Kaupallistaminen ja mainokset

Yleisiä kysymyksiä kelpaamattomasta liikenteestä

Sinulla on todennäköisesti kelpaamattomaan toimintaan ja tilin rikkeettömyyden säilyttämiseen liittyviä kysymyksiä. Alta löydät vastaukset julkaisijoiden yleisimpiin ongelmiin ja huoliin.

Vinkki: Jos et löydä vastausta täältä, suosittelemme kokeilemaan Google AdSense ‐yhteisöä.

Klikkasin omia mainoksiani vahingossa. Aiheuttaako tämä ongelmia tililleni?

Vaikka julkaisijat eivät missään tilanteessa saa klikata omia mainoksiaan, tahattomia klikkauksia voi toisinaan tapahtua. Siksi sinun ei tarvitse ottaa meihin yhteyttä aina, kun näin tapahtuu. Voit luottaa siihen, että kaikki hyväksyttäviksi katsotut klikkaukset ja impressiot hyvitetään tilillesi.

Havaitsin tililläni epätavallisia klikkauksia. Kuinka voin suojautua kelpaamattomalta toiminnalta?

Jos epäilet, että kelpaamattoman toiminnan on voinut aiheuttaa joku sivustollasi käynyt, kannattaa tarkistaa, näkyykö sivuston lokitiedoissa epäilyttävää toimintaa, ja ilmoittaa löydöksistä meille. Tiedot voivat auttaa meitä ratkaisemaan mahdollisia ongelmia. Huomioithan kuitenkin, että kuten käyttöehdoissamme todetaan, Google arvioi oman harkintansa mukaan, millainen toiminta on kelpaamatonta. Jos tarvitset apua sivustosi liikenteen valvontaan, suosittelemme etsimään tietoa seuraavilla Google-hakutermeillä:

• sivuston seuranta ja lokitietojen kerääminen
  • sivuston liikenteen analyysi

Tutustu halutessasi myös vinkkeihin ja ohjeisiin, joiden avulla voit pitää tilisi rikkeettömänä.

Voit luottaa siihen, että seuraamme tilannetta tarkasti ja että kaikki hyväksyttäviksi katsotut klikkaukset ja impressiot hyvitetään tilillesi.

Voinko käydä omalla sivustollani aiheuttamatta kelpaamattomia impressioita?

Kyllä. Pelkkä omien sivujen katselu ei vaaranna tilisi rikkeettömyyttä. Muista kuitenkin välttää mainosten klikkaamista ja sivujen liiallista uudelleenlataamista. Google suhtautuu kelpaamattomiin klikkauksiin ja impressioihin erittäin vakavasti, ja sen asiantuntijatiimi ja automaattiset järjestelmät havaitsevat ja tutkivat kaiken tavallisuudesta poikkeavan toiminnan.

Voiko Google estää IP-osoitteeni tai käyttäjien IP-osoitteita?

Koska IP-osoitteita voivat määrittää erilaiset lähteet ja koska tämä voisi johtaa hyväksyttävien klikkausten estämiseen, emme pysty estämään julkaisijoiden ilmoittamia IP-osoitteita. On kuitenkin olemassa tapoja, joilla voit estää suoraan käynnit epäilyttävistä IP-osoitteista. Pyydä halutessasi lisäohjeita sivustosi järjestelmänvalvojalta.

Käytän samaa IP-osoitetta kuin erinäiset muut käyttäjät. Aiheuttaako tämä ongelmia?

Ymmärrämme, että saatat käyttää samaa tietokonetta tai jakaa saman IP-osoitteen toisten käyttäjien kanssa. Emme voi luovuttaa tietoja siitä, kuinka seuraamme liikennettä. Julkaisijoiden ja mainostajien etujen suojelemiseksi Google seuraa kuitenkin jatkuvasti kaikkia Google-mainosten klikkauksia ja impressioita estääkseen AdSense-ohjelman väärinkäytön. Seuraamme tilannetta tarkasti ja varmistamme, että kaikki hyväksyttäviksi katsotut klikkaukset ja impressiot hyvitetään tilillesi.

Sivustolleni on odotettavissa merkittävää liikenteen kasvua. Tuleeko siitä ilmoittaa?

Ymmärrämme, että sivustollesi saattaa tulla lisää liikennettä useista syistä ja että haluat ilmoittaa siitä meille. Lisääntyneestä toiminnasta ei kuitenkaan tarvitse ilmoittaa, sillä seuraamme kaikkia Google-mainosten klikkauksia ja impressioita jatkuvasti estääksemme AdSense-ohjelman väärinkäytön. Seuraamme tilannetta tarkasti ja varmistamme, että kaikki hyväksyttäviksi katsotut klikkaukset ja impressiot hyvitetään tilillesi.

Raporteissani näkyy klikkauksia mutta ei tuloja. Mitä tämä tarkoittaa?

Tililläsi saattaa olla klikkauksia tai impressioita, jotka seurantajärjestelmämme on tulkinnut kelpaamattomiksi. Kuten ehkä tiedätkin, Google seuraa Google-mainosten klikkauksia suojellakseen julkaisijoiden ja mainostajien etuja ja estääkseen AdSense-ohjelman väärinkäytön. Googlen oma teknologia analysoi kaikki mainosklikkaukset sellaisen kelpaamattoman toiminnan varalta, joka saattaa lisätä keinotekoisesti mainostajan klikkausmääriä tai julkaisijan tuloja. Seurantajärjestelmän kelpaamattomiksi laskemat klikkaukset näkyvät raporteissasi.

Julkaisijat eivät saa tuloja kelpaamattomista klikkauksista, joten saatat toisinaan havaita klikkauksia, joihin ei liity tuloja. Kaikki hyväksyttäviksi katsotut klikkaukset hyvitetään kuitenkin tilillesi.

Voinko käyttää omaa AdSense for search ‑kenttääni hakujen tekemiseen?

Suosittelemme, ettet tee itse hakuja sivustosi AdSense for search ‑kentän avulla. Ne lisäävät omien mainosten tahattomien klikkausten riskiä ja näkyvät raporteissa, jotka eivät tällöin anna todellista kuvaa sivujesi liikenteestä.

Voinko katsella sivustollani olevia mainosvideoita?

Voit katsella sivustollasi olevien mainosten videoita klikkaamalla toistopainiketta. Näitä klikkauksia ei lasketa klikkauksiksi raporteissasi. Laskemme vain klikkaukset, jotka vievät käyttäjän mainostajan sivustolle. Tämä kattaa myös näkyvän URL-osoitteen tai videon klikkaukset toiston aikana.