Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Kanaler

Spor resultater for annonseenheter med egendefinerte kanaler

Med egendefinerte kanaler kan du spore resultater for annonseenheter. Du kan utforme egendefinerte kanaler og bruke dem til å se resultatene oppnådd med annonseenheter på måter som er nyttige for deg. Du kan opprette opptil 500 egendefinerte kanaler for hvert av AdSense-produktene dine.

Slik kan du bruke egendefinerte kanaler

Spor grupper med annonseenheter

Her er noen eksempler på hvordan du kan gruppere og spore annonseenheter med egendefinerte kanaler:

• annonsestørrelser
  • plasseringen av annonser på en side – venstre side kontra høyre side, innebygd i innhold eller over det
  • sideemner – artikler om sport kontra underholdning

Spor annonseenheter etter egendefinert kanal-ID

Du kan også spore annonseenheter ved å legge til egendefinerte kanal-ID-er i annonseenhetskoden din. Tenk deg for eksempel at du vil spore hvor mye du tjener på de påloggede brukerne dine, sammenlignet med de som ikke er pålogget. Da oppretter du to egendefinerte kanaler, og deretter legger du til ID-en til den første egendefinerte kanalen i annonseenhetene du viser til de påloggede brukerne dine, og ID-en til den andre egendefinerte kanalen i annonseenhetene du viser til brukerne som ikke er pålogget. Nå kan du sammenligne resultatene for disse to egendefinerte kanalene i en rapport om egendefinerte kanaler.

Eksempel

Her er et eksempel på en annonseenhetskode der den tilpassede kanal-ID-en 1234 er lagt til:

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- signed_in_ad_unit -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
     data-ad-slot="0123456789"
     data-ad-format="auto"
     data-ad-channel="1234"
     data-full-width-responsive="true"></ins>
<script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Opprett tilpassede kanaler

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Rapporter.
  3. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  4. Klikk på Administrer egendefinerte kanaler.
  5. Klikk på Legg til kanal.
  6. Velg det aktuelle AdSense-produktet, for eksempel «AdSense for innhold», «AdSense for søk» osv.
  7. Gi den egendefinerte kanalen din et beskrivende navn slik at det blir enklere å finne den igjen senere. Du kan for eksempel kalle den biler_Norge eller elektriske_biler.
  8. Velg de annonseenhetene du vil spore med denne kanalen. Vær oppmerksom på at bare AdSense for innhold- og AdSense for søk-produktene har støtte for dette alternativet.
  9. Klikk på Legg til.

Den tilpassede kanalen er nå aktiv.

Finn ut hvordan du fjerner, aktiverer og deaktiverer tilpassede kanaler.

Se rapporten om egendefinerte kanaler

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Rapporter.
  3. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  4. Klikk på Administrer egendefinerte kanaler.
  5. I tabellen klikker du på «Vis rapport» View report ved siden av den egendefinerte kanalen din.
  6. (Valgfritt) Du kan også legge til dimensjoner for å segmentere kanaldataene dine.
    Tips: Rapporten om egendefinerte kanaler kan også kombineres med landdimensjonen.
Merk: Når du ser på rapporter om egendefinerte kanaler, kan det hende at du ser noen visninger og klikk som er sporet i flere kanaler. Hvis du legger til en annonseenhet i mer enn én egendefinert kanal eller tilordner flere enn én egendefinert kanal til en annonseenhet, blir klikk og visninger fra denne annonseenheten registrert for hver enkelt av de egendefinerte kanalene.