Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Guide för kodimplementering

Använda Chromes verktyg för programmerare för att felsöka problem med att annonser inte visas

Chromes verktyg för programmerare är en uppsättning verktyg för webbutvecklare som är inbyggda direkt i webbläsaren Google Chrome. Med de här verktygen kan du granska den renderade HTML-koden (DOM) och nätverksaktiviteten på dina sidor. Du kan även använda dem för att felsöka problem med annonsvisning.

Kontrollera att annonsförfrågningar skickas

Så här kan du använda Chromes verktyg för programmerare för att kontrollera om annonsförfrågningar skickas från din sida:

1. Besök sidan du vill undersöka.
  2. Öppna Chromes verktyg för programmerare genom att högerklicka på sidan och välja Inspektera. Alternativt kan du trycka på Kommando+Alt+C (Mac) eller Ctrl+Skift+C (Windows, Linux, Chrome OS).
  3. Klicka på fliken Network.
  4. Skriv ads? i fältet Filter.

Alla annonsförfrågningar från AdSense och Ad Manager som har skickats från sidan visas i tabellen över förfrågningar.

5. Gå igenom listan över annonsförfrågningar:
    Om du hittar: Betyder det att:
    En annonsbegäran som börjar med ads?client En AdSense-annonsbegäran har skickats från sidan.
    Inga annonsförfrågningar

Inga annonsförfrågningar skickades från sidan, vilket betyder att det inte returneras några annonser till sidan. Det kan också ha inträffat ett problem på klientsidan som medförde att annonsbegäran inte skickades.

Vi rekommenderar att du

En annonsbegäran i rött med statusen 403

Servern tog emot annonsbegäran men svarade att en annons inte ska visas på din webbplats eller i ditt konto. Statusen 403 returneras vanligtvis på grund av policyåtgärder eller att webbplatsen inte har godkänts.

Vi rekommenderar att du

En annonsbegäran har statusen 200 men dina annonser visas ändå inte Det är troligen problem med implementeringen av ads.txt. Åtgärda problemet med hjälp av felsökningsverktyget för ads.txt.

Kontrollera om det finns fel på klientsidan

Även om du har implementerat AdSense-annonskoden på rätt sätt kan det hända att det inte skickas några annonsförfrågningar från sidan på grund av ett fel på klientsidan. Detta kan bero på webbläsaren (till exempel tillägg) eller fel från valideringskontrollerna som har implementerats i JavaScript-koden för AdSense (adsbygoogle.js).

Så här kan du använda Chromes verktyg för programmerare för att kontrollera om sidan innehåller fel på klientsidan:

1. Besök sidan du vill undersöka.
  2. Öppna Chromes verktyg för programmerare genom att högerklicka på sidan och välja Inspektera. Alternativt kan du trycka på Kommando+Alt+C (Mac) eller Ctrl+Skift+C (Windows, Linux, Chrome OS).
  3. Klicka på fliken Console.
  4. Leta efter följande fel:
    Om du hittar: Betyder det att:
    ERR_BLOCKED_BY_CLIENT

Webbläsaren förhindrade adsbygoogle.js (JavaScript som används av AdSense för att visa annonser) från att laddas ned. Vanligtvis beror det här felet på ett tillägg (till exempel en annonsblockerare) som har installerats i webbläsaren.

Exempel:
    GET https://pagead2.googlesyndication.com/
    pagead/js/adsbygoogle.js net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT

Fel i adsbygoogle.js

Valideringskontrollerna i adsbygoogle.js returnerade ett fel. Valideringskontrollerna ser till att en annons kan placeras om motsvarande annonsbegäran matchas med en annons.

Ett vanligt fel inträffar om AdSense försöker placera en responsiv annons på sidan men det inte finns tillräckligt med utrymme för att placera annonsen.

Exempel:
    adsbygoogle.push() error: Fluid responsive ads
    must be at least 250px wide: availableWidth=0