Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Mogelijkheden en experimenten

Uw experimenten voor Automatisch optimaliseren aanpassen

Met de instellingen voor Automatisch optimaliseren heeft u meer controle over de optimalisatie-experimenten die Google namens u uitvoert.

In dit artikel:

Verkeer selecteren

Met deze instelling kunt u het percentage gebruikers selecteren waaraan u optimalisatie-experimenten wilt tonen.

Opmerking: Als uw experiment voor te weinig gebruikers zichtbaar is, kan dit de resultaten negatief beïnvloeden.

U kunt het percentage verkeer op de volgende manier selecteren:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Optimalisatie en dan op Experimenten.
  3. Klik op uw huidige instelling voor Automatisch optimaliseren, bijvoorbeeld Automatisch optimaliseren aan.
  4. In het gedeelte Verkeer selecteren selecteert u met de schuifregelaar het percentage verkeer waarvoor u Automatisch optimaliseren wilt gebruiken om experimenten uit te voeren.
    Voor AdSense voor content adviseren we u minstens 50% van uw verkeer te selecteren.
    Voor AdSense voor zoeken adviseren we u minstens 5% van uw verkeer te selecteren.
  5. Klik op Instellingen opslaan.

Uw wijzigingen worden toegepast op toekomstige experimenten.

Stijlen blokkeren (alleen voor AdSense voor zoeken)

U kunt deze instelling gebruiken om een advertentiestijl te verwijderen waarop u geen experimenten voor Automatisch optimaliseren wilt uitvoeren.

Een advertentiestijl blokkeren:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Optimalisatie en dan op Experimenten.
  3. Klik op uw huidige instelling voor Automatisch optimaliseren, bijvoorbeeld Automatisch optimaliseren aan.
  4. Klik in het gedeelte Geblokkeerde advertentiestijlen op Stijlen blokkeren.
  5. Selecteer de advertentiestijl die u wilt blokkeren.
  6. Klik op Bevestigen.
  7. Klik op Instellingen opslaan.

Uw wijzigingen worden toegepast op toekomstige experimenten.

Experimenten blokkeren

Met deze instelling kunt u de typen optimalisatie-experimenten verwijderen die u niet op uw site wilt tonen.

Voorbeelden:
  • Tussenadvertenties en ankeradvertenties (AdSense voor content)
  • Standaardtemplates, Shopping-templates en zoekwoorden voor het zoeknetwerk (AdSense voor zoeken)

Een experimenttype blokkeren:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Optimalisatie en dan op Experimenten.
  3. Klik op uw huidige instelling voor Automatisch optimaliseren, bijvoorbeeld Automatisch optimaliseren aan.
  4. Klik in het gedeelte Geblokkeerde experimenten op Experimenten blokkeren.
  5. Selecteer de typen experimenten die u wilt blokkeren.
  6. Klik op Bevestigen.
  7. Klik op Instellingen opslaan.

Uw wijzigingen worden toegepast op toekomstige experimenten.