användarna. Vi vill påminna om att AdSense-utgivare måste följa policyerna för Google-utgivare, som innefattar policyerna mot spam i Googles webbsökning.