Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

AMP-advertenties

Inkomsten genereren met uw Web Stories

Web Stories is een open source-indeling voor visuele storytelling. U kunt AdSense gebruiken om advertenties weer te geven in uw Web Stories. Momenteel zijn Display-advertenties op het Google Display Netwerk alleen beschikbaar via AdSense. Binnenkort volgen er meer aanvraagpartners.

Hoe het werkt

1. Uw Web Story maken
  2. Een advertentieblok voor Web Stories maken
  3. Het advertentieblok insluiten in uw Web Story

Een advertentieblok voor Web Stories maken

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties.
  3. Klik op Op advertentieblok.
  4. Klik op Advertenties weergeven.
  5. Geef het advertentieblok een naam. We raden u aan een unieke, beschrijvende naam te gebruiken zodat u het advertentieblok makkelijk kunt terugvinden.
  6. Laat Responsief geselecteerd in het gedeelte Advertentieformaat.
  7. Klik op Maken.

Het advertentieblok insluiten in uw Web Story

1. Neem het JavaScript-bestand amp-story-auto-ads op in de <head> van uw pagina:
    <script async custom-element="amp-story-auto-ads" src="https://cdn.ampproject.org/v0/amp-story-auto-ads-0.1.js"></script>
  2. Sluit het advertentieblok in uw Web Story in met de tag <amp-story-auto-ads>:
    <amp-story>
     <amp-story-auto-ads>
      <script type="application/json">
       {
        "ad-attributes": {
         "type": "adsense",
         "data-ad-client": "ca-pub-0000000000000000",
         "data-ad-slot": "00000000"
        }
       }
       </script>
      </amp-story-auto-ads>
     ...
    </amp-story>
  3. Kopieer de waarden voor data-ad-client en data-ad-slot uit de code van uw advertentieblok en vervang de gemarkeerde code in de bovenstaande configuratie. U kunt deze waarden in AdSense vinden door op Code ophalen Insluiten te klikken op de pagina Advertenties > Overzicht.

De prestaties van uw Web Story-advertentieblok bijhouden

Bekijk het rapport Advertentieblokken om de prestaties van uw Web Story-advertentieblok bij te houden.