Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Merkevaresikkerhet

Finn annonser i annonsevurderingssenteret

Annonsevurderingssenteret inneholder en rekke funksjoner du kan bruke for å finne bestemte annonser du kan gjennomgå og blokkere.

Filtrer eller søk

Via søkefeltet øverst i annonsevurderingssenteret kan du begrense hvilke annonser du kan bli vist, for eksempel etter språk, annonsetype og annonsestørrelse.

Du kan søke etter annonser med utgangspunkt i følgende:

• Tekst: Finn annonser med samsvarende annonsetekst eller destinasjonsadresser.
  • Klikkstreng: Søk etter annonser ut fra sporingsadressen.

Du kan filtrere annonser med utgangspunkt i disse filtrene:

• Publisistdomene: Filtrer annonser ut fra hvilke av nettstedene dine de vises på.
  • De nyeste annonsene: Filtrer etter annonser som er vist på nettstedet ditt det siste døgnet eller i løpet av de siste 30 dagene.
  • Annonsenettverk: Filtrer etter annonser fra bestemte annonsenettverk. Merk deg at med dette filteret vises kun annonser fra budgivning i sanntid (RTB), så du kan ikke kombinere det med språkfilteret.
  • Reklame-ID: Filtrer etter annonser basert på de unike identifikatorene.
  • Generell annonsekategori: Filtrer annonser etter den generelle kategorien eller underkategorien.
    Merk: Annonser blir automatisk klassifisert av systemet vårt, og vi baserer oss ikke utelukkende på annonsørenes kategoriseringer. Vi gjør vårt beste for at teknologien vår skal filtrere annonser basert på de mulige kategoriene. Vi kan imidlertid ikke garantere at alle relaterte annonser fanges opp.
  • Språk: Filtrer annonser ut fra språket som er registrert i dem. Når vi skal fastslå annonsespråket, ser vi på ulike faktorer, blant annet landingssiden for annonsen og innholdet på siden. Dette betyr at du kan se annonser med bilder eller tekst på et annet språk enn det du filtrerte etter. Listen er sortert etter prosentandelen av annonser på hvert språk. Merk deg at med dette filteret vises kun annonser fra Google Displaynettverk (GDN), så du kan ikke kombinere det med filteret for annonsenettverk.
    Eksempel

Tenk deg for eksempel at du har annonser på fem språk (engelsk, norsk, italiensk, portugisisk og japansk), og at fordelingen for hvert språk er følgende: engelsk (20), norsk (40), italiensk (25), portugisisk (5) og japansk (10). I listen er språkene dermed oppført i følgende (synkende) rekkefølge: norsk, italiensk, engelsk, japansk og portugisisk.

• Størrelse: Filtrer ut fra størrelsen på annonsene som vises på nettstedet ditt. Listen er organisert etter prosentandelen av annonser i hver størrelse.
  • Annonsetype: Filtrer etter bilde-, tekst- eller rich media-annonser.

Vær oppmerksom på at noen filtreringsalternativer er skjult inntil du begynner å skrive i søkefeltet, og vi finner ut hva du søker etter.

Bildesøk

Du kan bruke annonsevurderingssenterets bildesøkfunksjon for å finne og gjennomgå bildeannonser. Du kan for eksempel laste opp et bilde av logoen til en konkurrent, og bruke det for å søke etter bildeannonser som inneholder konkurrentens logo.

Slik søker du etter annonser som samsvarer med et bilde:

1. Klikk på Søk med bilder .
  2. Klikk på Velg et bilde, og last opp bildet.

Merk:

• Bildet må være en PNG-fil på mindre enn 3 MB og inneholde bare én annonse. Annonsetreff kan imidlertid bare identifiseres med en original PNG-fil.
    • Hvis bildet forvrenges, får det innvirkning på søkeresultatene. Forsikre deg om at du ikke har forvrengt bildet ved å zoome inn eller ut. Hvis du bruker et bilde som ble sendt på e-post, må du laste ned bildet til datamaskinen din, i stedet for å kopiere det, for å unngå forvrengning.

Under søket kan annonsevurderingssenteret finne både annonsetreff samt visuelle treff for reklamen du søker etter. Reklamer merkes som annonsetreff eller visuelle treff i søkeresultatene.

• Et annonsetreff er en forekomst av reklamen du har lastet opp. I søket identifiseres den aktuelle reklamen basert på reklamen og tidspunktet da den ble vist. Med AdSense kan du deretter blokkere reklamen, eller finne kilden til den.

Det er ikke alltid et annonsetreff ser helt likt ut som den opplastede reklamen. Ved å blokkere annonsetreffet kan du forhindre at den aktuelle annonsen vises i appen din, men den kan fortsatt vises fra andre annonsekilder.

• Et visuelt treff er en reklame som er helt eller veldig lik den opplastede reklamen du søker etter, men som kanskje ikke er et nøyaktig annonsetreff.
Merk: Selv om de fleste fil- og annonsetyper støttes i bildesøk, kan det hende at ikke alle tilgjengelige bildeannonser blir returnert hver gang.

Du kan også bruke bildesøk for å identifisere kilden til reklamen.

Lignende annonser

I annonsevurderingssenteret kan du også finne lignende annonser. Vi anser annonser for å være relatert til hverandre hvis de har en lignende landingsside eller er knyttet til hverandre via et sammenfallende emne (f.eks. en merkevare, en person, et objekt osv.).

Slik ser du lignende annonser:

• Hold markøren over en annonse, klikk på Mer Mer etterfulgt av Finn lignende annonser etter, og velg ønsket alternativ.

Lignende annonser vises på en ny filtrert side. Her kan du velge å blokkere annonser, merke dem som gjennomgått og så videre.