Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Merkveiligheid

Advertenties beoordelen in het Centrum voor advertentiebeoordeling

In het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u afzonderlijke advertenties beoordelen die op uw pagina's zijn weergegeven en hierop actie ondernemen. In dit artikel wordt beschreven hoe u in het Centrum voor advertentiebeoordeling advertenties kunt beoordelen en advertenties kunt blokkeren en hoe u eventueel de blokkering van advertenties kunt opheffen.

Advertenties beoordelen

Zorg dat in het Centrum voor advertentiebeoordeling het filter Status is ingesteld op Toegestaan. U heeft nu een lijst van niet-beoordeelde advertenties die in de afgelopen 30 dagen op uw site zijn getoond. Advertenties moeten minstens een klein aantal vertoningen hebben ontvangen om in aanmerking te komen voor beoordeling.

U kunt uw niet-beoordeelde advertenties op verschillende manieren sorteren. Klik op Sorteren op en selecteer een optie:

• Meeste vertoningen: Advertenties worden gerangschikt op basis van het aantal ontvangen vertoningen. Als u deze optie gebruikt, betekent dit dat de advertenties die u als eerste beoordeelt, de advertenties zijn die het vaakst zijn weergegeven. Het kan even duren voordat zeer recente vertoningen in de volgorde kunnen worden weergegeven.
  • Prioriteit toegekend voor beoordeling: Advertenties krijgen voorrang op basis van potentieel gevoelige content of omdat we voorspellen dat ze in de toekomst een groot aantal vertoningen zullen genereren. Als u deze optie gebruikt, beoordeelt u eerst de belangrijkste advertenties.

Check de advertenties op de pagina. Check het aantal vertoningen voor elke advertentie om te kunnen beoordelen wat de impact is van de blokkering.

U kunt voor meer informatie ook op een advertentie klikken. In de detailweergave staat een voorbeeld van de advertentie op heel formaat, samen met informatie over de grootte, het type, de bestemmings-URL en het Google Ads-account. Lees meer informatie over hoe u advertenties beoordeelt in de detailweergave.

Tip: Als u op zoek bent naar specifieke advertenties, kunt u een zoekopdracht in de zoekbalk typen of met behulp van de filteropties advertenties vinden in het Centrum voor advertentiebeoordeling. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar advertenties op basis van tekst, bestemmings-URL, afbeelding of het domein waarop ze zijn getoond.

Advertenties markeren als beoordeeld

Als u een advertentie wilt blijven tonen op uw pagina's, kunt u deze markeren als beoordeeld. De status van de beoordeelde advertentie wordt gewijzigd in Beoordeeld, dus u hoeft deze niet opnieuw te beoordelen.

Een afzonderlijke advertentie markeren als beoordeeld:

• Plaats de muisaanwijzer op de advertentie en klik op Meer Meer en dan Markeren als beoordeeld.

Een pagina met advertenties markeren als beoordeeld:

• Vink Alles selecteren aan en klik op Markeren als beoordeeld.

Advertenties blokkeren

Als u een advertentie niet meer op uw pagina's wilt weergeven, kunt u deze blokkeren. Als u een advertentie blokkeert, verandert de status in Geblokkeerd.

Een advertentie blokkeren:

• Plaats de muisaanwijzer op de advertentie en klik op Advertentie blokkeren Blokkeren.

Zo blokkeert u een pagina met advertenties:

1. Vink Alles selecteren aan en klik op Blokkeren Blokkeren.
  2. Beoordeel het aantal advertenties, de geschatte opbrengst en de vertoningsgegevens om te weten wat de impact is als u de advertenties blokkeert.
  3. (Optioneel) Vink het selectievakje aan als u deze advertenties ook wilt melden omdat ze een of meer beleidsregels van Google Ads schenden.
  4. Klik op Advertenties blokkeren.

Wijzigingen die u in advertenties aanbrengt, worden binnen enkele uren van kracht op uw pagina's.

Opmerking: Het Centrum voor advertentiebeoordeling probeert identieke advertenties te blokkeren wanneer u een advertentie blokkeert, zodat u dit niet zelf hoeft te doen.

Wijzigingen ongedaan maken

Nadat u actie heeft ondernomen voor een advertentie, kunt u onmiddellijk op Ongedaan maken klikken. U kunt uw wijzigingen ook later ongedaan maken.

Zo staat u een geblokkeerde advertentie toe:

• Stel het filter Status in op Geblokkeerd om een lijst van geblokkeerde advertenties te krijgen. Zoek de advertentie die u wilt toestaan en klik op Advertentie toestaan .

Zo staat u een pagina met geblokkeerde advertenties toe:

• Stel het filter Status in op Geblokkeerd om een lijst van geblokkeerde advertenties te krijgen. Vink Alles selecteren aan en klik op Toestaan .

Wijzigingen in advertenties waarvoor u eerder actie heeft ondernomen, worden na maximaal een dag van kracht op uw pagina's.