Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Kontoindstillinger

Prisdata og gennemsigtighed

Med prisdatafilen kan udgivere med en faktureringsadresse i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) få adgang til prisoplysninger for annoncer, der kan faktureres, og som vises til en slutbruger i EØS. Filen er tilgængelig dagligt som en komprimeret CSV-fil, der kan downloades. Du kan bruge dine prisdatafiler til at se, hvor meget du er blevet betalt pr. annonce, der kan faktureres, og gebyrer, der er knyttet til annoncen.

Når du har anmodet om adgang til at modtage prisdatafilen, kan det tage op til 48 timer, før dataene bliver tilgængelige. Alle oprettede datafiler opbevares i mindst 60 dage. Der oprettes ingen rapport, hvis din konto ikke får vist annoncer til slutbrugere i EØS på den givne dag. Efter 90 dages inaktivitet skal du genaktivere adgangstilladelsen og vælge at fortsætte med at modtage rapporter.

Vær opmærksom på følgende vedrørende prisdatafiler:

• Data i din prisdatafil rapporteres i din kontos standardvaluta.
  • Du kan tilvælge deling af dine prisdata på hændelsesniveau med de annoncører, der køber din beholdning. Du har ikke tilvalgt deling af prisdata på hændelsesniveau som standard. Hvis du tilvælger deling af dine prisdata på hændelsesniveau, vil EØS-annoncører, der viser annoncer på dit website, se, hvor meget du er blevet betalt pr. fakturerbar annonce. Hvis du afviser at dele prisdata, deles dine data samlet med andre udgivere, der viser annoncer for en given annoncør.
    • Når du har tilvalgt at få adgang til ikke-aggregerede prisdata, deler Google data på hændelsesniveau vedrørende bruttoomsætningen på auktionen (medieomkostninger), programmatic-gebyr på salgssiden, det beløb, der er betalt til udgiveren, og andre gældende gebyrer, som udgiveren er blevet opkrævet pr. annonce, der kan faktureres.

Annoncørdata – som f.eks. den pris, udgiveren har betalt, og programmatic-gebyrer på købssiden – deles kun, hvis annoncøren har givet samtykke til deling af disse oplysninger. Hvis en annoncør ikke tilvælger deling af sine prisdata, deles deres data i samlet form.

• Google deler ikke dine prisdata på hændelsesniveau – som f.eks. det beløb, du er blevet betalt som udgiver, og programmatic-gebyret på salgssiden – med annoncører, medmindre du giver samtykke til deling af prisdata.

Hvis du ikke tilvælger deling af dine prisdata, deles dine data samlet med andre udgivere, som også viser annoncer for en given annoncør.

• Brugeradgang for Administrator er nødvendig for at kunne (1) tilvælge modtagelse af prisdatafiler, (2) downloade prisdatafiler og/eller (3) dele prisdata med annoncører.
  • Data i de downloadede filer kan afvige fra det, du ser på din konto, af forskellige årsager, bl.a. følgende:
    • Prisdatafilen indeholder kun EØS-fakturerbare hændelser.
    • Prisdatafilen kan indeholde ikke-justeret ugyldig trafik på grund af daglig rapportgenerering.
    • Der kan være modtaget yderligere hændelsessignaler, efter filen er oprettet.
    • Der er foretaget afrunding af værdier for beløb, valutaomregning eller andre faktureringsjusteringer.

Konfigurer og anmod om adgang for at modtage prisdatafilen

Udfør følgende trin for at tilvælge modtagelse af prisdatafilen. Du har også mulighed for at dele dine prisdata med annoncører.

1. Log ind på din AdSense-konto.
  2. Klik på Konto efterfulgt af Indstillinger efterfulgt af Kontooplysninger, og find sektionen Prisgennemsigtighed.
  3. (Valgfrit) Hvis du vil have adgang til ikke-aggregerede prisdata, skal du aktivere indstillingen Få adgang til ikke-aggregerede prisdata for at tilvælge det.
  4. (Valgfrit) Hvis du vil tillade, at prisdata deles med annoncører, skal du aktivere indstillingen Del dine prisdata med annoncører. Læs oplysningerne om offentliggørelse, og klik på Acceptér for at acceptere vilkårene.
    Du har ikke tilvalgt deling af prisdata på hændelsesniveau som standard. Hvis du tilvælger deling af dine prisdata på hændelsesniveau, vil EØS-annoncører, der viser annoncer på dit website, se, hvor meget du er blevet betalt pr. fakturerbar annonce. Hvis du afviser at dele prisdata, deles dine data samlet med andre udgivere, der viser annoncer for en given annoncør.
  5. Når disse indstillinger er gemt, kan du modtage data om prisgennemsigtighed. Du kan downloade data som en komprimeret CSV-fil fra denne indstillingsside inden for 48 timer, efter du har tilvalgt det.

Download din prisdatafil

Prisdataene i filen kan afvige fra andre datakilder for din konto af følgende årsager:
  • Prisdatafilen indeholder kun EØS-fakturerbare hændelser.
  • Prisdatafilen kan indeholde ikke-justeret ugyldig trafik på grund af daglig rapportgenerering.
  • Der kan være modtaget yderligere hændelsessignaler, efter filen er oprettet.
  • Der er foretaget afrunding af værdier for beløb, valutaomregning eller andre faktureringsjusteringer.

Følg denne fremgangsmåde for at downloade din prisdatafil:

1. Log ind på din AdSense-konto.
  2. Klik på Konto efterfulgt af Indstillinger efterfulgt af Kontooplysninger, og find sektionen Prisgennemsigtighed.
  3. Vælg den dato, som du vil downloade din prisdatafil for.
  4. Klik på Download. Downloaden af den komprimerede CSV-fil med din rapport med prisdata starter.

