Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Varumärkesintegritet

Söka efter annonser i Center för annonsgranskning

I Center för annonsgranskning finns flera funktioner som hjälper dig att hitta specifika annonser som du vill granska och blockera.

Filtrera eller söka

I sökrutan högst upp i Center för annonsgranskning kan du begränsa vilka annonser du ser utifrån språk, annonstyp, annonsstorlek och annat.

Du kan söka efter annonser på följande sätt:

• Text: Sök efter annonser med matchande annonstext eller måladresser.
  • Klicksträng: Sök efter annonser baserat på deras spårningsadress.

Du kan filtrera annonserna med något av följande:

• Utgivardomän: Filtrera fram annonser baserat på vilka av dina webbplatser de visades på.
  • Senaste annonser: Filtrera fram annonser som har visats på din webbplats under de senaste 1 till 30 dagarna.
  • Annonsnätverk: Filtrera fram annonser från ett visst annonsnätverk. Tänk på att detta filter endast visar annonser från budgivning i realtid (RTB) och därför inte kan kombineras med filtret Språk.
  • Annons-id: Filtrera fram en annons utifrån dess unika identifierare.
  • Allmän annonskategori: Filtrera fram annonser baserat på deras allmänna kategori eller underkategori.
    Obs! Vårt system klassificerar annonser automatiskt, så vi är inte beroende av kategorisering från annonsören. Vår teknik filtrerar effektivt fram annonser från tillgängliga kategorier, men vi kan inte garantera att alla relaterade annonser visas i resultatet.
  • Annonsspråk: Filtrera efter språket som har identifierats i annonserna. Vi fastställer annonsspråket utifrån olika faktorer, bland annat målsidan och annonsens innehåll. Det innebär att du kanske kan se annonser med bilder eller text på ett annat språk än det du filtrerade på. Listan är ordnad efter procentandelen annonser på varje språk. Tänk på att filtret bara visar annonser från Googles Display-nätverk och inte kan kombineras med filtret Annonsnätverk.
    Exempel

​Anta att du har annonser på fem språk: svenska, spanska, italienska, portugisiska och japanska. Fördelningen per språk är svenska (20), spanska (40), italienska (25), portugisiska (5) och japanska (10). Då visas språken i följande (fallande) ordning: spanska, italienska, svenska, japanska och portugisiska.

• Storlek: Filtrera efter storleken på de annonser som visas på din webbplats. Listan ordnas efter procentandelen annonser i varje storlek.
  • Annonstyp: Filtrera efter bild-, text- eller multimedieannonser.

Tänk på att vissa filtreringsalternativ är dolda tills du börjar skriva i sökrutan och vi förstår vad du söker efter.

Bildsökning

Du kan använda bildsökningsfunktionen i Center för annonsgranskning för att hitta och granska bildannonser. Du kan till exempel ladda upp en bild av en konkurrents logotyp och använda den för att söka efter bildannonser som innehåller logotypen.

Så här söker du efter annonser som matchar en bild:

1. Klicka på Sök efter bild .
  2. Klicka på Välj bild och ladda upp bilden.

Obs!

• Bilden måste vara i PNG-format och får inte vara större än 3 MB. Den får bara innehålla en annons. Annonsmatchningar kan endast identifieras med en originalfil i PNG-format.
    • Om bilden är förvrängd påverkas sökresultaten. Se till att du inte har förvrängt bilden genom att zooma in eller ut. Om du använder en bild som har skickats via e-post ska du tänka på att ladda ned bilden till datorn i stället för att kopiera den. På så vis undviker du att den blir förvrängd.

Under sökningen kan Center för annonsgranskning hitta annonsmatchningar och visuella matchningar för annonsmaterialet du söker efter. Annonsmaterial märks som annonsmatchningar eller visuella matchningar i sökresultaten.

• En annonsmatchning är den förekomst av annonsmaterialet som du har laddat upp. Sökfunktionen hittar annonsmaterialet som du har laddat upp baserat på annonsmaterialet och visningstidens längd. Med AdMob kan du sedan antingen blockera det eller ta reda på källan till annonsmaterialet.

En annonsmatchning kanske inte är visuellt identisk med det uppladdade annonsmaterialet. Om du blockerar annonsmatchningen förhindras den från att visas i din app, men den kan fortfarande visas från dina andra annonskällor.

• En visuell matchning är annonsmaterial som är visuellt identiskt med eller snarlikt det uppladdade annonsmaterial du söker efter, men behöver inte vara en exakt annonsmatchning.
Obs! Tänk på att även om bildsökning fungerar med de flesta fil- och annonstyper kanske den inte alltid hittar alla tillgängliga bildannonser.

Du kan också använda bildsökning för att identifiera källan till annonsmaterial.

Liknande annonser

Du kan även hitta liknande annonser i Center för annonsgranskning. Relaterade annonser är sådana som har en liknande målsida eller gäller ett liknande ämne (till exempel ett varumärke, en person eller en produkt).

Så här visar du liknande annonser:

• Håll muspekaren över en annons, klicka på Mer Mer följt av Hitta liknande annonser efter och välj ett alternativ.

Liknande annonser visas på en ny filtrerad sida. Här kan du välja att blockera annonser, markera dem som granskade osv.