Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Accountinstellingen

Uw uitgever-ID vinden

U kunt uw uitgever-ID vinden in uw account, het AdSense Helpcentrum, een officiële e-mail of uw advertentiecode. #uitgeverid

Uw uitgever-ID is de unieke ID voor uw AdSense-account. Ter beveiliging van uw account en om het ons makkelijker te maken accountspecifieke gegevens te vinden, kan u worden gevraagd deze ID op te geven wanneer u communiceert met Google.

Uw uitgever-ID ziet er zo uit: pub-1234567890123456.

U kunt uw uitgever-ID op verschillende manieren vinden:

In uw AdSense-account

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Account.
  3. Klik op Instellingen en dan op Accountgegevens.
  4. Bekijk het veld Uitgever-ID.

Op Uw AdSense-pagina in het AdSense Helpcentrum

1. Ga naar Uw AdSense-pagina in het AdSense Helpcentrum.
  2. Als u nog niet bent ingelogd, logt u in op het Google-account dat u gebruikt voor toegang tot AdSense.
  3. Zoek uw uitgever-ID in het veld 'Dit e-mailadres is gekoppeld aan het AdSense-account'.

In een e-mail die u van AdSense heeft gekregen

Zoek in uw inbox naar een e-mail van Google AdSense, bijvoorbeeld de e-mail 'Welkom bij AdSense'. U kunt uw uitgever-ID bovenaan in de e-mail vinden.

In uw AdSense-advertentiecode

U kunt uw uitgever-ID ook vinden in de advertentiecode op uw site:

1. Open in uw browser een pagina waarop u advertenties toont.
  2. Bekijk de broncode van uw pagina (in Chrome klikt u bijvoorbeeld achtereenvolgens op Weergave, Ontwikkelaar en Bron bekijken).
  3. Zoek in de HTML-broncode een stukje advertentiecode. Zoek bijvoorbeeld naar de term adsbygoogle.
  4. Zoek in de advertentiecode de regel met uw uitgever-ID:
    <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
    <!-- Voorbeeld van advertentieblok -->
    <ins class="adsbygoogle"
         style="display:block"
         data-ad-client="ca-pub-1234567891234567"
         data-ad-slot="1234567890"
         data-ad-format="auto"
         data-full-width-responsive="true"></ins>
    <script>
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
    </script>