Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Varumärkesintegritet

Granska annonser i Center för annonsgranskning

I Center för annonsgranskning kan du se och åtgärda enskilda annonser som har visats på dina sidor. I den här artikeln beskriver vi hur du använder Center för annonsgranskning för att granska annonser och blockera annonser. Om du ångrar dig kan du ångra ändringar.

Granska annonser

Kontrollera att filtret Status är inställt på Tillåtet i Center för annonsgranskning. Nu visas en lista över ogranskade annonser som har visats på din webbplats under de senaste 30 dagarna. Tänk på att annonserna måste ha haft minst ett fåtal exponeringar för att kunna granskas.

Du kan välja att sortera ogranskade annonser på olika sätt. Klicka på Sortera efter och välj ett alternativ:

• Flest exponeringar: Annonserna rankas efter hur många exponeringar de har fått. Med detta alternativ är annonserna du granskar först de som har visats oftast. Observera att det kan ta lite tid innan aktuella exponeringar visas i ordningen.
  • Prioriteras för granskning: Annonserna prioriteras utifrån potentiellt känsligt innehåll eller eftersom vi förutser att de kan få ett stort antal exponeringar i framtiden. Med detta alternativ granskar du de viktigaste annonserna först.

Granska annonserna på sidan. Kontrollera antalet exponeringar för varje annons för att ta reda på effekten av blockeringen.

Du kan också klicka på en annons för att se mer information om den. I annonsdetaljvyn kan du se en förhandsgranskning av annonsen i full storlek och information som dess storlek, typ, måladress, Google Ads-konto osv. Läs mer om att granska annonser i detaljvyn.

Tips! Om du letar efter specifika annonser kan du använda sökfältet eller filtreringsalternativen för att hitta annonser i Center för annonsgranskning. Du kan till exempel söka efter annonser utifrån text, måladress, bild eller domänen där de visades.

Markera annonser som granskade

Om du vill att en annons ska fortsätta visas på dina sidor kan du märka den som granskad. Annonsens granskningsstatus ändras till Granskad och du behöver inte granska den igen.

Så här markerar du en enskild annons som granskad:

• Håll muspekaren över annonsen och klicka på Mer Mer följt av Markera som granskad.

Så här markerar du en sida med annonser som granskad:

• Klicka på Markera alla och klicka sedan på Markera som granskad.

Blockera annonser

Om du inte vill att en annons ska visas på dina sidor igen kan du blockera den. När du blockerar en annons ändras dess status till Blockerad.

Så här blockerar du en annons:

• Håll muspekaren över annonsen och klicka på Blockera annons Blockera.

Så här blockerar du en sida med annonser:

1. Klicka på Markera alla och klicka sedan på Blockera Blockera.
  2. Granska antalet annonser, beräknade intäkter och information om exponeringar för att förstå effekten av att blockera annonserna.
  3. (Valfritt) Markera rutan om du även vill rapportera dessa annonser för överträdelse mot minst en Google Ads-policy.
  4. Klicka på Blockera annonser.

Ändringarna får effekt på dina sidor inom några timmar.

Obs! För att spara tid när du söker efter andra identiska annonser att blockera försöker Center för annonsgranskning automatiskt blockera liknande annonser när du blockerar en annons.

Ångra ändringar

Du kan klicka på Ångra omedelbart efter att du har genomfört en åtgärd för en annons. Du kan även ångra ändringarna senare.

Så här tillåter du en annons som du har blockerat:

• Ställ in filtret Status på Blockerade för att se en lista över annonser som du har blockerat. Leta reda på annonsen du vill tillåta och klicka på Tillåt annonsen .

Så här tillåter du en sida med blockerade annonser:

• Ställ in filtret Status på Blockerade för att se en lista över annonser som du har blockerat. Klicka på Markera alla och klicka sedan på Tillåt .

Det kan ta upp till en dag innan ändringar av annonser som du har tillåtit eller blockerat tidigare får effekt på dina sidor.