Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Protected Audience API og AdSense

I september 2022 begyndte AdSense at gengive annoncer via Protected Audience API (tidligere kaldet FLEDGE) som en del af vores test. Vi kører i øjeblikket auktioner for Protected Audience på en begrænset procentdel af AdSense-trafikken.

Hvad er Protected Audience API?

Privacy Sandbox leverer webteknologier, der beskytter brugernes privatliv online og giver virksomheder og udviklere værktøjer til at skabe blomstrende digitale virksomheder, så nettet kan blive ved med at være åbent og tilgængeligt for alle.

Et af de Privacy Sandbox-forslag, der testes i Chrome, kaldes Protected Audience API (tidligere kaldet FLEDGE). Protected Audience API foreslår nye privatlivssikrende metoder til remarketing- og tilpassede målgruppeløsninger, så annoncører kan skabe fornyet engagement hos de besøgende på websitet.

Med Protected Audience API gemmer browseren de annoncørdefinerede brugerinteressegrupper og afholder auktioner på enheden for at vise annoncer. På samme måde som interessegrupper fungerer i dag, hjælper Protected Audience API marketingmedarbejdere med f.eks. at vise forskellige produktkategorier, appellere til besøgende, der ikke har foretaget en konvertering, og skabe fornyet engagement hos besøgende, som har forladt deres kurve. I modsætning til i dag kan virksomheder ikke spore individuelle brugere på nettet via tredjepartscookies.

Sådan viser AdSense annoncer med Protected Audience API

Når en bruger besøger en annoncørs website, kan websitet (eller en leverandør af annonceteknologi, der er indlejret på websitet) bede brugerens browser om at knytte brugeren til en specifik interessegruppe. Brugerens browser henter derefter regelmæssigt oplysninger om potentielle annoncer, der kan blive vist til brugeren for hver enkelt interessegruppe, herunder oplysninger fra annoncører.

Senere, når en udgiver vil vise en annonce til brugeren, sendes der en annonceanmodning til AdSense. Denne anmodning indeholder ingen oplysninger om Protected Audience API-interessegrupper. Når tredjepartscookies er udfaset, indeholder anmodningen ikke nogen data fra tredjepartscookies.

AdSense kører derefter en auktion på serversiden for at vælge den bedste annonce, som ikke er interessegruppebaseret. Bemærk! Udgivernes indstillinger anvendes som normalt under auktionen på serversiden. Efter auktionen på serversiden returnerer AdSense den bedste annonce, som ikke er interessegruppebaseret, til browseren sammen med oplysninger om udgiverens indstillinger i forbindelse med auktionen på enheden.

Til sidst kører browseren en auktion på enheden mellem alle annoncekandidater fra interessegruppen og den bedste annonce, som ikke er interessegruppebaseret. Den annonce, der vinder, gengives derefter.

Fravalg af Protected Audience API

Hvis du vil fravælge Chromes funktionstest for Protected Audience API, skal du bruge Chromes politik om tilladelser:

• Angiv Permissions-Policy:run-ad-auction=() i HTTP-svarheaderen i forbindelse med funktionstesten, hvis du vil forhindre alle (inklusive AdSense) i at køre Protected Audience API-auktioner på dit website.
  • Du kan også angive Permissions-Policy:join-ad-interest-group=() for at forhindre annoncører i at føje brugere til interessegrupper på dit website.