Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Een link voor het intrekken van toestemming toevoegen aan uw site

Een van de vereisten van het programma voor toestemming van gebruikers voor privacy en berichten, is dat gebruikers de toestemming op een later moment alsnog kunnen intrekken. AdSense voegt automatisch de vereiste link voor intrekking van berichten voor Europese verordeningen toe aan sites waarop u berichten over Europese verordeningen toont. U kunt ervoor kiezen ook een link voor het intrekken van de toestemming op te nemen op de pagina met uw gegevens-, cookie- of privacybeleid.

Toestemming intrekken houdt in dat gebruikers in de EER (Europese Economische Ruimte) en het Verenigd Koninkrijk die toestemming hebben gegeven voor gepersonaliseerde advertenties, die toestemming weer kunnen intrekken. U moet onderaan uw site een link opnemen waarmee gebruikers hun toestemming kunnen intrekken, waarna zij het toestemmingsbericht opnieuw te zien krijgen.

AdSense voegt automatisch de vereiste link voor intrekking van berichten voor Europese verordeningen toe aan sites waarop u berichten over Europese verordeningen toont. Deze links worden alleen toegevoegd aan sites die zijn goedgekeurd en die ook de AdSense-code bevatten. Hierbij wordt een tekst getoond dat u voldoet aan het IAB TCF v2.0-beleid.

Functie voor het intrekken van de toestemming (Google API)

Gebruik de volgende functie om het intrekkingsproces te activeren: googlefc.callbackQueue.push(googlefc.showRevocationMessage)

Voorbeelden:

<a href=”javascript:googlefc.callbackQueue.push(googlefc.showRevocationMessage)”>Privacy- en cookie-instellingen</a>.

Functie voor het intrekken van de toestemming (AMP)

Plaats de volgende code na de afsluitende </amp-consent>-tag in de HTML-code van uw site om het intrekkingsproces aan te roepen:

<div id="fcConsentRevocation">
    <button on="googleFC.prompt(consent=googleFC, expireCache=true)">Privacy- en cookie-instellingen</button>
</div>