Sekin uudelleenlähetyksen pyytäminen

Saatat joutua pyytämään sekin uudelleenlähetystä seuraavista syistä:

• Sekkisi ei tullut perille.
  • Sekkiäsi ei voi tallettaa, tai se on vanhentunut.
Sekkini ei ole tullut perille. Mitä voin tehdä?
Jos sekki ei ole tullut perille, syy on yleensä toinen seuraavista:
  • Sekki on lähetetty väärään osoitteeseen. Tässä tapauksessa sinun on muutettava maksunsaajan tietoja AdSense-tililläsi ennen uuden sekin pyytämistä.
  • Maasi postilaitos on saattanut hukata sekin tai toimittaa sen väärään osoitteeseen.

Näin pyydät sekin uudelleenlähetystä:

1. Odota 60 päivää.
    Julkaisijat saavat yleensä sekkinsä noin 2–4 viikon kuluessa lähetyspäivästä. Sekin saapumiseen voi kuitenkin mennä kauemminkin paikallisista postipalveluista riippuen. Jos sinun on pyydettävä sekin uudelleenlähettämistä, odota ensin 60 päivää sekin lähetyspäivästä. Lisätietoa sekkien toimituksesta on artikkelissa Maksujen vastaanottaminen sekillä.
  2. Pyydä sekin uudelleenlähetystä.
    Voit pyytää uudelleenlähetystä suoraan AdSense-tililtäsi:
    1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
    2. Klikkaa Maksut ja sitten Maksutiedot.
    3. Etsi Tapahtumat-sivulta sekin myöntämispäivä ja nykyinen tila. Jos sekkiä ei ole lunastettu 60 päivän kuluessa, sen tilan vieressä näkyy linkki "Lähetä maksu uudelleen".
    4. Klikkaa Lähetä maksu uudelleen ja vahvista valinta.
      Esimerkki Google AdSensen Lähetä maksu uudelleen ‑linkistä
      Näytölle tulee uusi rivikohta, josta näkyy, että sekki on peruutettu ja uudelleenlähetys on käynnissä.
Sekkini on tullut perille, mutta en voi tallettaa sitä. Mitä teen?

Jos sekkiä ei voi tallettaa, syy on yleensä toinen seuraavista:

• Sekki on vanhentunut. Maastasi riippuen AdSense-sekit ovat voimassa 6–12 kuukautta niiden myöntämispäivästä. Jos et talleta sekkiä tässä ajassa, tulosi hyvitetään takaisin tilillesi ja maksusi jäädytetään. Jos maksusi on jäädytetty, seuraa artikkelin Maksujen vastaanottaminen sekillä lopussa olevia ohjeita.
  • Sekki on virheellinen. Tässä tapauksessa sinun on ehkä muutettava maksunsaajan tietoja AdSense-tililläsi.

Näin pyydät sekin uudelleenlähetystä:

1. Odota 60 päivää.
    Julkaisijat saavat yleensä sekkinsä noin 2–4 viikon kuluessa lähetyspäivästä. Sekin saapumiseen voi kuitenkin mennä kauemminkin paikallisista postipalveluista riippuen. Jos sinun on pyydettävä sekin uudelleenlähettämistä, odota ensin 60 päivää sekin lähetyspäivästä. Lisätietoa sekkien toimituksesta on artikkelissa Maksujen vastaanottaminen sekillä.
  2. Pyydä sekin uudelleenlähetystä.
    Voit pyytää uudelleenlähetystä suoraan AdSense-tililtäsi:
    1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
    2. Klikkaa Maksut ja sitten Maksutiedot.
    3. Etsi Tapahtumat-sivulta sekin myöntämispäivä ja nykyinen tila. Jos sekkiä ei ole lunastettu 60 päivän kuluessa, sen tilan vieressä näkyy linkki "Lähetä maksu uudelleen".
    4. Klikkaa Lähetä maksu uudelleen ja vahvista valinta.Esimerkki Google AdSensen Lähetä maksu uudelleen ‑linkistä
      Näytölle tulee uusi rivikohta, josta näkyy, että sekki on peruutettu ja rahojen hyvittäminen on käynnissä.

Muut sekkeihin liittyvät ongelmat

Tililläni ei näy "Lähetä maksu uudelleen" ‑linkkiä
Jos linkkiä ei näy tililläsi 60 päivän kuluttua, sekkisi on talletettu. Tästä syystä emme voi jatkaa sekin uudelleenlähetyspyynnön käsittelemistä. Tarkista, näetkö talletuksen tiliotteellasi, tai ota suoraan yhteyttä pankkiisi ongelman selvittämiseksi.
Mistä voin tarkistaa sekkini tiedot?
Voit tarkistaa tiedot näin:
  1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Maksut ja sitten Maksutiedot.
  3. Etsi Tapahtumat-sivulta sekkiä vastaava rivikohta ja klikkaa "Automaattinen maksu".Google AdSensen Automaattinen maksu ‐linkki
    Näytölle avautuu maksukuitti, josta näet maksun numeron, päivämäärän ja summan.
En ole tallettanut vanhoja sekkejäni
Maksujärjestelmän päivityksen vuoksi olemme peruuttaneet kaikki vanhat lunastamattomat sekit ja palauttaneet niiden saldon tilillesi. Hyvitetty saldo maksetaan seuraavan maksusi yhteydessä edellyttäen, että tilillesi ei ole määritetty jäädytyksiä ja että olet saavuttanut maksukynnyksen.

Voit luottaa siihen, että tuloja ei katoa tässä prosessissa. Hyvitetty summa maksetaan nykyisellä maksutavallasi. Älä talleta mahdollisia vanhoja sekkejä, koska pankkisi saattaa veloittaa perutun tai vanhentuneen sekin tallettamisesta.

Muista, että sekkimaksuja ei enää tueta maissa, joissa voi käyttää EFT-maksuja. Tämä johtuu siitä, että EFT-maksut ovat nopein, tehokkain ja ympäristöystävällisin maksutapa.

Pankkini ei hyväksy AdSense-sekkejä
Eri pankeilla on erilaiset käytännöt, emmekä pysty selvittämään, hyväksyykö jokin tietty pankki AdSense-sekkejä. Citibank myöntää kaikki maksusekit. Jos saat Yhdysvaltain dollareissa kirjoitettuja sekkejä, kysy pankistasi, onko sillä kirjeenvaihtajasuhdetta Citibankin kanssa. Tällainen suhde vaaditaan, jotta Yhdysvaltain dollareina kirjoitetut sekkimme voidaan käsitellä. Huomaa, että Google AdSense ‑sekit voi ainoastaan tallettaa. Niitä ei voi lunastaa rahaksi.

Huomaa myös, että eri pankkien sekkien käsittelyajoissa voi olla eroja. Suosittelemme, että kysyt lisätietoa pankistasi.