Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Automatiska annonser

Om länkar för annonsavsikt

Länkar för annonsavsikt är hyperlänkar som AdSense skapar genom att konvertera den befintliga texten i sidans huvudsakliga innehåll (till exempel en artikel) där du har omnämnt produkter eller andra kommersiella möjligheter. När användare klickar på länkarna visas en dialogruta med annonser som har anknytning till ditt innehåll, vilket kan hjälpa dig att öka dina intäkter.

Mobilresa:

Datorresa:

Så fungerar länkar för annonsavsikt

AdSense konverterar text till länkar för annonsavsikt automatiskt på dina sidor där vi kan identifiera kvalificerat innehåll. När en användare klickar på en länk för annonsavsikt öppnas en dialogruta med ett antal annonser som är relevanta för länken som användaren klickade på.

Obs!
  • Länkar för annonsavsikt visas bara i brödtexten, inte i titlar, rubriker eller beskrivningar.
  • Du behöver inte uppdatera länkarna själv. De uppdateras automatiskt med de senast tillgängliga produkterna.
  • Länkar för annonsavsikt påverkar inte dina befintliga annonser.

Vanliga frågor

Måste jag använda ankare för annonsavsikt för att använda länkar för annonsavsikt?

Nej. Länkar för annonsavsikt och ankare för annonsavsikt fungerar bäst tillsammans, men du kan använda båda dessa annonsavsiktsformat var för sig.

Hur många länkar för annonsavsikt placerar AdSense per sida?

Antalet länkar för annonsavsikt per sida beror på ditt innehåll, men vi vidtar åtgärder för att säkerställa en god användarupplevelse. Det innefattar att begränsa antalet länkar per ord på sidan och undvika att dubblettlänkar placeras nära varandra.

Kan jag förhindra att länkar för annonsavsikt visas i vissa områden på min sida?

Ja. Google försöker undvika att placera länkar för annonsavsikt i områden som rubriker och menyer, men du kan använda klassen google-anno-skip för att utesluta länkar för annonsavsikt från andra delar av sidan.

Exempel

Det här exemplet visar hur du förhindrar att alla element inom en viss div på sidan visar länkar för annonsavsikt:

<div class="my-class-1 my-class-2 google-anno-skip">
  <p>Google Pixel 6.</p>
  <p>Pixel 6 är Googles mest framgångsrika lansering av en smartphone.</p>
</div>

Google placerar inte länkar för annonsavsikt någonstans inom div, även om det finns ett kvalificerat produktomnämnande som ”Pixel 6”.