Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Slik får du utstedt en sjekk på nytt

Det er to grunner til at du kanskje trenger å få utstedt en sjekk på nytt:

• Sjekken din kom ikke frem.
  • Beløpet på sjekken kan ikke settes inn på bankkontoen din, eller sjekken er utløpt.
Sjekken min kom ikke frem. Hva gjør jeg?
Det er to hovedgrunner til at sjekker ikke kommer frem:
  • Sjekken ble sendt til feil adresse. I slike tilfeller må du endre informasjonen om utbetalingsmottakeren i AdSense-kontoen din før du ber om å få utstedt en ny sjekk.
  • Sjekken kan ha kommet bort under postgangen.

Gjør følgende for å få utstedt sjekken på nytt:

1. Vent i 60 dager
    Vi anslår at publisister mottar sjekkene sine 2–4 uker etter datoen de postlegges på. Det kan imidlertid ta lengre tid avhengig av postgangen der du bor. Vent 60 dager fra utstedelsesdatoen før du eventuelt ber om at sjekken utstedes på nytt. Du finner mer informasjon om forsendelse av sjekker under Mottak av utbetalinger via sjekk.
  2. Be om at en sjekk utstedes på nytt
    Du kan be om at en sjekk utstedes på nytt, rett fra AdSense-kontoen din:
    1. Logg på AdSense-kontoen din.
    2. Klikk på Betalinger etterfulgt av Betalingsinformasjon.
    3. På «Transaksjoner»-siden finner du utstedelsesdatoen og den aktuelle statusen for sjekken din. Hvis sjekken fortsatt ikke er innløst etter 60 dager, ser du en «Send betalingen på nytt»-link ved siden av sjekkstatusen.
    4. Klikk på Send betalingen på nytt, og bekreft at du ønsker å få tilsendt betalingen på nytt.
      Eksempel på en «Send betalingen på nytt»-link i Google AdSense.
      Du ser en ny ordrelinje om at sjekken er stoppet, og at det utstedes en ny sjekk.
Jeg har fått sjekken min, men kan ikke løse den inn. Hva gjør jeg?

Det er to hovedgrunner til at sjekker ikke kan løses inn:

• Sjekken er utløpt. Avhengig av det aktuelle landet er AdSense-sjekker gyldige i 6–12 måneder fra utstedelsesdatoen. Hvis du ikke løser inn sjekken innen 6–12 måneder, blir inntektene kreditert tilbake til AdSense-kontoen din og utbetalingene blir holdt tilbake. Hvis en av utbetalingene dine blir holdt tilbake, kan du følge veiledningen nederst på denne siden: Mottak av utbetalinger via sjekk
  • Informasjonen på sjekken er feil. I slike tilfeller må du kanskje endre informasjonen om utbetalingsmottakeren i AdSense-kontoen din.

Gjør følgende for å få utstedt sjekken på nytt:

1. Vent i 60 dager
    Vi anslår at publisister mottar sjekkene sine 2–4 uker etter datoen de postlegges på. Det kan imidlertid ta lengre tid avhengig av postgangen der du bor. Vent 60 dager fra utstedelsesdatoen før du eventuelt ber om at sjekken utstedes på nytt. Du finner mer informasjon om forsendelse av sjekker under Mottak av utbetalinger via sjekk.
  2. Be om at en sjekk utstedes på nytt
    Du kan be om at en sjekk utstedes på nytt, rett fra AdSense-kontoen din:
    1. Logg på AdSense-kontoen din.
    2. Klikk på Betalinger etterfulgt av Betalingsinformasjon.
    3. På «Transaksjoner»-siden finner du utstedelsesdatoen og den aktuelle statusen for sjekken din. Hvis sjekken fortsatt ikke er innløst etter 60 dager, ser du en «Send betalingen på nytt»-link ved siden av sjekkstatusen.
    4. Klikk på Send betalingen på nytt, og bekreft at du ønsker å få tilsendt betalingen på nytt.Eksempel på en «Send betalingen på nytt»-link i Google AdSense.
      Du ser en ny ordrelinje om at sjekken er stoppet, og at refusjonen din behandles.

Andre problemer med sjekker

«Send betalingen på nytt»-linken vises ikke i kontoen min
Hvis du ikke ser «Send betalingen på nytt»-linken i kontoen din etter 60 dager, betyr det at sjekken har blitt løst inn. Av den grunn kan vi ikke fortsette å behandle forespørselen din om ny sjekkutstedelse. Se etter denne betalingen på bankutskriftene dine, eller kontakt banken din direkte for å undersøke saken nærmere.
Hvor finner jeg sjekkinformasjonen min?
Slik finner du sjekkinformasjonen din:
  1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Betalinger etterfulgt av Betalingsinformasjon.
  3. Finn ordrelinjen for sjekken din på «Transaksjoner»-siden, og klikk på «Automatisk betaling»-linken.«Automatisk betaling»-linken i Google AdSense.
    Nå vises en kvittering med betalingsnummeret, datoen og beløpet.
Jeg har ikke løst inn de gamle sjekkene mine
På grunn av en oppdatering av betalingssystemet vårt har vi nå annullert alle gamle sjekker som aldri er innløst, og returnert de aktuelle beløpene til kontoen din. Den krediterte saldoen blir lagt til den neste betalingen din (dersom du ikke har noen tilbakeholdinger i kontoen og har nådd betalingsgrensen).

Du kan være helt sikker på at ingen av inntektene dine har forsvunnet i løpet av denne prosessen. Det krediterte beløpet utstedes via den nåværende betalingsmåten din. Vi ber deg om å ikke løse inn eventuelle gamle sjekker du har mottatt, ettersom du kanskje blir pålagt å betale et gebyr for å løse inn sjekker som er stoppet eller utløpt.

Vær oppmerksom på at betalinger med sjekk ikke lenger støttes i land der elektronisk pengeoverføring (EFT) er tilgjengelig. Dette skyldes at EFT-betaling er raskere og mer effektivt, og det er den mest miljøvennlige betalingsmåten.

AdSense-sjekker blir ikke godtatt i banken min
Ettersom bankene har forskjellige retningslinjer kan vi ikke si med sikkerhet om AdSense-sjekkene dine blir godtatt i en bestemt bank. Alle utbetalingssjekker utstedes av Citibank. Hvis du mottar sjekker i amerikanske dollar, kan du spørre i banken din om de har en samarbeidsavtale med Citibank. Dette kreves for at sjekkene våre skal kunne behandles i amerikanske dollar i banken din. Vær oppmerksom på at Google AdSense-sjekker bare kan krediteres en bankkonto og ikke kan tas ut i kontanter.

Behandlingstiden for sjekkene kan dessuten variere fra bank til bank. Vi anbefaler at du kontakter banken direkte for å få mer informasjon.