Viestien muokkaaminen ja muotoileminen

Voit muuttaa viestien tekstiä ja muotoilua viestien luomisen yhteydessä tai milloin tahansa sen jälkeen. Muokkaa viestien muotoilua niin, että viestien ulkoasu vastaa sivustojesi ulkoasua.

Viestin tekstin muokkaaminen

Viestin oletusteksti vaihtelee pääasiassa sivuston tai sovelluksen nimen mukaan. Suurin osa tekstistä on muokattavissa.

1. Klikkaa Yksityisyys ja viestit.
  2. Klikkaa jostakin Yksityisyys ja viestit ‑sivulla olevasta viestityyppikortista Muokkaa.
  3. Klikkaa viestiluettelosta Muokkaa sen viestin riviltä, jota haluat muokata.
  4. Valitse muokattava viestinäyttö.
  5. Klikkaa muokattavaa elementtiä (esim. leipätekstiä tai painikkeen tekstiä) ja tee haluamasi muutokset.
  6. (Valinnainen) Lisää sivuston nimen makromerkkijono (%%SITE_NAME%%) sivuston nimen paikkamerkiksi. Kun viesti on määritetty näkymään useilla sivustoilla, sivuston nimen makromerkkijono korvautuu sen sivuston nimellä, jolla viestiä katsotaan, tai sivuston URL-osoitteella, jos nimeä ei ole lisätty.

Sivuston nimen lisääminen tai muuttaminen viestin muokkauksen aikana:

1. Klikkaa "Omat sivustot" ‐listan vierestä alanuolta. "Sivustojen valitseminen" ‐sivu avautuu.
    2. Klikkaa Muuta, jos haluat muokata sivuston nimeä, tai Lisää sivuston nimi, jos sillä ei vielä ole nimeä.
    3. Klikkaa Tallenna ja sitten Vahvista.

Uusi sivuston nimi korvaa nyt viestissä sivuston nimen makromerkkijonon.

7. Valitse tässä viestissä käytettävä oletuskieli. Jos emme saa selville käyttäjän laitteen kieltä tai jos viesti ei ole saatavilla käyttäjän laitteen kielellä, viesti näkyy oletuskielellä.
  8. (Valinnainen) Klikkaa Muut kielet ja valitse kielet, joilla haluat viestin näkyvän.
  9. (Valinnainen) Valitse viestin lisäasetukset:
    1. GDPR-viestit: Valitse käyttäjän suostumusasetukset. Käyttäjä voi valita jonkin näistä vaihtoehdoista, kun viesti on näkyvissä. Käytettävissä ovat seuraavat vaihtoehdot:
      1. Anna suostumus tai Muuta valintoja
      2. Anna suostumus, Älä anna suostumusta tai Muuta valintoja
  10. (Valinnainen) Valitse Sulje (Älä anna suostumusta) ‐valintaruutu, jos haluat lisätä viestiin sulje-kuvakkeen. Käyttäjät voivat hylätä viestin ja kieltäytyä antamasta suostumusta mainoskumppaneillesi ja mainoskumppaniesi käyttötarkoituksiin klikkaamalla sulkemiskuvaketta.
  11. Valitse Käytä tyyliä, jos haluat päivittää viestin.

Viestielementtien muotoilu

Kun muutat elementin muotoilua, kyseinen elementti muuttuu kaikissa soveltuvissa valintaikkunoissa. Jos esimerkiksi muutat Suostumuspyyntö-valintaikkunan leipätekstin vihreäksi, Vaihtoehtoinen suostumus ‑valintaikkunan leipäteksti muuttuu myös vihreäksi.

Voit muuttaa viestielementin muotoilua näin:

1.  Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Yksityisyys ja viestit.
  3. Klikkaa jostakin Yksityisyys ja viestit ‑sivulla olevasta viestityyppikortista Muokkaa.
  4. Klikkaa viestiluettelosta Muokkaa sen viestin riviltä, jota haluat muokata.
  5. Valitse viestin valintaikkunasta tai sivupalkissa olevasta valikosta muotoiltava elementti (esim. Leipäteksti). Muuta muotoilua muuttamalla valikossa olevia asetuksia.
  6. Valitse Käytä tyyliä, jos haluat päivittää viestin.

Muotoiluvaihtoehdot

Muotoiltavan viestielementin mukaan käytettävissä on vähintään yksi seuraavista vaihtoehdoista:

• Leipäteksti: Fonttiperhe.
  • Tyyli: Lihavointi, kursivointi tai alleviivaus.
  • Tasaus: Vasen, oikea, keskikohta.
  • Fonttikoko: Fonttikoko määritetään em-yksikköinä, jolloin teksti skaalautuu käyttäjän näytön koon tai selainasetusten mukaan.
  • Fontin väri: Lisää väri heksadesimaali- tai RGB-arvona ja valitse Tallenna-kuvake.

Global-elementti

• Pääväri: Käytetään seuraavissa viestielementeissä:
    • ensisijaisen viestipainikkeen tausta
    • kolmannen viestipainikkeen fontti (jos viestissä on kyseinen painike)
    • kuvakkeiden taustat
    • päälle/pois-painikkeet
    • palveluntarjoaja-asetusten linkin fontti
    • viestistä avattavan ohjevalintaikkunan sulkupainike.
  • Toissijainen väri: Käytetään viestissä olevan toissijaisen painikkeen taustassa.

Button-elementti

• Pääväri: Käytetään ensisijaisen viestipainikkeen fontissa.
  • Toissijainen väri: Käytetään toissijaisen viestipainikkeen fontissa.

IAB Europen läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen käytäntöjen mukaan EU-alueen suostumusviesteissä tai GDPR-viesteissä näkyvät painikkeet eivät saa olla näkymättömiä, lukukelvottomia tai vaikuttaa olevan poissa käytöstä. Painikkeiden ei tarvitse olla identtisiä, mutta selkeän näkyvyyden varmistamiseksi niissä on käytettävä samaa tekstityyliä (fonttia, fonttikokoa ja fonttityyliä) ja jokaisen tekstin kontrastisuhteen tulee olla vähintään 5:1.

Käytäntöjen mukaan viesteissä näkyvien painikkeiden taustavärin ja fontin värin on oltava riittävän erilaiset, jotta viestit ovat helposti luettavissa. Valittuasi painikkeiden taustavärin ja fontin värin tarkistamme, onko värien välillä riittävästi kontrastia, ja kerromme, jos valitsemiasi värejä tulee muokata.