Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Automatische advertenties

Over de indeling van advertentie-intenties

Advertentie-intenties is een op intenties gebaseerde indeling waarmee links en ankeradvertenties voor organische zoekresultaten bij advertenties worden geplaatst in bestaande tekst en op pagina's op uw site die zijn gerelateerd aan uw content.

Hoe het werkt

Advertentie-intenties scannen uw pagina's op mogelijkheden waarmee uw gebruikers iets kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Op basis van uw content en de interesses van uw gebruikers doen advertentie-intenties het volgende:

Als een gebruiker interactie heeft met de link of de ankeradvertentie, wordt er een dialoogvenster geopend waarin relevante, organische zoekresultaten met advertenties worden getoond aan gebruikers en waarmee u uw inkomsten kunt verhogen. Als gebruikers het dialoogvenster sluiten, blijven ze op dezelfde pagina op uw site.

Hoe u geld verdient met advertentie-intenties

U krijgt betaald als een gebruiker op een van de advertenties in het dialoogvenster klikt. Meer informatie over het opbrengstenaandeel voor advertentie-intenties

Aanmelden voor advertentie-intenties

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties.
  3. Klik in de tabel van al uw sites op Bewerken Bewerken naast uw site. Uw site wordt geopend in het voorbeeld van de advertentie-instellingen.
    Tip: U kunt het voorbeeld gebruiken om verschillende advertentie-instellingen uit te proberen voordat uw automatische advertenties worden weergegeven.
  4. Zorg dat Automatische advertenties aanstaat onder Advertentie-instellingen.
  5. Klik op Op intentie gerichte indelingen en vink het selectievakje Advertentie-intenties aan.
  6. Ga akkoord met de Servicevoorwaarden en het beleid als u dit nog niet heeft gedaan.
  7. (Optioneel) Onder Instellingen kunt u zich afmelden voor links voor advertentie-intenties of ankers voor advertentie-intenties door het betreffende selectievakje uit te vinken.
  8. Klik op Toepassen op site.
    Opmerking: Advertentie-intenties worden mogelijk niet meteen getoond op uw geschikte pagina's.

De prestaties van advertentie-intenties bijhouden

1. Ga naar de pagina Rapporten in AdSense.
  2. Maak een aangepast rapport en voeg de uitsplitsing Advertentie-indeling toe.
  3. Klik op Statistieken bewerken Bewerken, kies de statistieken voor Trechter en klik op Toepassen.

Veelgestelde vragen

Is het verstandig extra vermeldingen van producten of andere commerciële mogelijkheden toe te voegen aan mijn pagina's om het aantal getoonde advertentie-intenties te verhogen?

Nee. Vermijd onnodig, herhaaldelijk gebruik van zoekwoorden die geen waarde hebben voor uw site. Google onderneemt actie tegen domeinen die niet waardevol zijn voor gebruikers. AdSense-uitgevers moeten zich houden aan het Google-beleid voor uitgevers, waaronder het Spambeleid voor Google Zoeken.