Tietosuoja ja turvallisuus

Epäilyttävät sähköpostit ja puhelut Google AdSensen edustajiksi tekeytyviltä

Google ei koskaan lähetä pyytämättä sähköpostiviestejä, joihin pyydetään vastaamaan lähettämällä sähköpostitse tai linkin kautta salasana tai muita arkaluontoisia tietoja. Jos sinua pyydetään jakamaan arkaluonteisia tietoja, kyseessä on luultavasti yritys varastaa tietojasi. Tätä kutsutaan tietojenkalasteluksi. Joskus yritykset ja hakkerit teeskentelevät olevansa yhteistyössä Googlen kanssa ja yrittävät huijata ihmisiä luovuttamaan enemmän tietoja kuin pitäisi.

Tee näin:

1. Tarkista, yrittääkö Google todella ottaa sinuun yhteyttä. Ennen kuin olet varmistanut tämän, älä luovuta mitään henkilökohtaisia tietoja tai klikkaa sähköpostien linkkejä.
  2. Suojaa tilisi, jos epäilet jakaneesi tietojasi epäluotettavalle lähteelle.
  3. Ilmoita epäilyttävästä verkkosivusta, jotta voimme tutkia asiaa.

Tarkista, yrittääkö Google todella ottaa sinuun yhteyttä

Sähköpostiviestit

• Tarkista sähköpostiviestien otsikot

Jos lähetetty sähköposti on Googlelta, sekä lähettäjän osoitteen että paluuosoitteen pitäisi sisältää "@google.com".

• Tarkista, mihin sähköpostien linkit vievät

Ennen kuin klikkaat sähköpostissa olevia linkkejä, klikkaa linkkiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioi linkin osoite tai Kopioi linkin sijainti. Liitä sitten kopioimasi linkki tekstinkäsittelyohjelmaan tai tekstikenttään ja katso, mihin URL-osoitteeseen se johtaa. Jos URL-osoite ei johda google.com-sivulle, saatat päätyä muulle kuin Googlen verkkosivulle.

Puhelut

• Pyydä soittajaa lähettämään sinulle sähköpostia

Jos soittaja on Googlen edustaja, häneltä saamasi sähköpostin lähettäjän osoitteeseen ja paluuosoitteeseen sisältyy "@google.com".

• Pyydä häntä ilmoittamaan sinulle julkaisijan tunnuksesi, lista sivustoistasi tai sovelluksistasi tai mainosyksiköidesi nimet ja klikkausmäärät.

Googlen edustajalla on pääsy tilitietoihisi.

Suojaa tilisi

Jos epäilet, että sinuun on ottanut yhteyttä joku, joka yrittää huijata sinulta salasanaasi, credit-korttiesi numeroita tai muita arkaluontoisia tietoja, älä luovuta tietojasi. Jos epäilet tilisi olevan vaarassa, ilmoita siitä meille mahdollisimman nopeasti täyttämällä tilin turvallisuutta koskeva lomake. Tilini on vaarantunut.

Ilmoita epäilyttävästä verkkosivusta

Kun olet suojannut tilisi, kerro meille, mitä tapahtui, jotta voimme tutkia asiaa.

• Ilmoita verkkosivusta: Ilmoita epäilyttävän sivun URL-osoite tällä lomakkeella. Jos olet saanut linkin sähköpostitse, älä siirry sivustoon klikkaamalla linkkiä. Klikkaa linkkiä kakkospainikkeella ja valitse Kopioi linkin osoite tai Kopioi linkin sijainti. Liitä sitten kopioimasi teksti lomakkeeseen.