Kaupallistaminen ja mainokset

Vinkkejä sivuston liikenteen kasvattamiseen

Parhaita keinoja sivuston liikenteen lisäämiseen ja sivujen näkyvyyden parantamiseen löytyy Googlen Search Consolesta. Alla on esitelty viisi tapaa, joilla voit parantaa suurella työllä luomasi sisällön näkyvyyttä.

1. Lähetä sivut Google-hakemistoon.

Lähettämällä URL-osoitteesi Google Search Consolen avulla autat Googlen indeksointirobottia indeksoimaan sivustosi tarkemmin ja tehokkaammin. Search Consolen avulla voit lähettää kaikki sivusi Google-hakemistoon. Käyttämällä Search Consolea voit myös varmistaa, että kaikki sivustosi dynaamisesti luodut URL-osoitteet tai sivut, joita ei ole linkitetty sivustoosi, ovat tiedossamme. Huomaa kuitenkin, että vaikka lähettäisit sivun hakemistoon, sitä ei välttämättä lisätä hakemistoon, eikä lähettäminen vaikuta PageRank-sijoitukseesi. Se ei myöskään korvaa kiinnostavan ja hyödyllisen sisällön luomista.

2. Selvitä, miten Google näkee sivustosi.

Kun olet varmistanut, että meillä on pääsy sivustoosi, voit katsoa, millä sanoilla sivuillesi linkitetään ja mitkä sanat Google näkee. Näin voit tarkastella sivustosi sisältöä koskevia trendejä ja selvittää, miksi sivusi näkyy hakutuloksissa tietyillä avainsanoilla.

3. Diagnosoi mahdolliset ongelmat.

Ilmoitamme sinulle, jos meillä ei ole pääsyä sivustollesi tai tietyille sivuille, ja kerromme myös ongelman syyt. Jos emme voi indeksoida sivua, emme voi luoda sen hakemistoa. Ilmoittamiemme virheiden korjaaminen voi auttaa parantamaan kattavuutta kokonaisuudessaan. Jos jotkin sivuistasi estävät MediaPartners-Googlen (AdSense-indeksoija), voit testata Google Search Consolen robots.txt-analysointityökalun avulla kyseiseen tiedostoon tekemäsi muutokset ja varmistaa, että muutokset sallivat indeksoinnin hallinnan. Voit myös tarkistaa, mitä sivuja estät muilta Googlen boteilta, ja kokeilla, miten tekemäsi muutokset vaikuttavat sivustosi indeksointiin.

4. Selvitä, millä kyselyillä tuot sivustollesi lisää liikennettä.

Google Search Consolen avulla voit tarkistaa, mitkä Googlen hakukyselyt loivat sivustollesi johtavia klikkauksia ja mihin yrityksesi sijoittui kyseisen kyselyn hakutuloksissa. Lisäksi voit katsoa yksittäisten mittauskokonaisuuksien ja maiden dataa. Voit esimerkiksi nähdä, millaisilla kyselyillä yhdysvaltalaiset Google Kuvahaun käyttäjät näkivät sivustosi tuloksissa. Näet vain omaisuudet ja maat, joista sivustollasi on dataa.

5. Palauta näkyvyytesi.

Jos sivustosi on kadonnut hakutuloksista, lue Googlen laatusäännöt, korjaa sivustosi ongelmat ja pyydä uudelleenlisäämistä Google Search Console ‑tililtäsi. Muista, että uudelleenlisäämispyyntölomake on saatavilla vain Google Search Consolen käyttäjille.