Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Betalingen

Uw AdSense-accounttype controleren

AdSense biedt twee accounttypen: zakelijk en individueel. U kunt uw accounttype vinden door uw betalingsprofiel te bekijken.

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Betalingen en dan op Informatie voor betalingen.
  3. Klik op Instellingen beheren.
  4. Uw accounttype staat onder Accounttype in het gedeelte Betalingsprofiel.

Uw accounttype wijzigen

Nadat u uw AdSense-account heeft geactiveerd als bedrijf of individu, kunt u uw accounttype niet meer wijzigen. Als u een ander accounttype nodig heeft, moet u uw bestaande AdSense-account annuleren en een nieuw account openen met het gewenste accounttype.

Veelgestelde vragen

Accounttype

Zijn er verschillen tussen zakelijke en individuele accounts?
Er zijn geen verschillen in de services of betalingsstructuur tussen individuele en zakelijke accounts. Bij zakelijke accounts worden de betalingen aan uw bedrijf gericht, terwijl bij individuele accounts de betalingen aan de accounthouder worden gericht.

Er zijn echter enkele andere verschillen:

• Als u een zakelijk account heeft, kunt u andere gebruikers toevoegen aan uw betalingsprofiel. Uitgevers met individuele accounts kunnen mensen niet uitnodigen om deel te nemen of hun betalingsprofielen te beheren.

Betalingen en belastingen

Moet ik mijn facturen naar Google verzenden en moet daarin het btw-nummer worden vermeld?
U hoeft geen facturen naar Google te verzenden, maar als dit in uw land verplicht is, vindt u hier de details over uw contractentiteit. Verzend uw belastinggegevens vervolgens naar de relevante entiteit. Als u verplicht bent ons uw facturen te sturen, moet u daarin uw btw-nummer vermelden.
Hoe kan ik mijn belastinggegevens wijzigen of updaten?
Neem meer informatie door over hoe u uw belastinggegevens kunt indienen bij Google. Deze procedure is alleen geldig voor geselecteerde landen.