Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account kunt vinden waarmee u het maximale uit AdSense kunt halen.

Privacy en berichten

AdSense en de origin trial van Topics

In juli 2022 is AdSense begonnen met het testen van de Topics API in het kader van de origin trial van Chrome. De origin trial voor Topics wordt tijdelijk uitgevoerd voor een klein percentage van het totale verkeer.

Wat is Topics?

De Privacy Sandbox biedt webtechnologieën die de online privacy van gebruikers beschermen, en ondernemers en ontwikkelaars in staat stellen een bloeiend digitaal bedrijf op te bouwen. Zo blijft het web open en toegankelijk voor iedereen.

Een van de Privacy Sandbox-voorstellen die worden getest in Chrome, heet Topics. Terwijl browsers cookies van derden uitfaseren, hebben adverteerders nieuwe manieren nodig om klanten te bereiken met relevante advertenties. Topics is een nieuwe, privacybeschermende manier om dit te doen.

Met de Topics API kan de browser van een gebruiker onderwerpen afleiden (zoals 'countrymuziek', 'make-up en cosmetica' of 'vegetarische gerechten') op basis van de browse-activiteit tijdens een periode die een tijdvak wordt genoemd (dit is momenteel een week). Het onderwerp dat voor elk tijdvak wordt gekozen, wordt willekeurig geselecteerd uit de top 5 onderwerpen van de gebruiker voor die periode.

Hoe AdSense advertenties weergeeft met Topics

Indien beschikbaar halen Ad Manager-/AdSense-tags onderwerpen op uit de Topics API en worden deze doorgegeven in biedingsverzoeken. Uitgevers hoeven niets specifieks te doen om deel uit te maken van Topics API-tests. AdSense is van plan voor de tests een klein percentage van de advertentieverzoeken van alle uitgevers te gebruiken. Uitgevers kunnen zich altijd afmelden voor Topics.

AdSense begint de eerste wereldwijde test voor Topics aan de hand van advertentieverzoeken voor een klein percentage van het verkeer. Tijdens deze eerste test wordt gecheckt of onze systemen werken zoals bedoeld. Er wordt geen impact op de opbrengst of prestaties van uitgevers verwacht.

Blokkeringsopties en Topics

We werken nog aan de AdSense-productabonnementen en we staan open voor feedback van uitgevers over beheeropties die nuttig kunnen zijn. Uitgevers kunnen zich altijd afmelden voor Topics.

Afmelden voor de origin trial van Topics

Als u zich wilt afmelden voor de origin trial van Topics voor Chrome, gebruikt u Permissions-Policy van Chrome.