Bränditurvallisuus

Mainoksen tarkistaminen tietonäkymässä

Voit klikata Ad Review Centeristä mitä tahansa mainosta, jos haluat avata sen tietonäkymän. Siellä näet mainoksen täysikokoisena sekä esimerkiksi mainoksen koon, tyypin, kohde-URL:n ja Google Ads ‑tilin.

Mitä tietonäkymässä voi tehdä?

Alla olevassa tekstissä kuvailtu Ad Review Centerin tietosivu AdSensen käyttöliittymässä
  1. Estää mainoksen

Jos et pidä mainoksesta, klikkaa Estä mainos Estä. Voit tehdä myös seuraavat asiat:

• Estä mainos ja tee siitä ilmoitus, koska se rikkoo mielestäsi vähintään yhtä Google Ads ‑käytäntöä: Klikkaa Lisää ja sitten Estä mainos ja tee siitä ilmoitus.
    • Etsi samankaltaisia mainoksia: Klikkaa Lisää ja sitten Etsi mainoksia, jotka ovat samankaltaisia seuraavan tekijän osalta ja valitse haluamasi vaihtoehto.
    • Merkitse mainos tarkistetuksi: Klikkaa Lisää ja sitten Merkitse tarkistetuksi.
    • Kopioi mainoksen URL-osoite: Klikkaa Lisää ja sitten Kopioi URL-osoite mainoksen jakamista varten.
  2. Tuoda näkyviin tai piilottaa mainoksen tiedot

Klikkaa nuolta, jos haluat tuoda näkyviin tai piilottaa mainoksen tiedot, kuten metadatan, mittarit, mainostajan tiedot ja mainoskategoriat.

3. Katsella metadataa

Klikkaa Metadata, jos haluat nähdä esimerkiksi mainostyypin, mainoksen koon, tiedoston koon ja kohde-URL:n. Voit viedä hiiren joidenkin kohtien päälle, jos haluat tehdä alla kuvattuja asioita.

Alempana on lisää metadatakohtia, joita laajentamalla saat mainoksesta lisätietoa.

• Estä mainostajan URL-osoite: Vie hiiri näkyvän URL-osoitteen tai kohde-URL-osoitteen päälle ja klikkaa Estä URL-osoite.
    • Näytä kaikki mainostajan URL-osoitteet, jotka olet estänyt: Klikkaa näkyvän URL-osoitteen tai kohde-URL-osoitteen vierestä Lisää ja sitten Näytä kaikki estetyt URL-osoitteet.

Eston hallinta ‑kohdasta löytyvä "Mainostajan URL-osoitteet" ‑sivu aukeaa. Lue lisää mainostajien URL-osoitteiden estämisestä.

• Ilmoita virheellisestä metadatasta: Vie hiiri metadatan päälle ja klikkaa Lisää ja sitten Merkitse virheelliseksi.

Saat mainoksesta lisätietoa laajentamalla seuraavat kohdat:

• Mittarit: Tuloksiin liittyvää tietoa, esimerkiksi impressiot.
      • Impressiokaaviosta näet, kuinka monta impressiota mainos on saanut päivää kohden 30 viime päivän aikana. Kaaviosta näet, onko mainos näkynyt viime aikoina tai onko se lakannut näkymästä kokonaan. Huomaathan, että vaikkei mainos olisi näkynyt äskettäin, se saattaa vielä näkyä (ellei sitä ole estetty). Tämä on kuitenkin sitä epätodennäköisempää, mitä pidempi aika mainoksen näkymisestä on.
      • Klikkausprosentti (CTR) ilmaisee, kuinka suuri osa impressioista johti klikkaukseen. Kaavion avulla saat käsityksen mainoksen tuloksista, mutta siinä näkyvä klikkausprosentti saattaa poiketa raporteissasi näkyvästä lopullisesta luvusta.
    • Mainostaja: Tietoa Google Ads ‑tilistä, joka omistaa mainoksen.

Jos haluat estää kaikki kyseisen Google Ads ‑tilin mainokset, klikkaa Estä tili.

Tämän jälkeen mitkään tilin mainoksista eivät voi näkyä. Esto koskee kaikkia kohdistustyyppejä (asiayhteys, kiinnostuksen kohteet ja sijoittelu).

Huom. Google Ads ‑tilin mainosten estäminen voi pienentää tulojasi.
    • Video: Videoon liittyvää tietoa, esimerkiksi kesto, kuvanopeus ja bittiä sekunnissa. Huomaathan, että tiedot näkyvät vain videomainoksista.
    • Audio: Audioon liittyvää tietoa, esimerkiksi koodekki, näyte ja siirtonopeus. Huomaathan, että tiedot näkyvät vain audiomainoksista.
    • Kategoriat: Tietoa mainoskategorioista, joihin mainos kuuluu. Lue lisää yleisten mainoskategorioiden estämisestä AdSensessa.
  4. Katsella samankaltaisia mainoksia

Klikkaa Samankaltaiset mainokset, jos haluat nähdä mainosta muistuttavia mainoksia, jotka haluat ehkä estää. Näet oletuksena valikoiman samankaltaisia mainoksia, mutta voit klikata Näytä kaikki, jos haluat nähdä kaikki tällaiset mainokset.