Mainosjakauman hallinta

Hintatarjousten läpinäkyvyys SupplyChain-objektia käytettäessä

SupplyChain-objektin avulla ostajat ja välittäjät voivat nähdä kaikki osapuolet, jotka myyvät tai jälleenmyyvät mainosinventaaria. Objekti toimii yhdessä ads.txt-/app-ads.txt- ja sellers.json-tiedostojen kanssa ja lisää avoimuutta mainosekosysteemissä.

1. Julkaisija lähettää hintatarjouspyynnön.
  2. Ostaja saa hintatarjouspyynnön ja dataa SupplyChain-objektista.
  3. Ostaja selvittää kaikkien mainosinventaaria jälleenmyyvien välittäjien identiteetit.
  4. Ostaja indeksoi ja todentaa palveluntarjoajat, jotka on valtuutettu myymään mainosinventaaria.

Google luo tarvittaessa automaattisesti objekteja OpenRTB-pyynnön tai Googlen RTB-protokollan yhteydessä.

Näin SupplyChain-objekti toimii

SupplyChain-objekti, jota kutsutaan myös nimellä schain, on osa OpenRTB-hintatarjouspyyntöä ja koostuu "noodeista". Kukin schain-objektin noodi vastaa tiettyä hintatarjouspyyntöön osallistuvaa osapuolta. Tällaisia osapuolia ovat ne, jotka ovat mukana inventaarin suorassa maksuvirrassa.

// Esimerkkiobjekti
"schain": {
    "complete": 1,
    "nodes": [{
         "asi":"google.com",
         "sid":"pub-1234567891234567", // Tämä on sama kuin julkaisijan sellers.json-tiedostossa oleva seller_id
         "hp":1
    }],
    "ver":"1.0"
}

Katso lisätietoja OpenRTB:n kehittäjäohjeista ja IAB:n dokumentaatiosta.

SupplyChain-objektin ulkoasu vaihtelee sen mukaan, miten toimit ostajien kanssa.

Suoraan Googlen kautta myyvät julkaisijat

Jos julkaisija myy inventaaria suoraan Ad Managerin, AdMobin tai AdSensen kautta, schain-objektissa on vain yksi noodi google.com-sivustoa varten, ja siihen liittyvä seller_id löytyy sellers.json-tiedostosta.

Open Biddingiä käyttävät julkaisijat

Jos julkaisija käyttää Open Biddingiä ja kolmansien osapuolten mainospörssejä, julkaisijalla on kaksi noodia schain-objektissa: yksi noodi google.comille, johon liittyy sellers.json-tiedostosta löytyvä seller_id, ja toinen noodi mainospörssin tuottokumppanille.

Google luo noodin google.comia varten ennen hintatarjouspyynnön lähettämistä. Samaan tapaan kolmannen osapuolen mainospörssi on vastuussa noodin lisäämisestä ennen pyynnön välittämistä.

Kaikki välittäjät, jotka eivät käsittele maksuja

Välittäjät, jotka eivät käsittele maksuja, eivät sisälly SourceChain-objektiin. Tähän kuuluvat asiakaspuolen header bidding ‑hintatarjoukset, maksuihin liittymättömät header bidding ‑hintatarjoukset ja muut välitystavat.

Multiple Customer Management publishers

Multiple Customer Management (MCM) enables parent publishers to monetize child publishers’ inventory either individually with the Manage Account delegation type, or at scale with the Manage Inventory delegation type .

For parent and child publishers using Manage Inventory, there is now one SupplyChain Object created with one node for the parent publisher’s seller ID, one node for the child publisher, and the schain object is marked complete.

For parent and child publishers using Manage Account, the schain object will have one node with the child publisher’s seller ID and the chain will be marked as complete. For Manage Account publishers, monetization occurs in the child publisher’s account. The child publisher is treated as the end publisher. The parent publisher’s information is not included in the schain object.