Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Möjligheter och experiment

Anpassa dina experiment med automatisk optimering

Inställningarna för automatisk optimering ger dig större kontroll över optimeringsexperimenten som Google kör åt dig.

I den här artikeln:

Välj trafik

Med den här inställningen kan du välja hur stor procentandel av användarna som du vill visa optimeringsexperiment för.

Obs! Om ditt experiment är synligt för för få användare kan det påverka resultaten.

Så här väljer du procentandelen trafik:

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Optimering och sedan på Experiment.
  3. Klicka på den aktuella inställningen för automatisk optimering, till exempel Automatisk optimering på.
  4. Använd reglaget i avsnittet Välj trafik för att välja hur stor andel av trafiken som ska ingå i experiment med automatisk optimering.
    För AdSense for Content rekommenderar vi att du väljer minst 50 % av trafiken.
    För AdSense for Search rekommenderar vi att du väljer minst 5 % av trafiken.
  5. Klicka på Spara inställningar.

Ändringarna tillämpas i framtida experiment.

Blockera ett format (endast AdSense for Search)

Med den här inställningen kan du ta bort ett annonsformat som du inte vill att köra experiment med automatisk optimering på.

Så här blockerar du ett annonsformat:

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Optimering och sedan på Experiment.
  3. Klicka på den aktuella inställningen för automatisk optimering, till exempel Automatisk optimering på.
  4. Klicka på Blockera ett format i avsnittet Blockerade annonsformat.
  5. Välj annonsformatet du vill blockera.
  6. Klicka på Bekräfta.
  7. Klicka på Spara inställningar.

Ändringarna tillämpas i framtida experiment.

Blockera ett experiment

Med den här inställningen kan du ta bort de typer av optimeringsexperiment som du inte vill ha på din webbplats.

Exempel:
  • vinjett- och ankarannonser (AdSense for Content)
  • standardmallar, Shopping-mallar och sökord för söknätverket (AdSense for Search).

Så här blockerar du en experimenttyp:

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Optimering och sedan på Experiment.
  3. Klicka på den aktuella inställningen för automatisk optimering, till exempel Automatisk optimering på.
  4. Klicka på Blockera ett experiment i avsnittet Blockerade experiment.
  5. Välj de typer av experiment som du vill blockera.
  6. Klicka på Bekräfta.
  7. Klicka på Spara inställningar.

Ändringarna tillämpas i framtida experiment.