Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Använda Google Analytics med AdSense

Spåra din trafik med hjälp av Google Analytics

Analysera trafiken med dataunderlag

Få insikt i trafiken på din webbplats/app genom att använda webbanalysverktyget Google Analytics. Du kan planera innehåll och förbättra användarupplevelsen med målgruppsdata genom att optimera utseendet och känslan i navigeringen och användarvärdet på din plattform.

I denna artikel:

Använda Analytics-insikter för att analysera trafik

• Övervaka trafiken och lär känna webbplatsens normala trafikmönster.
  • Visa detaljer i AdSense-rapporter om specifika annonsenheter, CTR:er och sidvisningar.
  • Dela upp dina trafikrapporter från Analytics i viktiga segment eller kanaler.
  • Hitta misstänkta trafikkällor och klick med hjälp av metoderna ovan.
  • Se till att annonsimplementeringen följer programpolicyerna för AdSense.
  • Hittade du inte svaret på din fråga? Besök hjälpforumet för AdSense.
  • Slutligen ska du rapportera ogiltiga åtgärder till AdSense-teamet.

Optimera intäkterna med Analytics-statistik

Du kan integrera med dina AdSense-intäkter genom att använda de kopplade tjänsterna i Analytics. Det kan hjälpa dig att göra en omfattande och tredimensionell analys av inkomsterna på sidnivå.

1. Länka ditt AdSense-konto till Analytics.
  2. Besök rapportfliken Utgivare under Beteenderapporter i Analytics.
  3. På rapportfliken Utgivare kan du välja sekundära dimensionsfilter som: Användardemografi, Land, Trafikkälla, Webbläsarspråk, Skärmupplösning osv.
  4. Visa en uppdelning av intäkterna för besökare fördelat på olika användardemografier, t.ex. kön, ålder, land osv.
  5. Visa fördelningen av besökarintäkterna för en webbadress med olika tidssteg, t.ex. timmar.

Genom att kombinera informationen ovan kan du göra en flerdimensionell analys gällande specifika trafikkällor, sidor och användargrupper.

Tips för att bibehålla giltig trafik

• Få bättre förståelse för annonstrafiken och webbplatsbesökarna genom att använda Analytics. Du kan dela upp trafiken med hjälp av webbadresskanaler, anpassade kanaler eller annonsenhetsrapporter i AdSense.
  • Skapa olika annonsenheter för var och en av dina webbplatser, både på datorer och på mobila enheter. Särskilj olika annonsplaceringar med unika annonsenhets-id:n.
  • Identifiera botaktivitet: identifiering av botar, spindlar och sökmotorrobotar.
  • Segmentera trafiken för att få en bättre förståelse för dina trafikkällor och användare och bidra till att förhindra ogiltig trafik.
  • Se till att arbeta med tillförlitliga trafikpartner för att undvika misstänkt trafik.
  • Om du vill använda betald trafik är det viktigt att du gör kvalitetskontroller i förväg. Använd checklistan för trafikleverantörer som vägledning i samtalet med en trafikleverantör som du funderar på att anlita.