Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Annonsinriktning

Vanliga frågor om övergången till första pris-auktioner i AdSense

Här hittar du svar på frågor om övergången till förstaprisauktioner i AdSense:

Tidsplan

Den här sidan uppdateras löpande.

Datum Händelse
7 oktober 2021 AdSense övergår till första pris-auktioner i slutet av året.
17 november 2021 AdSense slutför övergången till en första pris-auktion.

Vanliga frågor

Varför inför AdSense den här ändringen?

I displayannonseringens barndom såldes annonsutrymmet vanligtvis till annonsörer i en andra pris-auktion där vinnarens slutliga pris avgjordes av det näst högsta budet. Med tiden har många annonsförsäljningsplattformar för displayannonsering, som Ad Manager, AdMob och många externa annonsbörser, gått över till första pris-auktioner. I första pris-auktionen speglar det slutgiltiga priset det vinnande budet. AdSense går över till första pris-auktioner. Det gör det lättare för annonsörerna att köpa onlineannonser och att köpa ditt annonsutrymme som säljs på AdSense.

Vilka AdSense-produkter påverkas?

Övergången till första pris-auktioner påverkar följande AdSense-produkter:

• AdSense for Content
  • AdSense for Video
  • AdSense for Games

Övergången påverkar inte följande:

• AdSense for Search
  • AdSense for Shopping

Behöver jag vidta någon åtgärd?

Nej, du behöver inte göra något. Ändringarna införs automatiskt.

Behöver jag ändra min annonsimplementering?

Nej. Annonsimplementeringen påverkas inte av övergången till förstaprisauktioner.

Kan jag fortfarande använda alla annonsformat i den nya auktionen?

Ja. Ändringen påverkar inte vilka annonsformat som AdSense erbjuder.

Påverkas mina AdSense-intäkter?

På grund av den dynamiska auktionsmiljön kan vi inte förutse hur specifika AdSense-utgivare påverkas. Vi förväntar oss att AdSense-utgivarnas genomsnittsintäkter överlag vare sig påverkas positivt eller negativt efter övergången till förstaprisauktioner. Övergången till förstaprisauktioner i Ad Manager hade ingen eller en liten positiv effekt på utgivarnas genomsnittsintäkter.