Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Mottak av betalinger via sjekk

Det kan hende at du kan motta AdSense-betalingene dine via sjekk. Dette avhenger av hvor du bor. Nedenfor kan du finne ut mer om hvordan sjekker sendes, og hvordan du løser dem inn.
Hvor kan jeg innløse sjekken min?
Leveringsalternativer
Frist for innløsing av sjekker

Hvor kan jeg løse inn sjekker?

Bankene har forskjellige retningslinjer, og derfor kan vi ikke avgjøre om en bestemt bank kan godta AdSense-sjekkene dine. Alle utbetalingssjekker utstedes av Citibank. Hvis du mottar sjekker i amerikanske dollar, kan du spørre banken din om de har en samarbeidsavtale med Citibank. Dette kreves for at sjekkene våre skal kunne behandles i amerikanske dollar i banken din. Vær oppmerksom på at AdSense-sjekker bare kan krediteres en bankkonto og ikke kan tas ut i kontanter.

Behandlingstiden for sjekkene kan dessuten variere fra bank til bank. Vi anbefaler at du kontakter banken direkte for å få mer informasjon.

Leveringsalternativer

Alle sjekker sendes via standard levering. Publisistene mottar vanligvis sjekkene sine rundt to til fire uker etter postleggingsdatoen. Det kan imidlertid ta lenger tid, avhengig av postgangen der du bor.

Betalinger som har standard levering til landene nedenfor, sendes av en lokal budtjeneste. Denne måten å sende betalinger på, er kostnadsfri, og betalingene forventes å ankomme innen 10 til 30 dager etter datoen på sjekken.

• Argentina
  • Bolivia
  • Chile
  • Colombia
  • Ecuador
  • Norge
  • Paraguay
  • Uruguay
  • Venezuela

AdSense-utgiverne i bestemte land i Latin-Amerika (oppført ovenfor) mottar betalinger med standardlevering via den lokale budtjenesten Ocasa uten ekstrakostnader. Sporingsnumre er ikke tilgjengelige for sjekkutbetalinger via Ocasa.

Merk: Leveringsadressen for sjekken må være i samme land som adressen i betalingsinnstillingene dine. Sjekker kan ikke sendes utenlands.

Frist for innløsing av sjekker

Hvis du ikke har mottatt sjekken din innen 60 dager, kan du utstede en ny sjekk direkte fra AdSense-kontoen din. Du finner den opprinnelige betalingsdatoen og gjeldende status på «Transaksjoner»-siden. Hvis sjekken fortsatt ikke er innløst etter 60 dager, vises linken «Utsted betaling på nytt» ved siden av statusen for sjekken på «Transaksjoner»-siden. Kort tid etter at du har klikket på «Utsted betaling på nytt», vises en ny ordrelinje der vi informerer om at sjekken er stoppet, og at tilbakebetalingen er under behandling.

Du kan bare utstede en sjekk på nytt fra kontoen din når det har gått mer enn 60 dager siden den opprinnelige utstedelsen.

Hvis du ikke deponerer sjekken innen 12 måneder etter at den ble utstedt, føres inntektene tilbake til kontoen din, og betalingene tilbakeholdes.

Når betalingene dine er tilbakeholdt for en utløpt sjekk, kan du gå til betalingsinnstillingene dine og oppdatere leveringsadressen for sjekker. Enten du oppdaterer leveringsadressen din eller ikke, må du likevel klikke på «Aktiver på nytt»-knappen i modulen for sjekk som betalingsmåte (eller velge en ny betalingsmåte). Når du har endret eller aktivert betalingsmåten på nytt, fjernes tilbakeholdingen av betalinger.