Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Intäktsgenerering och annonser

Köpa trafik till min webbplats

Du får marknadsföra din webbplats på alla sätt som överensstämmer med vå programpolicy. Men AdSense-utgivare har det yttersta ansvaret för trafiken till sina annonser. Om du väljer att samarbeta med en tredje part för att öka trafiken till din webbplats är det viktigt att du noggrant övervakar dina rapporter för att uppskatta den inverkan varje källa har på din annonstrafik.

På marknaden finns det många tjänster som kan öka trafiken till din webbplats. Det kan t.ex. vara betala-per-klick-lösningar för att ansluta annonsörer och utgivare, sökmotorer eller katalogwebbplatser. Vi har dock upptäckt att vissa av dessa tjänster skickar konstgjord trafik till webbplatser. För att dessa tjänster ska kunna leverera de trafiknivåer kunderna förväntar sig genereras ofta klick och visningar med hjälp av sökrobotar eller genom att uppmuntra användare att besöka webbplatser eller klicka på annonser. Var därför försiktig när du använder trafiktjänster från tredje part.

Om du vill ha hjälp med att logga trafiken på din webbplats för att avgöra besökarnas källa rekommenderar vi att du använder Google Analytics. Du kan också integrera ditt AdSense-konto med Analytics för att få bättre insikt om hur innehållet och annonserna kan anpassas till webbplatsens användare.

När du har ställt in ditt Analytics-konto rekommenderar vi att du övervakar annonstrafiken och tillgängliga rapporteringsdimensioner, bl.a. trafikkällor från dina partners. Om du upptäcker en trafikkälla med tvivelaktig aktivitet rekommenderar vi att du avslutar eller tillfälligt stoppar ditt samarbete med den trafikkällan för att stoppa trafik som kan vara ogiltig. Om du har erfarenhet av HTML och JavaScript kan du tilldela en rapporteringskanalkod till annonsenheter som baseras på de källor som skickar trafik till dem. Om du t.ex. annonserar med hjälp av Google Ads kan du definiera en AdSense-kanal med namnet "Google Ads" för att spåra AdSense-aktivitet som bara kommer från Google Ads-kampanjer.

Vi förstår att du kanske vill ha mer information om trafiktjänster som vi upptäckt skickar ogiltig trafik. Vi kan dock inte lämna ut sådan information eftersom vi måste upprätthålla effektiviteten i vårt detekteringssystem och rättsliga komplikationer kan uppstå om vi avslöjar namnen på dessa tjänster.

Om du funderar på att köpa trafik till din webbplats rekommenderar vi att du börjar med att läsa vår checklista för trafikleverantörer.