Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account kunt vinden waarmee u het maximale uit AdSense kunt halen.

Privacy en berichten

Het Privacy Sandbox-initiatief en AdSense

Het Privacy Sandbox-initiatief is bedoeld om technologieën te ontwikkelen die enerzijds de online privacy van gebruikers beschermen en anderzijds ondernemers en ontwikkelaars in staat stellen succesvolle digitale bedrijven op te bouwen. Zo blijft het web open en toegankelijk voor iedereen. De Privacy Sandbox is volop in ontwikkeling. Ideeën uit de hele branche worden gecombineerd tot nieuwe voorstellen die worden getest, becommentarieerd en herhaald.

Met Privacy Sandbox voor het web worden cookies van derden uitgefaseerd en wordt cross-site tracking beperkt. Dankzij de nieuwe webstandaarden van Privacy Sandbox beschikken uitgevers over veiligere alternatieven voor bestaande technologieën, zodat ze hun digitale bedrijven kunnen blijven ontwikkelen terwijl uw gegevens privé blijven.

Privacy Sandbox op Android vergroot de privacy en biedt tools die app-ontwikkelaars nodig hebben om hun bedrijf te ondersteunen en te laten groeien. Privacy Sandbox introduceert nieuwe oplossingen die zonder cross-app-ID's (waaronder advertentie-ID's) werken en gegevensdeling met derden beperken.

Hoe AdSense werkt met Privacy Sandbox

De komende maanden integreren we de Privacy Sandbox-technologieën in AdSense. In 2022 test AdSense 2 van de Privacy Sandbox-API's (FLEDGE API en Topics API). In de volgende artikelen vindt u daar meer informatie over:

Opmerking: Het gebruik van de Privacy Sandbox-API's valt onder de vereisten van het Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU van Google (bijvoorbeeld het verkrijgen van wettelijk geldige toestemming van gebruikers voor het verzamelen, delen en gebruiken van persoonsgegevens voor advertentiepersonalisatie).