Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Intäktsgenerering och annonser

Vanliga frågor om ogiltig trafik

Vi har uppfattat att du har frågor om och är orolig för ogiltiga åtgärder samt om att behålla kontots goda status. Nedan finns en lista över de vanligaste problemen och orosmolnen som hänger över utgivare:

Tips! Om du inte hittar svaret här rekommenderar vi att du testar hjälpforumet för Google AdSense.

Jag råkade klicka på min annons av misstag. Kommer det att leda till problem för mitt konto?

Utgivare får visserligen inte klicka på sina annonser, men vi inser att oavsiktliga klick förekommer. Du behöver därför inte kontakta oss varje gång du klickar på dina annonser. Du kan lita på att ditt konto krediteras på rätt sätt för alla klick och exponeringar som vi anser vara giltiga.

Jag har upptäckt ovanlig klickaktivitet på mitt konto. Hur skyddar jag mig mot ogiltiga åtgärder?

Om du misstänker att ogiltiga åtgärder kan ha orsakats av en besökare på din webbplats föreslår vi att du letar efter suspekt aktivitet i webbplatsens loggar och meddelar oss vad du kommer fram till. Den här informationen kan hjälpa oss att lösa eventuella problem, men enligt våra användarvillkor har Google rätt att efter eget gottfinnande bestämma vad som utgör ogiltiga åtgärder. Om du vill ha hjälp med att övervaka din webbplatstrafik rekommenderar vi att du testar följande Google-söktermer:

• Spåra och logga webbplatser
  • Analys av webbplatstrafik

Du kan även läsa våra tips och riktlinjer om hur du ser till att ditt konto har fortsatt god status.

Till sist övervakar vi din situation noga och ser till att ditt konto krediteras på rätt sätt för alla klick och exponeringar som vi anser vara giltiga.

Kan jag besöka min webbplats utan att ogiltiga exponeringar genereras?

Ja, du kan titta på dina egna webbsidor utan att ogiltiga exponeringar genereras. Om du enbart tittar på dina egna webbsidor påverkar det inte din kontostatus.  Undvik dock att klicka på några annonser, och uppdatera inte dina sidor i onödan. Vi tar problemet med ogiltiga klick och sidexponeringar på stort allvar, och vi har ett särskilt team med specialister och dessutom automatiska system som identifierar och granskar onormal aktivitet.

Kan ni blockera min IP-adress eller användarnas IP-adresser?

Eftersom IP-adresserna kan tilldelas från olika källor och giltiga klick därför kan blockeras, kan vi inte blockera IP-adresser som utgivare anger. Det finns dock sätt att direkt hindra suspekta IP-adresser från att besöka din webbplats. Vi föreslår att du kontaktar webbplatsadministratören för ytterligare anvisningar.

Jag använder samma IP-adress som andra användare. Kommer det att leda till problem?

Vi förstår att du kanske använder samma dator som andra användare eller delar en IP-adress med dem. Vi kan inte avslöja någon information om hur vi övervakar trafik, men för att skydda både dina och våra annonsörers intressen övervakar Google kontinuerligt alla klick på och exponeringar av Google-annonser för att hindra otillåten användning av AdSense-programmet. Vi övervakar din situation noga och ser till att ditt konto krediteras på rätt sätt för alla klick och exponeringar som vi anser vara giltiga.

Jag förväntar mig att min webbplatstrafik kommer att öka markant. Behöver jag anmäla det?

Vi förstår att din webbplatstrafik kan öka markant av olika skäl och att du känner att du borde meddela oss om detta. Men du behöver inte meddela oss om aktivitetsökning eftersom vi kontinuerligt övervakar alla klick på och exponeringar av Google-annonser för att förhindra otillåten användning av AdSense-programmet. Vi övervakar din situation noga och ser till att ditt konto krediteras på rätt sätt för alla klick och exponeringar som vi anser vara giltiga.

I mina rapporter anges klick på mina annonser men inga intäkter. Vad beror det på?

Det kan bero på att ditt konto har klick eller exponeringar som vårt övervakningssystem har bedömt som ogiltiga. Som du nog vet övervakar Google alla klick på Google-annonser för att förhindra otillåten användning av programmet och på så sätt skydda våra utgivares och annonsörers intressen. Googles egen teknik analyserar alla annonsklick med avseende på ogiltiga åtgärder som på konstgjord väg ökar en annonsörs klick eller en utgivares intäkter. Klick som bedöms vara ogiltiga av vårt övervakningssystem visas i dina rapporter.

Utgivare får inga intäkter för ogiltiga klick, så ibland kan du se klick utan tillhörande intäkter. Du kan lita på att ditt konto krediteras på rätt sätt för alla klick som vi anser vara giltiga.

Kan jag söka via min egen AdSense for Search-ruta?

Vi rekommenderar varmt att du inte använder AdSense for search-rutan på din webbplats för egna sökningar. Förutom att riskera att du klickar på dina egna annonser av misstag kan du få rapporter som inte överensstämmer med trafiken på dina sidor om du söker via AdSense for search.

Kan jag spela upp videor med annonser på min webbplats?

Du kan visa videoannonser på din webbplats genom att klicka på knappen Spela. Klick på knappen Spela räknas inte som klick i dina rapporter. Vi räknar bara klick som leder en användare till annonsörens webbplats, inklusive visningsadressen eller videon när den spelas upp.