Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Over CPRA-berichten

Opmerking: De California Privacy Rights Act (CPRA) is nu van kracht in plaats van de privacywet voor consumenten in Californië (CCPA). De CPRA omvat, naast de verkoop van persoonlijke informatie, ook het delen hiervan. Lees meer informatie over de wijzigingen in CPRA-berichten.

De California Privacy Rights Act (CPRA) is een gegevensprivacywet waarin verschillende rechten zijn vastgelegd voor ingezetenen van de Amerikaanse staat Californië. De wet is van toepassing op bedrijven die zakendoen in Californië en die aan een of meer criteria voldoen met betrekking tot opbrengst, gegevensverwerking en andere factoren. De CPRA vereist dat inwoners het recht krijgen niet toe te staan dat hun 'persoonlijke informatie' wordt 'verkocht of gedeeld' (zoals de wet die termen definieert). Hiervoor moet prominent de link 'Mijn persoonlijke informatie niet verkopen of delen' worden getoond op de homepage van de partij die deze informatie wil verkopen.

Als onderdeel van de CPRA moeten uitgevers die persoonlijke informatie verkopen of delen, een link op hun homepage plaatsen zodat consumenten de mogelijkheid hebben om geen toestemming te geven voor de verkoop of het delen van hun persoonlijke informatie (§ 1798.135). Het CPRA-berichttype wordt getoond aan gebruikers in Californië en geeft hun de mogelijkheid om geen toestemming te geven.

Het is uw verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat uw berichten aan de wettelijke vereisten voldoen.

Verschillen tussen de CPRA en de CCPA

De CPRA is nu van kracht. Dit betekent dat gebruikers de mogelijkheid krijgen geen toestemming te geven voor de verkoop en het delen van hun persoonlijke informatie. Als u standaardtekst in uw CCPA-bericht gebruikte, hebben we het bericht automatisch geüpdatet met de tekst Mijn persoonlijke informatie niet verkopen of delen. Heeft u eerder een aangepast CCPA-bericht ingesteld? Dan raden we u aan uw CCPA-bericht te herzien op basis van de CPRA.

Structuur van een bericht

Een bericht over verordeningen voor Amerikaanse staten bestaat uit meerdere schermen (of pagina's) die worden getoond aan gebruikers als ze uw bericht bekijken.

Voorbeeld van de structuur van een CCPA-bericht in AdMob.

Opmerking: Het uiterlijk van de link 'Niet verkopen of delen' kan afwijken van de hierboven getoond stijl.

Berichten over verordeningen voor Amerikaanse staten bevatten de volgende elementen:

1. Niet verkopen of delen-link: De link naar uw bericht over verordeningen voor Amerikaanse staten. De link 'Mijn persoonlijke informatie niet verkopen of delen' wordt getoond met de geselecteerde opmaak en instellingen. Als gebruikers op de link klikken, wordt de pagina Bevestigen geopend en wordt het dialoogvenster 'Afmelden voor verkopen of delen van persoonlijke informatie' getoond.
  2. Pagina Bevestigen: De bevestigingspagina van uw bericht over verordeningen voor Amerikaanse staten. Hiermee wordt het dialoogvenster 'Afmelden voor verkopen of delen van persoonlijke informatie' geopend. Gebruikers kunnen op de knoppen klikken om hun beslissing te bevestigen.
    1. Logo: Het logo van uw site of app. Als u hier een logo wilt opnemen, voegt u een logo toe aan uw bericht.
    2. Knop Sluiten: Hiermee kunnen gebruikers het bericht sluiten zonder aan te geven dat ze niet toestaan dat hun 'persoonlijke informatie' wordt 'verkocht of gedeeld' (zoals de wet die termen definieert). Als gebruikers hierop klikken, wordt het bericht gesloten.
    3. Knop Niet toestaan: Hiermee kunnen gebruikers aangeven dat ze niet toestaan dat hun 'persoonlijke informatie' wordt 'verkocht of gedeeld' (zoals de wet die termen definieert). Als gebruikers op de knop Niet toestaan klikken, geeft het bericht aan Google door dat de gebruikers hun persoonlijke informatie niet willen verkopen. Als gebruikers hierop klikken, wordt het bericht gesloten.