Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Retningslinjer for annonseimplementering

Endring av AdSense-annonsekoden

I henhold til programretningslinjene er det ikke tillatt å foreta endringer i AdSense-koden som medfører en kunstig økning av annonseresultatene eller skader annonsørenes konverteringer. I publisistkontoen din finner du mange alternativer for generering av annonsekoden, og vi håper at du finner annonseutformingen som passer for nettstedet ditt, med disse som utgangspunkt. Vi anbefaler vanligvis at du kopierer og limer inn annonsekoden. Vi har imidlertid forståelse for at endringer kan være nødvendige for å sikre en helhetlig brukeropplevelse.

Metoder du bør unngå

Her er noen teknikker du bør unngå:

• enhver form for skjuling av annonseenheter (f.eks. display:none), med mindre du implementerer en responsiv annonseenhet
  • implementering av AdSense-annonsekode som fører til at innholdet dekkes over eller at innholdet dekker annonsene
  • plassering av annonseenheter på et mobilnettsted eller et nettsted med responsiv design som fører til at innholdet og annonsene overlapper
  • manipulering av annonsemålrettingen ved hjelp av skjulte søkeord, IFRAME-elementer eller andre metoder
  • distribusjon av annonser i e-poster eller programvare
  • Manipulering av leveringen eller presentasjonen av annonsen for å oppnå uberettiget oppmerksomhet (f.eks. at annonser ruller inn på skjermen eller zoomes inn og ut).
  • Utløsing av annonseklikk når brukere foretar drahandlinger på mobilnettsider.

Endringer som godtas

Her er noen endringer som godtas:

Responsiv design

Med den nye asynkrone annonsekoden kan du angi størrelsen på en annonse ved hjelp av CSS og eventuelt medieforespørsler, slik at den passer på det responsive nettstedet ditt. Finn ut mer om hvordan du bruker responsive annonseenheter.

A/B-testing

Når du kjører AdSense-eksperimenter, kan du sammenligne resultatene annonseenhetene dine oppnår med ulike annonsetyper eller stilinnstillinger for tekstannonser. Med eksperimenter får du et grunnlag for å ta veloverveide beslutninger om hvordan du skal konfigurere annonseenhetene dine. Dette kan bidra til økte inntekter. Finn ut mer om eksperimenter.

Se kodebitene nedenfor hvis du trenger mer kontroll over A/B-testene dine:

• Synkron annonsekode:
    <script type="text/javascript">
        var random_number = Math.random();
        google_ad_client = "ca-publisher-id";
        google_ad_width = 728;
        google_ad_height = 90;

if (random_number < .5){
            google_ad_slot = "1234567890";
        } else {
            google_ad_slot = "2345678901";
        }

</script>
    <script type="text/javascript"
        src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
    </script>
  • Asynkron annonsekode:
    <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-publisher-id" crossorigin="anonymous"></script>
    <ins class="adsbygoogle"
        style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
        data-ad-client="ca-publisher-id">
    </ins>
    <script>
        if (Math.random() < .5) {
          mySlotId = '1234567890';
        } else {
          mySlotId = '2345678901';
        }
        (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
          params: { google_ad_slot: mySlotId }
        });
    </script>
Dynamisk konfigurering av egendefinerte kanaler
  • Synkron annonsekode:
    <script type="text/javascript">
        var channel_condition = object.booleanMethod();
        google_ad_client = "ca-publisher-id";
        google_ad_slot = "1234567890";
        google_ad_width = 728;
        google_ad_height = 90;
        if (channel_condition){
            google_ad_channel = "123457789";
        } else {
            google_ad_channel = "263477489";
        }

</script>
    <script type="text/javascript"
        src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
    </script>
  • Asynkron annonsekode:
    <script async src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/adsbygoogle.js?client=ca-publisher-id" crossorigin="anonymous">
    <ins class="adsbygoogle"
        style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
        data-ad-client="ca-publisher-id"
        data-ad-slot="1234567890">
    </ins>
    <script>
        channel_condition = object.booleanMethod();
        if (channel_condition) {
          my_google_ad_channel = '123457789';
        }
        else {
          my_google_ad_channel = '263477489';
        }
        (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
          params: { google_ad_channel: my_google_ad_channel}
        });
    </script>
Forminsket annonsetag
  • Synkron annonsekode:
    <script type="text/javascript">
        google_ad_client = "ca-publisher-id";
        google_ad_slot = "1234567890";
        google_ad_width = 728;google_ad_height = 90;
    </script>
    <script type="text/javascript"
        src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
    </script>
  • Asynkron annonsekode:
    <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-publisher-id" crossorigin="anonymous"></script>
    <ins class="adsbygoogle"
        style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
        data-ad-client="ca-publisher-id"
        data-ad-slot="1234567890"></ins>
    <script>(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});</script>

Du finner informasjon om endringer som er tillatt i AdSense for søk-koden, i retningslinjene for AdSense for søk.