Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Om CPRA-meldinger

Merk: California Privacy Rights Act (CPRA) har trådt i kraft og erstatter California Consumer Privacy Act (CCPA). CPRA dekker deling av personopplysninger i tillegg til salg av personopplysninger. Finn ut mer om endringene i CPRA-meldinger.

California Privacy Rights Act (CPRA) er en lov som styrker datapersonvernet og gir innbyggerne i California ulike rettigheter. Loven gjelder for selskaper som driver virksomhet i California, og som oppfyller et av flere kriterier knyttet til inntekter, databehandling og andre faktorer. I henhold til CPRA har innbyggerne rett til å velge bort «salg eller deling» av «personopplysningene» sine (slik disse termene er definert iht. gjeldende lov og rett). Du finner bortvalgsfunksjonen via en fremtredende «Ikke selg eller del personopplysningene mine»-link på startsiden til «parten som selger personopplysninger».

Som en del av CPRA må publisister som selger eller deler personopplysninger, legge ut en link på startsiden sin, slik at forbrukerne kan velge bort salg eller deling av personopplysningene sine (§ 1798.135). CPRA-meldingstypen vises til brukere som befinner seg i den amerikanske delstaten California, og i meldingen kan de velge bort salg av personopplysningene sine.

Du står selv ansvarlig for å påse at meldingene dine er i tråd med de juridiske kravene.

Oppdateringer i CPRA sammenlignet med CCPA

Nå har CPRA trådt i kraft. Det betyr at brukere kan velge bort salg og deling av personopplysningene sine. Hvis du brukte standardtekst i CCPA-meldingen din, har vi automatisk oppdatert meldingen slik: «Ikke selg eller del personopplysningene mine». Hvis du har en egendefinert CCPA-melding, foreslår vi at du endrer den i lys av CPRA.

Meldingsstruktur

CPRA-meldinger består av flere «skjermer» (eller «sider») som vises til brukere når de leser slike meldinger.

Eksempel på strukturen til en CCPA-melding i AdMob.

Merk: Utseendet og preget til «Ikke selg eller del»-linken kan variere fra stilen ovenfor.

CPRA-meldinger består av disse elementene:

1. «Ikke selg eller del»-linken: linken til CPRA-meldingen din. «Ikke selg eller del personopplysningene mine»-linken vises med den formateringen og de innstillingene du valgte. Når brukerne klikker på linken, åpnes «Bekreft»-siden, og «Velg bort salg av personopplysninger»-dialogboksen vises.
  2. Bekreft-siden: bekreftelsessiden i CPRA-meldingen. Her vises «Velg bort salg eller deling av personopplysninger»-dialogboksen. Brukerne kan klikke på den aktuelle knappen for å bekrefte valget sitt.
    1. Logo: Dette er logoen for appen din eller nettstedet ditt. For at det skal vises en logo her, må du legge den til i meldingen.
    2. Avvis-knappen: Brukeren kan avvise meldingen uten å velge bort «salg eller deling» av «personopplysningene» sine (slik disse termene er definert iht. gjeldende lov og rett). Meldingen lukkes når brukerne klikker på knappen.
    3. «Velg bort»-knappen: Brukerne kan klikke på denne knappen for å velge bort «salg eller deling» av «personopplysningene» sine (slik disse termene er definert iht. gjeldende lov og rett). Når brukerne klikker på «Velg bort»-knappen, formidles brukernes bortvalg til Google via meldingen. Meldingen lukkes når brukerne klikker på knappen.