Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Veiledning for kodeimplementering

Bruk Chrome Dev-verktøyene til å feilsøke problemer med at annonsene dine ikke vises

Chrome-utviklerverktøyene er et sett med nettbaserte utviklerverktøy som er innebygd i Google Chrome-nettleseren. Med disse verktøyene kan du undersøke HTML-innholdet (DOM) som gjengis, og nettverksaktiviteten på sidene dine. Du kan bruke utviklerverktøyene til å feilsøke problemer med annonseleveringen.

Sjekk at annonseforespørsler blir sendt

Nedenfor ser du hvordan du kan bruke utviklerverktøyene til å sjekke om annonseforespørsler blir sendt fra siden din:

1. Gå til siden du vil undersøke.
  2. Åpne utviklerverktøyene ved å høyreklikke på siden og klikke på Inspiser. Du kan også trykke på Kommando + Tilvalg + C (Mac) eller Ctrl + Shift + C (Windows, Linux, Chrome OS).
  3. Klikk på Nettverk-fanen.
  4. Skriv inn ads? i «Filter»-feltet.

Alle AdSense- eller Ad Manager-annonseforespørsler som er sendt fra siden din, er oppført i tabellen med forespørsler.

5. Gjennomgå listen over annonseforespørsler:
    Hvis du finner: Betyr det at:
    en annonseforespørsel som begynner med ads?client det ble sendt en AdSense-annonseforespørsel fra siden din
    Ingen annonseforespørsler

Ingen annonseforespørsler ble sendt fra siden din, noe som betyr at ingen annonser blir returnert til siden din. Det oppsto et problem på klientsiden som forhindrer annonseforespørselen fra å bli sendt.

Vi anbefaler at du gjør dette:

En annonseforespørsel i rødt med «Status» 403

Tjeneren mottok annonseforespørselen, men svarte at en annonse ikke skulle vises på nettstedet ditt eller i kontoen din. «Status» 403 blir vanligvis returnert på grunn av brudd på retningslinjene, eller fordi nettstedet ditt ikke er godkjent.

Vi anbefaler at du gjør dette:

En annonseforespørsel med «Status» 200, men annonsene dine vises fortsatt ikke Du har sannsynligvis problemer med ads.txt-implementeringen din. Gå til ads.txt-feilsøkingsprogrammet for å løse problemet.

Se etter feil på klientsiden

Selv om du har implementert AdSense-annonsekoden på riktig måte, kan det hende at annonseforespørsler ikke sendes fra siden din på grunn av en feil på klientsiden. Dette kan skyldes nettleseren (f.eks. utvidelser) eller feil fra valideringskontrollene som er implementert i JavaScript-koden for AdSense (adsbygoogle.js).

Nedenfor ser du hvordan du kan bruke utviklerverktøyene til å sjekke om det finnes feil på klientsiden for siden din:

1. Gå til siden du vil undersøke.
  2. Åpne utviklerverktøyene ved å høyreklikke på siden og klikke på Inspiser. Du kan også trykke på Kommando + Tilvalg + C (Mac) eller Ctrl + Shift + C (Windows, Linux, Chrome OS).
  3. Klikk på Konsoll-fanen.
  4. Se etter følgende feil:
    Hvis du finner: Betyr det at:
    ERR_BLOCKED_BY_CLIENT

Nettleseren forhindret adsbygoogle.js (JavaScript-koden som brukes av AdSense til å vise annonser) fra å lastes ned. Dette skyldes vanligvis en utvidelse (f.eks. en annonseblokkering) som er installert i nettleseren.

Eksempel:
    GET https://pagead2.googlesyndication.com/
    pagead/js/adsbygoogle.js net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT

En adsbygoogle.js-feil

Valideringskontrollene i adsbygoogle.js returnerte en feil. Hvis en annonseforespørsel samsvarer med en annonse, sørger disse valideringskontrollene for at annonsen kan plasseres.

En vanlig feil oppstår hvis AdSense prøver å plassere en responsiv annonse på siden din, men det ikke er nok ledig plass til å plassere annonsen.

Eksempel:
    adsbygoogle.push() error: Fluid responsive ads
    must be at least 250px wide: availableWidth=0