Du kan få vist dataene ved at åbne CSV-filen i et regnearksprogram (f.eks. Google Sheets) eller en kompatibel teksteditor. CSV-filen med prisdata indeholder ikke-standardformatering, bl.a. en overskriftstabel og en brødteksttabel, som muligvis kræver tilpassede ændringer for at blive fortolket programmatisk.

Det kan tage længere tid at downloade CSV-filer med prisdata, fordi de indeholder store mængder data. Nogle regnearksprogrammer kan muligvis ikke åbne filerne på grund af det store antal rækker.

Struktur for prisdatafiler

Rapporter med prisdata leveres i komprimeret CSV-format og indeholder to forskellige dele:

• Tabellen Aggregeret overskrift: Aggregeringstabellen er en opsummering (aggregering) af alle hændelser uden samtykke, som er organiseret efter betalingsmetoden mellem annoncør og udgiver, f.eks CPC-CPM eller CPM-CPM. Den omfatter ikke hændelser, der blev foretaget (1) med en tredjepartsplatform på efterspørgselssiden (DSP), eller (2) hvor annoncørens prisdata blev offentliggjort.

Tabellen indeholder antal hændelser grupperet efter indtægtsgenerering for linjeposter og leveringsmetode (f.eks. CPC eller CPM).

• Tabellen Fakturerbar annonce: Hver række i denne tabel er en hændelse, der repræsenterer en fakturerbar annonce, der er vist på en udgivers ejendomme. Dataene omfatter kun fakturerbare annoncer for EØS-trafik. Data på hændelsesniveau omfatter bruttoomsætningen på auktionen (medieomkostninger), programmatic-gebyr på salgssiden, det beløb, der er betalt til udgiveren, og andre gældende gebyrer, som udgiveren er blevet opkrævet.

Nogle data på hændelsesniveau erstattes eller er utilgængelige, bl.a. i følgende scenarier:

• Trafik fra en Google-platform på efterspørgselssiden, hvor annoncørerne havde faktureringsadresser i EØS, men hvor de ikke gav samtykke til deling af prisoplysninger. (Årsag: Intet samtykke – angivet i prisdatafilen som "N.C." (No Concent))
    • Trafik fra en Google-platform på efterspørgselssiden, hvor annoncørerne ikke befandt sig i EØS og viste en annonce på udgiverens ejendomme på den angivne dato. (Årsag: Intet samtykke – angivet i prisdatafilen som "N.C." (No Concent))
    • Trafik, hvor en tredjepartsplatform (ikke Google) på efterspørgselssiden viste en annonce, og denne annonce blev vist på udgiveres ejendomme på den givne dato. (Årsag: Ingen data – angivet i prisdatafilen som en bindestreg "-")
    • Trafik, hvor indtægtsgenereringstypen mellem annoncør og udgiver ikke stemmer overens. Annoncøren betalte CPC, men udgiveren blev betalt for CPM. (Årsag: Ingen data – angivet i prisdatafilen som en bindestreg "-")

Kolonner i dine prisdatafiler

Kolonnenavn Beskrivelse
Antal hændelser Dette er det antal hændelser, der er knyttet til den aktuelle række.
Hændelses-id Dette er det entydige id for hver fakturerbar annonce. Denne værdi er unik i alle filer.
Hændelsesdato Dette er den ISO-formaterede dato, hvor hændelsen fandt sted (ÅÅÅÅ-MM-DD).
Produkttype Mediets netværkstype. De mulige værdier er:
  • Indhold
  • Søg
  • Domæner
  • App
  • Video
  • Spil
Beløb betalt af annoncøren Dette er det beløb, annoncøren har betalt købssideplatformen for annoncen.
Annoncevisningsgebyrer på købssiden Dette er det programmatic-gebyr, som annoncøren er blevet opkrævet for annoncen via købssideplatformen.
Mål for annoncørbetaling Dette er den prismodel, der er brugt ved beregning af de gebyrer, som annoncøren er blevet opkrævet. De mulige værdier er:
  • CPC (cost-per-click) – pris pr. klik
  • CPM (cost-per-mille) – pris pr. 1.000 eksponeringer
  • CPA (cost-per-action) – pris pr. handling
  • CPV (cost-per-view) – pris pr. visning
  • CPD (cost-per-day) – pris pr. dag
Bruttoomsætning på auktion (medieomkostninger) Det beløb, som er betalt til auktionen via platformen på købssiden.
Faktiske medieomkostninger Medieomkostningerne efter fradrag af eventuel indtægtsandel, som en platformspartner har fået. Hvis websitet ikke er knyttet til en platformspartner, er dette det samme som medieomkostningerne.
Anerkendte medieomkostninger De medieomkostninger, der afspejler den omsætning, som Google anerkender, og som ikke omfatter de beløb, som annoncører har betalt.
Programmatic-gebyr på salgssiden Det beløb på sælgersideplatformen, som udgiveren har betalt en del af for annoncen.
Programmatic-udbetaling til udgiveren Dette er det beløb, som udgiveren er blevet betalt for annoncen.
Metode til måling af udgiverbetaling Dette er den metode, der er brugt ved beregning af udgiverens godtgørelse. De tilladte værdier er som følger:
  • CPC (cost-per-click) – pris pr. klik
  • CPM (cost-per-mille) – pris pr. 1.000 eksponeringer
  • CPA (cost-per-action) – pris pr. handling
  • CPV (cost-per-view) – pris pr. visning
  • CPD (cost-per-day) – pris pr. dag
  • vCPM (viewable CPM) – pris pr. 1.000 synlige eksponeringer