Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Automatische advertenties

Over links voor advertentie-intenties

Links voor advertentie-intenties zijn hyperlinks die AdSense genereert door de bestaande tekst in de hoofdcontent van uw pagina (bijvoorbeeld een artikel) te converteren waarin producten of andere commerciële mogelijkheden worden vermeld. Als gebruikers op een Shopping-link klikken, wordt er een dialoogvenster geopend met advertenties die gerelateerd zijn aan uw content. Hierdoor kunt u uw inkomsten verhogen.

Mobiel traject:

Desktoptraject:

Hoe links voor advertentie-intenties werken

AdSense zet tekst automatisch om in links voor advertentie-intenties op uw pagina's waarop we geschikte content kunnen herkennen. Als een gebruiker op een link voor advertentie-intenties klikt, wordt er een dialoogvenster geopend met een aantal advertenties die relevant zijn voor de link waarop de gebruiker heeft geklikt.

Opmerking:
  • Links voor advertentie-intenties worden alleen getoond in uw hoofdtekst en niet in titels, koppen of beschrijvingen.
  • U hoeft de links niet zelf te updaten. Ze worden automatisch geüpdatet voor de nieuwste beschikbare producten.
  • Links voor advertentie-intenties hebben geen invloed op uw bestaande advertenties.

Veelgestelde vragen

Moet ik ankers voor advertentie-intenties gebruiken om links voor advertentie-intenties te kunnen gebruiken?

Nee. Hoewel links voor advertentie-intenties en ankers voor advertentie-intenties het beste samenwerken, kunt u beide advertentie-intenties afzonderlijk gebruiken.

Hoeveel links voor advertentie-intenties plaatst AdSense per pagina?

Hoewel het aantal links voor advertentie-intenties per pagina afhankelijk is van uw content, nemen we maatregelen om een goede gebruikerservaring te garanderen. Zo beperken we bijvoorbeeld het aantal links op basis van het aantal woorden op uw pagina en voorkomen we dat er meerdere, dubbele links vlak bij elkaar staan.

Kan ik voorkomen dat links voor advertentie-intenties in bepaalde gebieden op mijn pagina worden getoond?

Ja. Google probeert geen links voor advertentie-intenties te plaatsen in gebieden als koppen en menu's, maar u kunt de klasse google-anno-skip gebruiken om Shopping-links uit te sluiten op andere gedeelten van de pagina.

Voorbeeld

Dit voorbeeld geeft aan hoe u kunt voorkomen dat er links voor advertentie-intenties worden getoond in alle elementen in een specifieke div op uw pagina:

<div class="my-class-1 my-class-2 google-anno-skip">
  <p>Google Pixel 6.</p>
  <p>Pixel 6 is de meest succesvolle smartphone-lancering van Google tot nu toe.</p>
</div>

Google plaatst geen links voor advertentie-intenties in de div, ook niet als er een geschikt product wordt vermeld, zoals Pixel 6.