Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Automatische advertenties

Gebieden op uw pagina's uitsluiten voor de weergave van in-page automatische advertenties

U kunt gebieden kiezen waar u geen in-page automatische advertenties wilt tonen op al uw pagina's met een vergelijkbare indeling. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u geen advertenties direct onder de kop op uw pagina's wilt laten zien.

Een gebied uitsluiten

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties.
  3. Klik in de tabel van al uw sites op Bewerken Bewerken naast uw site.
  4. Klik onder Advertentie-instellingen op Uitgesloten gebieden.
  5. Bekijk in het voorbeeld van de advertentie-instellingen de advertentiegebieden op uw pagina. Als u de muisaanwijzer op een gebied plaatst, wordt uw content gepusht zodat u kunt zien wat de invloed van een advertentie op uw pagina is.
    Opmerking: Advertentiegebieden geven aan waar advertenties op uw site kunnen worden weergegeven. Automatische advertenties worden niet in alle gebieden geplaatst die u in het voorbeeld ziet.
  6. Selecteer een advertentiegebied om de weergave van in-page advertenties uit te sluiten.

De status van het advertentiegebied verandert in Uitgesloten en het advertentiegebied wordt toegevoegd aan uw lijst van uitgesloten gebieden.

7. Klik op Toepassen op site.

Het kan een uur duren voordat de nieuwe instellingen zijn toegepast op uw site.

Een uitgesloten gebied herstellen

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties.
  3. Klik in de tabel van al uw sites op Bewerken Bewerken naast uw site.
  4. Klik onder Advertentie-instellingen op Uitgesloten gebieden.
  5. Klik in het voorbeeld van de advertentie-instellingen op het uitgesloten gebied dat u wilt herstellen. Of zoek in de lijst van uitgesloten gebieden naar het uitgesloten gebied dat u wilt herstellen en klik op Herstellen.
  6. Klik op Toepassen op site.

Het kan een uur duren voordat de nieuwe instellingen zijn toegepast op uw site.