Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

AVG: overzicht en richtlijnen

RTB-advertentiemateriaal checken op toestemming van gebruikers

Met RTB-advertentiemateriaal (realtime bieden) checken kan Google RTB-advertentiemateriaal wegfilteren waarvan de leverancierspixels niet de juiste toestemming van gebruikers bevatten (zoals gedetecteerd door onze systemen). Dit kunnen advertentieservers, bedrog en detectie van ongeldig verkeer, meting, attributie en andere leveranciers van advertentietechnologie met betrekking tot advertentiemateriaal zijn.

Als u zich aanmeldt voor RTB-advertentiemateriaal checken, kan Google uw RTB-advertentiemateriaal in Ad Manager, AdSense en AdMob checken op leveranciers die de AVG en LGPD niet naleven. Hoewel deze functionaliteit, als die is aangezet, mogelijk niet iedere leverancier kan detecteren die de AVG en LGPD niet naleeft, kunnen uitgevers hiermee wel de naleving verbeteren.

Door de TC-tekenreeks of uitgeversverklaringen, indien van toepassing, te checken, bepaalt Google of er wel of niet de juiste toestemming van gebruikers is verkregen. Hierbij wordt ook gebruikgemaakt van de eigen detectiesystemen van Google en wordt gekeken of het verzoek domeinen bevat die 'onbekend' zijn of niet expliciet zijn gekoppeld aan een aanbieder van advertentietechnologie.

Google neemt aan dat advertentieverzoeken met gdpr=1 onder de AVG vallen, ongeacht uit welke regio het verzoek komt.

Aanmelden voor RTB-advertentiemateriaal checken

De optie 'Advertentiemateriaal van RTB-partners (realtime bieden) checken op gebruikerstoestemming' wordt weergegeven op de pagina 'Toestemming van gebruikers in de Europese Unie' in Ad Manager, AdSense en AdMob. Als u zich hiervoor heeft aangemeld, wordt RTB-advertentiemateriaal checken bovendien toegepast op alle advertentieverzoeken uit de EER, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië in Authorized buyers en biedingen.

Voer de volgende stappen uit om u aan te melden voor RTB-advertentiemateriaal checken:

Aanmelden voor RTB-advertentiemateriaal checken in Ad Manager

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder en dan Toestemming van gebruikers in de Europese Unie.
  3. Selecteer Advertentiemateriaal van RTB-partners (realtime bieden) checken op gebruikerstoestemming.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Aanmelden voor RTB-advertentiemateriaal checken in AdSense

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Opties voor blokkeren en dan Toestemming van gebruikers in de Europese Unie.
  3. Selecteer Advertentiemateriaal van RTB-partners (realtime bieden) checken op gebruikerstoestemming.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Aanmelden voor RTB-advertentiemateriaal checken in AdMob

1. Log in op uw AdMob-account.
  2. Klik op Opties voor blokkeren en dan Toestemming van gebruikers in de Europese Unie.
  3. Selecteer Advertentiemateriaal van RTB-partners (realtime bieden) checken op gebruikerstoestemming.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.
Dit is een functie waarvoor u zich moet aanmelden. Uitgevers zijn niet verplicht om de functie aan te zetten.

Filteroptie voor reserveringsleveranciers

Hoewel voor RTB-advertentiemateriaal checken dezelfde filtertechnologie wordt gebruikt als voor de functie voor reserveringsleveranciers filteren in Ad Manager, zijn deze 2 opties van toepassing op verschillende advertentiesegmenten.

• RTB-advertentiemateriaal checken is van toepassing op advertentieverzoeken voor realtime bieden.
  • Filteren op reserveringsleverancier is van toepassing op verzoeken voor reserveringsadvertenties.
Filteren is altijd van toepassing op Google-productbronnen.

TCF v2.0

Als u heeft geïntegreerd met het IAB TCF v2.0, gebruikt Google de toestemmingssignalen in de TC-tekenreeks om te bepalen welke leveranciers toestemming van gebruikers hebben gekregen.

Als u niet heeft geïntegreerd met het IAB TCF v2.0, checkt Google RTB-advertentieverzoeken op de lijst van aanbieders van advertentietechnologie in het gedeelte 'Aanbieders van advertentietechnologie selecteren' op de pagina 'Toestemming van gebruikers in de Europese Unie', de lijst van voor de AVG gecertificeerde leveranciers van advertentietechnologie en de lijst van voor de LGPD gecertificeerde aanbieders van advertentietechnologie.