Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Verzoek indienen tot opnieuw verstrekken van een cheque

Er zijn twee redenen waarom u een verzoek zou kunnen indienen voor een nieuwe verstrekking van een cheque:

• Uw cheque is niet aangekomen.
  • Uw cheque kan niet worden bijgeschreven op uw rekening of de cheque is verlopen.
Mijn cheque is niet aangekomen. Wat kan ik doen?
Er zijn twee hoofdredenen waarom uw cheque niet is aangekomen:
  • De cheque is naar het verkeerde adres gestuurd. In dat geval moet u de gegevens van de begunstigde wijzigen in uw AdSense-account voordat u een verzoek voor een nieuwe cheque indient.
  • Het kan zijn dat de cheque is zoekgeraakt bij de postdienst in uw land.

Ga als volgt te werk om een verzoek in te dienen voor een nieuwe verstrekking van uw cheque:

1. Wacht 60 dagen
    Uitgevers ontvangen een cheque meestal 2 tot 4 weken na de verzenddatum. Dit kan echter langer duren, afhankelijk van de postbezorging op uw locatie. Als u een verzoek wilt indienen om een cheque opnieuw te laten verstrekken, moet u wachten tot 60 dagen na de uitgiftedatum. Ga voor meer informatie over de levering van cheques naar Betalingen per cheque ontvangen.
  2. Dien een verzoek in om een cheque opnieuw te laten verstrekken
    U kunt rechtstreeks vanuit uw AdSense-account een verzoek indienen om een cheque opnieuw te laten verstrekken:
    1. Log in op uw AdSense-account.
    2. Klik op Betalingen en dan Betalingsgegevens.
    3. Bekijk de uitgiftedatum en de huidige status van uw cheque op de pagina 'Transacties'. Als de cheque na 60 dagen nog steeds niet is verzilverd, wordt naast de status van uw cheque de link 'Betaling opnieuw uitvoeren' weergegeven.
    4. Klik op Betaling opnieuw uitvoeren en bevestig dat u de betaling opnieuw wilt laten uitvoeren.
      Voorbeeld van de link Betaling opnieuw uitvoeren in Google AdSense.
      Er wordt een nieuw regelitem weergegeven met de mededeling dat uw cheque is geannuleerd en dat de hernieuwde betaling in behandeling is.
Mijn cheque is aangekomen maar ik kan deze niet bijschrijven op mijn rekening. Wat moet ik doen?

Er zijn twee hoofdredenen waarom u uw cheque niet op uw rekening kunt bijschrijven:

• De cheque is verlopen. Afhankelijk van het land zijn AdSense-cheques geldig tot 6 tot 12 maanden na de datum van uitgifte. Als u uw cheque binnen die periode niet heeft bijgeschreven, worden uw inkomsten teruggeboekt naar uw account en worden uw betalingen geblokkeerd. Als uw betalingen worden geblokkeerd door een betalingsstop, volgt u onder aan de pagina de instructies onder: Betalingen per cheque ontvangen
  • De cheque bevat onjuiste gegevens. In dat geval moet u de gegevens van de begunstigde wijzigen in uw AdSense-account.

Ga als volgt te werk om een verzoek in te dienen voor een nieuwe verstrekking van uw cheque:

1. Wacht 60 dagen
    Uitgevers ontvangen een cheque meestal 2 tot 4 weken na de verzenddatum. Dit kan echter langer duren, afhankelijk van de postbezorging op uw locatie. Als u een verzoek wilt indienen om een cheque opnieuw te laten verstrekken, moet u wachten tot 60 dagen na de uitgiftedatum. Ga voor meer informatie over de levering van cheques naar Betalingen per cheque ontvangen.
  2. Dien een verzoek in om een cheque opnieuw te laten verstrekken
    U kunt rechtstreeks vanuit uw AdSense-account een verzoek indienen om een cheque opnieuw te laten verstrekken:
    1. Log in op uw AdSense-account.
    2. Klik op Betalingen en dan Betalingsgegevens.
    3. Bekijk de uitgiftedatum en de huidige status van uw cheque op de pagina 'Transacties'. Als de cheque na 60 dagen nog steeds niet is verzilverd, wordt naast de status van uw cheque de link 'Betaling opnieuw uitvoeren' weergegeven.
    4. Klik op Betaling opnieuw uitvoeren en bevestig dat u de betaling opnieuw wilt laten uitvoeren.Voorbeeld van de link Betaling opnieuw uitvoeren in Google AdSense.
      Er wordt een nieuw regelitem weergegeven met de mededeling dat uw cheque is geannuleerd en dat de terugbetaling wordt verwerkt.

Andere problemen met cheques

De link 'Betaling opnieuw uitvoeren' wordt niet weergegeven in mijn account
Als de link 'Betaling opnieuw uitvoeren' na 60 dagen niet wordt weergegeven in uw account, betekent dit dat uw cheque is bijgeschreven. Daarom kunnen we uw verzoek voor het opnieuw uitvoeren van uw betaling niet verder verwerken. Controleer in uw bankgegevens of de cheque is bijgeschreven of neem rechtstreeks contact op met uw bank over dit probleem.
Waar vind ik mijn chequegegevens?
U vindt uw chequegegevens als volgt:
  1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Betalingen en dan Betalingsgegevens.
  3. Zoek op de pagina 'Transacties' het regelitem voor uw cheque en klik op de link 'Automatische betaling'.De link Automatische betaling in Google AdSense.
    Er wordt een betalingsbewijs weergegeven met het nummer, de datum en het bedrag van de betaling.
Ik heb mijn oude cheques nooit op mijn rekening gestort
Vanwege een update van ons betalingssysteem, hebben we alle oude cheques die nooit zijn ingewisseld, geannuleerd en hebben we het tegoed weer bijgeschreven op uw account. Het bijgeschreven tegoed wordt samen met uw volgende betaling uitbetaald, mits er geen betalingsstops zijn ingesteld voor uw account en u de betalingsdrempel heeft bereikt).

We kunnen u verzekeren dat tijdens dit proces geen inkomsten verloren gaan. Het bijgeschreven tegoed wordt via uw huidige betaalmethode uitbetaald. Wissel geen oude cheques meer in die u eventueel alsnog heeft ontvangen. Mogelijk brengt uw bank kosten in rekening voor het inwisselen van een geannuleerde of verlopen cheque.

Betalingen per cheque worden niet langer ondersteund in landen waar elektronische overboeking (EFT) beschikbaar is. Betalingen via EFT zijn namelijk sneller en efficiënter en vormen de milieuvriendelijkste betaalmethode.

Mijn bank accepteert mijn AdSense-cheques niet
Aangezien het beleid per bank verschilt, kunnen we niet bepalen of een bepaalde bank uw AdSense-cheques kan accepteren. Alle cheques worden verzonden door Citibank. Als u cheques in Amerikaanse dollars ontvangt, informeert u bij uw bank of deze een handelsrelatie heeft met Citibank. Deze relatie is vereist om onze cheques in Amerikaanse dollars te verwerken. U kunt Google AdSense-cheques alleen op uw rekening laten bijschrijven. Het is niet mogelijk deze in te wisselen voor contant geld.

Daarnaast moet u er rekening mee houden dat het vaak per bank verschilt hoe lang het duurt om een cheque bij te schrijven. We raden u aan rechtstreeks contact met uw bank op te nemen voor meer informatie.