Tuotekohtaiset säännöt

AdSense for Search (AFS) ‑käytännöt

(23.3.2022) Ukrainan sodan vuoksi keskeytämme sellaisen sisällön kaupallistamisen, jossa käytetään sotaa hyväksi, kielletään sodan olemassaolo tai suvaitaan se.

10.3.2022: Koska Googlen mainontajärjestelmät on äskettäin jäädytetty Venäjällä, uusien venäläisten AdSense-, AdMob- ja Google Ad Manager ‑tilien luominen keskeytetään. Lisäksi keskeytetään Venäjältä käsin toimivien mainostajien mainokset Googlen palveluissa ja verkostoissa maailmanlaajuisesti.

(3.3.2022) Ukrainassa käynnissä olevan sodan vuoksi keskeytämme tilapäisesti mainosten näkymisen Venäjällä oleville käyttäjille.

(26.2.2022) Ukrainan sodan vuoksi Google keskeyttää Venäjän valtiorahoitteisen median kaupallistamisen.

Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja teemme muutoksia tarvittaessa.

Johdanto

Nämä käytännöt koskevat Googlen AdSense for Search (AFS) ‑palvelujen käyttöä.

Selvyyden vuoksi todettakoon, että näissä käytännöissä

• "mainokset" tarkoittavat Googlen toimittamia mainoksia, eivät mitään sellaisia mainoksia (tai muita mainontatuotteita tai ‑palveluita), jotka eivät ole Googlen toimittamia
  • "sisältö" tarkoittaa kaikkea sitä, mitä tarjoat käyttäjille, esimerkiksi julkaisijan luomaa, jaettua ja käyttäjien luomaa sisältöä, orgaanisia hakutuloksia, mainoksia (sekä Googlen että kolmansien osapuolten toimittamia) ja linkkejä muille sivustoille tai muihin sovelluksiin
  • vaatimus siitä, että johonkin tarvitaan Googlen hyväksyntä, koskee vain Googlen palvelujen (esimerkiksi Googlen toimittamien mainosten) käyttöä.

Sinun on varmistettava, että käytät Googlen palveluja näiden käytäntöjen mukaisesti. Tämä koskee myös kaikkea sisältöä sellaisilla sivustoilla, joilla Googlen palvelut on otettu käyttöön. Jos käytäntöjä ei noudateta, Google saattaa ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin, esimerkiksi 1) jäädyttää Googlen palvelujen tarjoamisen, 2) vaatia sinua lopettamaan Googlen palvelujen käyttämisen tai muokkaamaan palvelujen toteutusta tai 3) käyttää sovellettavien Google AdSense online-käyttöehtojen mukaisia oikeuksiaan tai johonkin muuhun asiaankuuluvaan, sinun ja Googlen väliseen sopimukseen perustuvia oikeuksiaan.

Käytännöt

1. Hakulausekkeiden muokkaus
    Hakujen on perustuttava selkeään hakutarkoitukseen, joka on peräisin jostakin seuraavista lähteistä:

2. Koodin muokkaus
    AdSense-julkaisijoilla ei ole lupa muokata AdSense for Search ‑koodia millään tavalla.
    Julkaisijat eivät saa

• kehystää AdSense for Search ‑tuloksia
    • poistaa tai muokata Google-logoa.
  3. Mainosten määrä ja hakukentän sijainti
    Sivulla saa olla enintään kaksi AdSense for Search ‑kenttää.

4. Koodia saa käyttää vain hakutulossivuilla
    Mainosyksiköitä saa sijoittaa vain hakutulossivuille. AdSense for Search ‑koodia ei saa integroida mihinkään ohjelmistosovellukseen, kuten työkalupalkkiin tai selainlaajennukseen.

5. Haettavissa olevan sisällön on täytettävä tietyt ehdot
    AdSense-ohjelmakäytäntöjen mukaan haettavissa oleva sisältö ei saa koostua pääosin tekijänoikeuksin suojatusta sisällöstä tai sisällöstä, joka on sivuston sisältöä koskevien sääntöjen vastaista.

6. Käyttäjiä ei saa houkutella kannustimilla
    Käyttäjille ei saa tarjota korvausta mainosten katsomisesta tai hakujen tekemisestä.

7. Kyselyjen enimmäismäärä
    Voit tehdä vain yhden kyselyn käyttäjäpyyntöä kohden. AdSense for Search ‑verkkotuotteen tilikohtainen kyselyjen enimmäismäärä on viisi (5) miljardia elokuun 1. päivän ja sitä seuraavan vuoden heinäkuun 31. päivän välisenä aikana.

Usein kysyttyä AdSense for Searchista

Voinko käyttää muita internethakupalveluita AdSense for Searchin lisäksi?

Julkaisijat voivat lisätä muita internethakupalveluita sivustoille, joilla on AdSense for Search ‑kenttä. Muiden internethakupalveluiden hakukentät eivät kuitenkaan saa muistuttaa ulkoasultaan Googlen hakukenttää. Julkaisijat, jotka käyttävät valinnaista Sivustohaku-ominaisuutta, voivat lisäksi käyttää muita tuotteita sivustonsa sisältöhakuihin.

Voinko käyttää sivustoni hakukonetta itse?

Suosittelemme, ettet tee itse hakuja sivustollasi olevalla hakukoneella. Ne lisäävät omien mainosten tahattomien klikkausten riskiä ja näkyvät raporteissa, jotka eivät tällöin anna todellista kuvaa sivujesi liikenteestä.

Voinko sijoittaa samalle sivulle mainoksia ja AdSense for Search ‑kentän?

Kyllä. Voit sijoittaa AdSense for Search ‑kentän mille tahansa ohjelmakäytäntöjemme mukaiselle sivulle, vaikka sillä näkyisi jo mainoksia. Haut johtavat hakutulossivulle, joka on myös kaupallistettu mainoksilla.

Voinko sijoittaa AdSense for Search ‑hakutulossivuille Googlen toimittamia muita kuin AFS-mainoksia?

Pyydämme, ettet sijoita kehystettyjä hakutuloksia sisältäville sivuille muita Google-mainoksia (esimerkiksi teksti-, kuva- tai videomainosyksiköitä). Voit kuitenkin sijoittaa sivulle linkkiyksikön tai AdSense for Search ‑kentän.

Jos julkaiset mainoksia Custom Search ‑mainosten protokollan kautta, tutustu Custom Search ‑mainoksia koskeviin käytäntöihin.