Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Intäktsgenerering och annonser

Tips för hur du kan öka trafiken till webbplatsen

I Googles Search Console finns det värdefulla tips om hur du kan öka antalet besökare på din webbplats och öka webbsidornas synlighet. Vi har lyft fram fem metoder som du kan använda för att dra nytta av dessa verktyg och förbättra synligheten för det innehåll som du har jobbat hårt för att skapa.

1. Skicka in sidorna till Googles index.

Skicka in dina webbadresser med Google Search Console. Då hjälper du Googles sökrobot att genomsöka webbplatsen på bästa möjliga sätt. Med Search Console kan du skicka in alla dina sidor till Googles index. Därigenom får vi även information om dynamiskt skapade webbadresser eller sidor som inte är tydligt länkade på din webbplats. Men observera att om du skickar in en sida till indexet är det ingen garanti för att den inkluderas eller påverkar din PageRank. Det är viktigt att sidans innehåll är intressant och användbart.

2. Se hur din webbplats visas för Google.

När du har gett oss åtkomst till din webbplats kan du se vilka ord som vanligtvis används för att länka till dina sidor och som ses av Google. Det ger dig en översikt över trenderna för webbplatsens innehåll och du kan bedöma varför du rankas för vissa sökord.

3. Diagnostisera potentiella problem.

Vi meddelar dig om vi har problem med att komma åt din webbplats eller vissa sidor. Du får också en beskrivning av problemorsaken. Om vi inte kan genomsöka en webbsida går det inte heller att indexera den. Du kan alltså förbättra täckningen genom att åtgärda felen som vi meddelar dig om. Om några av dina sidor blockerar MediaPartners-Google (AdSense-sökroboten) kan du använda analysverktyget robots.txt i Google Search Console för att testa ändringar i filen och se till att ändringarna tillåter sökrobotåtkomst. Du kan också se vilka sidor som du blockerar från Googles andra sökrobotar. Testa olika ändringar och se hur de påverkar genomsökningen av din webbplats.

4. Ta reda på vilka sökfrågor som leder trafik till din webbplats.

Med Google Search Console kan du undersöka vilka sökfrågor på Google som resulterar i genomklickning till din webbplats samt vilken placering du fick i sökresultatet. Du kan också visa information om enskilda egenskaper och länder. Visa till exempel vilka sökningar på Google Bilder i Sverige som returnerade din webbplats i sökresultatet. Du ser bara egenskaper och länder som din webbplats har information om.

6. Bli inkluderad igen.

Om din webbplats har försvunnit från sökresultaten måste du åtgärda problem i innehållet enligt Googles riktlinjer för kvalitet. Därefter kan du begära omprövning av webbplatsen från ditt Google Search Console-konto. Formuläret för omprövning av webbplatsen är bara tillgängligt för de som använder Google Search Console.