Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Uw sites beheren

Tips van Google AdSense voor content en gebruikerservaring

Als u via AdSense inkomsten wilt genereren met een site, moet deze unieke en waardevolle content bevatten en een goede gebruikerservaring bieden. In dit artikel geven we u enkele tips.

Voldoende unieke content toevoegen

Als u AdSense-advertenties op uw site wilt weergeven, moeten de pagina's voldoende unieke content bevatten, zodat we kunnen vaststellen waar uw site over gaat. Bied content die gebruikers een reden geeft uw site te bezoeken en naar uw site terug te keren.

Google AdSense Quality content

Als u content maakt, moet u zich afvragen of deze waardevol en origineel genoeg is vergeleken met andere sites over vergelijkbare onderwerpen. Dan trekt u namelijk meer bezoekers naar uw site. Tools zoals Google Trends bieden inzicht in wat mensen interesseert, zodat u uw content hierop kunt afstemmen. Google Analytics biedt een groot aantal kosteloze tools die u een completer beeld geven van uw gebruikers en waarmee u kunt vaststellen waar uw contentmarketing kan worden verbeterd. Lees voor meer informatie de AdSense-blogpost over hoe u hoogwaardige websitecontent maakt in 3 stappen.

Zorg er ook voor dat u de site regelmatig updatet. Door steeds nieuwe en unieke content toe te voegen, houdt u de site actueel en zullen meer bezoekers terugkeren.

Vergeet ook niet te controleren of de content voldoet aan het Spambeleid voor Google Zoeken. In het Spambeleid voor Google Zoeken raden we u aan geen gebruik te maken van cloaking en doorway-pagina's, pagina's met weinig tot geen content of pagina's die zijn geoptimaliseerd voor specifieke zoekwoorden of woordgroepen.

Geen dubbele content gebruiken

Zoals is vastgelegd in het Google-beleid voor uitgevers, worden Google-advertenties mogelijk niet geplaatst op sites met automatisch verzamelde of auteursrechtelijk beschermde content. Enkele voorbeelden van sites met automatisch verzamelde content:

• Sites die content van andere sites kopiëren en opnieuw publiceren zonder originele content of waarde toe te voegen
  • Sites die content van andere sites kopiëren, kleine aanpassingen aanbrengen (door bijvoorbeeld synoniemen of geautomatiseerde technieken te gebruiken) en deze content vervolgens opnieuw publiceren
  • Sites die content, zoals video, afbeeldingen of andere media, van andere sites insluiten zonder een grote meerwaarde voor de gebruiker

Wees voorzichtig als u gebruikmaakt van externe bronnen, zoals artikelen op andere sites of ingesloten video's. Het is belangrijk dat u uw eigen originele content bijdraagt, of het nu gaat om specialistische kennis, voorstellen voor verbeteringen, reviews of uw persoonlijke ideeën. Zorg ervoor dat de content op uw site uniek is en dat er geen fragmenten van andere sites zijn gekopieerd. Zorg er ook voor dat content niet wordt herhaald op dezelfde pagina of op verschillende pagina's van uw site.

Als u veel vergelijkbare pagina's of pagina's met sterk gelijkende content heeft, kunt u de pagina's met andere content uitbreiden of samenvoegen tot één pagina. Probeer ook te vermijden dat lange stukken tekst op verschillende pagina's van uw site worden herhaald. Geef bijvoorbeeld niet onderaan elke pagina een uitgebreide mededeling over het auteursrecht weer, maar plaats een beknopte samenvatting en een link naar een pagina met meer informatie. U kunt de tool voor parameterbehandeling gebruiken om op te geven hoe Google URL-parameters moet verwerken.

Raadpleeg voor meer tips onze handleiding over hoe u dubbele content voorkomt.

Een goede gebruikerservaring met navigatie-elementen ontwikkelen

Originele content bieden is slechts één van de factoren die de kwaliteit van een site bepalen. Uw content moet ook informatief en makkelijk te navigeren zijn voor gebruikers. Denk na over hoe u de elementen (tekst, afbeeldingen enzovoort) op uw pagina's indeelt. Zorg ervoor dat de lay-out er aantrekkelijk uitziet en bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.

Google AdSense Navigation

Een toegankelijke, gebruiksvriendelijke navigatiebalk (of menubalk) is essentieel voor een goede gebruikerservaring. Houd rekening met het volgende als u de navigatiebalk maakt:

• Uitlijning: Zijn alle navigatie-elementen correct uitgelijnd op alle apparaten?
  • Leesbaarheid: Is de content van uw site goed leesbaar?
  • Functionaliteit: Werken de dropdownmenu's naar behoren? Zijn alle navigatie-elementen klikbaar?
  • Nauwkeurigheid: Leiden de elementen de gebruiker naar de juiste content?

Vergeet niet om de unieke content die u aan de site heeft toegevoegd, ook logisch in te delen. We raden u aan de content als volgt te ordenen:

• Voeg navigatie-elementen toe aan de menubalk en orden de content op onderwerp, categorie enzovoort. Zo hebben gebruikers een beter overzicht van de site en kunnen ze gemakkelijker door de site navigeren.
  • Herhaal dezelfde content niet in meerdere categorieën of op meerdere pagina's van uw site en maak niet meerdere pagina's of sites met content uit andere bronnen.
  • Zorg ervoor dat uw site de beloofde informatie en service biedt en geen links bevat die leiden naar:
    • onrechtmatige claims van downloadbare of gestreamde content,
    • ontbrekende pagina's,
    • irrelevante of misleidende pagina's,
    • tekst op een pagina die geen betrekking heeft op het thema of bedrijfsmodel van de site.
  • Zorg ervoor dat uw site correct wordt weergegeven in verschillende browsers.

We raden u aan de AdSense-blogpost te lezen over hoe u de gebruikerservaring op uw website in 3 stappen kunt verfijnen.

Uw site indienen voor beoordeling

Vergeet tot slot niet om het programmabeleid van AdSense door te nemen, zodat u ervoor kunt zorgen dat de content op uw site hieraan voldoet.

Het kost tijd en moeite om een site van hoge kwaliteit te maken. Als u bovenstaande punten heeft toegepast, kunt u uw site indienen voor beoordeling via de pagina Sites in uw AdSense-account. Het beoordelingsproces duurt meestal enkele dagen en u krijgt via uw AdSense-account een melding over de beoordelingsresultaten.