Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Betalinger

Kontraherende enhed er Google LLC

Hvis din kontraherende enhed er Google LLC, er du i henhold til vilkårene for din aftale med Google ikke forpligtet til at fakturere os for moms. Kontakt dine lokale skatterådgivere, hvis du har yderligere spørgsmål.

Men hvis dine lokale myndigheder kræver, at du sender en momsfaktura, kan du sende den til adressen nedenfor. Vær opmærksom på, at vi ikke behandler alle fakturaer.

Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA
USA

Til orientering er vores momsnummer EU372000041.

Bemærk! Hvis du bruger AdSense til at tjene penge på YouTube, skal du gå til Amerikanske afgiftskrav for YouTube-indtjening for at få flere oplysninger om de amerikanske skattekrav for din amerikanske indtjening.

Ofte stillede spørgsmål

Gennemgå de ofte stillede spørgsmål nedenfor for at få flere oplysninger om angivelse af skatteoplysninger til Google.

Tilbageholder I skat?

I henhold til afsnit 3 i den amerikanske Internal Revenue Code er Google forpligtet til at indsamle skatteoplysninger fra alle indtægtsgenererende udgivere og fratrække afgifter, når disse udgivere genererer indtægt fra købere i USA.

Hvilken skatteformular skal jeg udfylde?

Du skal svare på en række spørgsmål, så vi kan finde frem til, hvilken skatteformular der passer bedst til dig. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte din skatterådgiver.

• En W-9-formular bruges af amerikanske juridiske enheder (f.eks. enkeltpersoner, virksomheder, partnerskaber osv.)
  • En W-8BEN-formular eller en W-8BEN-E-formular bruges af enkeltpersoner og juridiske enheder uden for USA, som er den retmæssige ejer af den indkomst, der modtages, og de kan bruges til at gøre krav på traktatfordele (f.eks. lavere tilbageholdelsessats). Bemærk! Enkeltpersoner må generelt ikke bruge en W-8BEN-formular til at gøre krav på traktatfordele i henhold til en traktatartikel for uafhængige personlige tjenester.
  • W-8ECI-formularen bruges af juridiske enheder uden for USA, der modtager indkomst, der reelt er forbundet med deres handel i USA eller deres amerikanske virksomhed, har et amerikansk TIN og indsender en amerikansk selvangivelse ved årets afslutning.
  • W-8EXP-formularen bruges af juridiske enheder til at etablere status som ikke-amerikansk retmæssig ejer og kvalifikation til en reduceret tilbageholdelsessats af skat som en ikke-amerikansk skattefritaget organisation, ikke-amerikansk privat fond eller international organisation.
  • W-8IMY-formularen bruges af visse ikke-amerikanske formidlere, partnerskaber og gennemstrømningsenheder. Google kan bede om yderligere dokumentation (f.eks. et regnskab), hvis denne formular indsendes.

Tilsender I mig formular 1099 eller 1042-S?

Vi sender de amerikanske skatteformularer 1099 og 1042-S til kvalificerede udgivere i henhold til bestemmelser i den amerikanske skattelovgivning. 1099-NEC-formularerne sendes inden slutningen af januar efter afslutningen af et skatteår.

Vi sender en 1099-formular til både dig og de amerikanske skattemyndigheder, hvis:

• Du har indsendt en W-9-formular (eller på anden vis forudsættes at være amerikansk statsborger), ikke er skattefritaget og har tjent mindst 600 USD i et kalenderskatteår eller
  • Du er underlagt tilbageholdelse af skat og har fået tilbageholdt skat

Vi tilsender dig og de amerikanske skattemyndigheder en 1042-S-formular, hvis:

• Du har indsendt en W-9-formular eller på anden vis forudsættes at være amerikansk statsborger og
  • Du har amerikansk kildeindkomst

Vi sender dig ingen formularer eller og indberetter ingen indtjening til de amerikanske skattemyndigheder, hvis:

• Du ingen indtjening har i forbindelse med AdSense-programmet eller
  • Du har indsendt en W-9-formular, der angiver, at du er skattefritaget, og du ikke har fået tilbageholdt skat eller
  • Du har indsendt en W-9-formular, har tjent mindre end 600 USD og ikke har fået tilbageholdt skat eller
  • Du ikke er amerikansk statsborger og ikke har nogen amerikansk kildeindkomst

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har et amerikansk skatte-id?

Enkeltpersoner og virksomheder i USA skal have et amerikansk skatte-id og skal angive et sådant på en gyldig W-9-formular.

Enkeltpersoner og virksomheder uden for USA skal kun indsende et skatte-id til Google, hvis det er et krav i henhold til vejledningen til W-8-formularen, og/eller hvis der indsendes et gyldigt krav om skattetraktatfordele i henhold til en indkomstskattetraktat. Hvis du er forpligtet til at angive et amerikansk skatte-id, f.eks. et id-nummer for arbejdsgiver (EIN, Employer Identification Number) eller et personnummer (SSN, Social Security Number), og ikke har et, skal du anskaffe dig et. Vi anbefaler, at du anskaffer dig et skatte-id (TIN, Taxpayer Identification Number) hurtigst muligt, da det kan tage flere uger at modtage et.

Der findes tre måder at få et id-nummer for arbejdsgiver på:

Du kan gå til websitet Internal Revenue Service (IRS) for at få yderligere oplysninger om, hvordan du anskaffer dig et amerikansk TIN-nr.

Hvad er et skatte-id (TIN, taxpayer identification number)?

Et skatte-id (TIN, taxpayer identification number) er et skattebehandlingsnummer, som IRS (det amerikanske skattevæsen) kræver for alle amerikanske skatteformularer. Ikke-amerikanske statsborgere kan have brug for et individuelt TIN (ITIN).Hvis du gør krav på skattetraktatfordele, skal du angive enten et udenlandsk TIN eller et amerikansk TIN. Få flere oplysninger om TIN'er fra IRS.

Bemærk, at siderne på IRS' website ikke vedligeholdes eller gennemgås af Google, og at Google ikke kan bekræfte nøjagtigheden af de viste oplysninger. Hvis du har yderligere spørgsmål, er det en god idé at søge professionel skatterådgivning.

For at finde frem til de gyldige skatte-id'er skal du tage fat i dine lokale skattemyndigheder eller søge professionel skatterådgivning. Google kan ikke rådgive om skattespørgsmål.

Her har du nogle eksempler på udenlandske TIN'er fra hele verden (denne liste er ikke udtømmende):

• Indien: Permanent Account Number (PAN).
  • Indonesien: Nomor Pokok Wajib Pajak (NPWP).
  • Japan: Individual Number (også kendt som "My Number").
  • Rusland: Taxpayer Personal Identification Number, også kendt som INN.
  • Storbritannien: Unique Taxpayer Reference (UTR), National Insurance Number (NINO).
Husk at vælge den rigtige kontraherende enhed for din konto. Få oplysninger om, hvordan du finder din kontraherende enhed til brug ved angivelse af skatteoplysninger.