Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Hantera dina webbplatser

Innehåll och användarupplevelse med Google AdSense

För att tjäna pengar på en webbplats med AdSense bör du ha unikt och värdefullt innehåll och en god användarupplevelse. Läs våra tips här.

Tillhandahålla tillräckligt med unikt innehåll

Om du ska kunna visa AdSense-annonser på din webbplats måste du se till att sidorna har tillräckligt med unikt innehåll så att vi kan avgöra vad webbplatsen handlar om. Erbjud innehåll som ger användarna en anledning att besöka och återvända till din webbplats.

Google AdSense Quality content

När du skapar innehåll är det viktigt att du frågar dig om webbplatsen är tillräckligt unik eller meningsfull jämfört med andra webbplatser om liknande ämnen, eftersom det gör att fler besökare vill besöka din webbplats. Verktyg som Google Trender kan ge dig en uppfattning om vad andra är intresserade av så att du kan skräddarsy ditt innehåll. Google Analytics innehåller många kostnadsfria verktyg som hjälper dig att få en mer heltäckande bild av dina användare och identifiera områden där du skulle kunna förbättra din innehållsmarknadsföring. Mer information finns i inlägget i vår AdSense-blogg om hur du skapar enastående webbplatsinnehåll i tre steg.

Uppdatera din webbplats regelbundet. När du med jämna mellanrum lägger till nytt och unikt innehåll ser du till att din webbplats känns aktuell och får fler återkommande besökare.

Glöm inte att se till att innehållet följer policyerna för skräppost för Googles webbsökning. Policyerna för skräppost för Googles webbsökning rekommenderar att du inte använder cloaking- och öppningssidor, sidor med lite eller inget innehåll eller sidor som är optimerade för specifika sökord eller fraser.

Se till att det inte finns något duplicerat innehåll

Enligt policyerna för Google-utgivare får Google-annonser inte placeras på platser med skrapat eller upphovsrättsskyddat innehåll. Några exempel på skrapade webbplatser:

• webbplatser som kopierar och reproducerar innehåll utan att lägga till eget innehåll eller tillföra något mervärde
  • webbplatser som kopierar andras innehåll, gör smärre förändringar (till exempel att byta ut ord mot synonymer eller använda automatiseringstekniker) och publicerar det på nytt
  • webbplatser som är inriktade på att bädda in innehåll som videor, bilder och annan media från andra webbplatser utan att bidra med något påtagligt mervärde för användaren

Var försiktig när du använder externa resurser, som externa artiklar eller inbäddade videor. Det är viktigt att du bidrar med eget och unikt innehåll, oavsett om det är specialistkunskaper, förbättringstips, recensioner eller dina egna tankar. Se till att innehållet på din webbplats är unikt och att fragment inte har kopierats från andra webbplatser. Se också till att samma innehåll inte är duplicerat på samma sida eller på flera sidor på din webbplats.

Om du har många sidor som liknar varandra eller som har mycket liknande innehåll kan du överväga att utöka varje sida eller slå ihop sidorna till en enda. Försök också att inte ha långa textsegment på olika sidor på webbplatsen. I stället för att ha en lång upphovsrättstext längst ned på varje sida kan du lägga in kort sammanfattning och länka till en sida med mer information. Du kan använda verktyget för hantering av parametrar för att ange hur du vill att Google ska hantera webbadressparametrar.

Du hittar fler tips i vår guide om hur du undviker att skapa duplicerat innehåll.

Skapa en god användarupplevelse med navigeringselement

Att erbjuda originalinnehåll är bara en del i att skapa en webbplats av hög kvalitet. Innehållet bör dessutom vara informativt och strukturerat på ett sätt som gör det lätt för användarna att navigera. Tänk på hur du ordnar elementen (text, bilder och annat) på dina sidor. Layouten bör vara inbjudande, och det bör vara enkelt för besökarna att hitta vad de letar efter.

Google AdSense Navigation

Ett lättillgängligt och lättanvänt navigeringsfält (eller menyrad) är nyckeln till en god användarupplevelse. Tänk på följande när du skapar navigeringsfältet:

• Placering – Hamnar alla navigeringselement på rätt plats på alla typer av enheter?
  • Läsbarhet – Är texten på webbplatsen lätt att läsa?
  • Funktionalitet – Fungerar rullgardinsmenyerna som de ska? Är alla navigeringselement klickbara?
  • Exakthet –Leder elementen till rätt innehåll?

Glöm inte att ordna innehållet på din webbplats efter att du har lagt till det. Vi rekommenderar att du strukturerar och ordnar innehållet på följande sätt:

• Lägg till navigeringselement på menyraden och ordna innehåll efter ämne, kategori osv. Det hjälper användarna att förstå och navigera på din webbplats.
  • Undvik att upprepa samma innehåll i flera kategorier eller på sidor på din webbplats. Skapa inte heller flera sidor eller webbplatser med innehåll som har hämtats från andra källor.
  • Se till att webbplatsen tillhandahåller den information och de tjänster som utlovas och inte har länkar som leder till
    • falska påståenden om hämtningsbart eller streamat innehåll
    • sidor som saknas
    • irrelevanta eller vilseledande sidor
    • text på en sida som inte har någon anknytning till temat eller affärsmodellen på webbplatsen.
  • Kontrollera att webbplatsen visas som den ska i olika webbläsare.

Vi rekommenderar att du läser vårt AdSense-blogginlägg om att finjustera webbplatsens användarupplevelse i tre steg.

Skicka in din webbplats för granskning

Glöm inte att läsa igenom programpolicyerna för AdSense och se till att innehållet på din webbplats följer våra policyer.

Det krävs tid och arbete för att skapa en webbplats av hög kvalitet. När du har åtgärdat punkterna ovan kan du skicka in webbplatsen för granskning på sidan Webbplatser i ditt AdSense-konto. Granskningen tar vanligtvis några dagar och du får en avisering om resultatet av granskningen i ditt AdSense-konto.