Assegureu-vos de visitar La meva pàgina d'AdSense, on trobareu informació personalitzada sobre el vostre compte que us ajudarà a obtenir bons resultats amb AdSense.

Gestionar els llocs web

Experiència d'usuari i contingut de Google AdSense

Per monetitzar un lloc web amb AdSense, heu de tenir contingut únic i valuós i oferir una bona experiència d'usuari. Consulteu els nostres consells aquí.

Oferir prou contingut únic

Si voleu que el vostre lloc web estigui preparat per mostrar anuncis d'AdSense, assegureu-vos que les pàgines tinguin prou contingut únic perquè puguem determinar-ne la temàtica. Heu d'oferir contingut que doni als usuaris un motiu per visitar el vostre lloc web i tornar-hi.

Google AdSense Quality content

Quan creeu contingut, és important que us pregunteu si proporciona un valor i una originalitat substancials en comparació amb altres llocs web que tracten temes semblants, ja que això us permetrà atreure-hi més visitants. Eines com ara Google Trends us poden donar una idea de què interessa als usuaris per poder adaptar el vostre contingut. Google Analytics inclou moltes eines sense cost econòmic que us poden ajudar a fer-vos una idea més completa dels vostres usuaris i a identificar les àrees en què podeu millorar el màrqueting de continguts. Per obtenir més informació, consulteu l'entrada del nostre blog d'AdSense sobre com podeu crear contingut de lloc web de qualitat en tres passos.

A més, assegureu-vos d'actualitzar-lo amb regularitat. Si afegiu contingut nou i únic amb regularitat, el lloc web es mantindrà al dia i es generaran més visites recurrents.

Recordeu també d'assegurar-vos que el contingut compleix les polítiques de contingut brossa per a la cerca web de Google. Les polítiques de contingut brossa per a la cerca web de Google et recomanen que no facis servir l'encobriment ni les pàgines d'entrada, pàgines amb poc o cap contingut, ni pàgines optimitzades per a paraules clau o frases específiques.

Assegurar-se que no hi ha contingut duplicat

Tal com s'explica a les polítiques per a editors de Google, els anuncis de Google no es poden emplaçar en llocs web amb contingut copiat o protegit per drets d'autor. A continuació teniu alguns exemples de llocs web amb contingut copiat:

• Llocs web que copien i tornen a publicar contingut d'altres llocs web sense afegir-hi valor ni contingut original.
  • Llocs web que copien contingut d'altres llocs web, el modifiquen lleugerament (per exemple, fent servir sinònims o tècniques automatitzades) i el tornen a publicar.
  • Llocs web dedicats a inserir contingut com ara vídeos, imatges o altres elements multimèdia d'altres llocs web sense valor afegit substancial per a l'usuari.

Aneu amb compte quan utilitzeu recursos externs, com ara articles d'altres llocs web o vídeos inserits. És important que aporteu contingut original i propi, com ara coneixements especialitzats, idees de millora, ressenyes o pensaments personals. Comproveu que el contingut del vostre lloc web sigui únic i que no hi hagi fragments copiats d'altres llocs web. Assegureu-vos també que el mateix contingut no estigui duplicat a la mateixa pàgina ni a diverses pàgines del vostre lloc web.

Si teniu moltes pàgines similars o amb un contingut molt semblant, plantegeu-vos ampliar cada pàgina o fusionar-les en una de sola. A més, intenteu minimitzar la repetició de segments llargs de text en diferents pàgines del lloc web, per exemple, en lloc d'incloure un text de drets d'autor llarg al final de cada pàgina, incloeu-hi un resum molt breu i, a continuació, enllaceu-hi una pàgina amb més detalls. Podeu utilitzar l'eina de gestió dels paràmetres per especificar com voleu que Google tracti els paràmetres d'URL.

Per veure més consells, consulteu la guia sobre com evitar la creació de contingut duplicat.

Crear una bona experiència d'usuari amb elements de navegació

Oferir contingut original només és una de les qüestions que cal tenir en compte a l'hora de crear un lloc web d'alta qualitat. El contingut també ha de ser informatiu i ha d'estar organitzat de manera que els usuaris puguin navegar-hi fàcilment. Analitzeu la manera com organitzeu els elements (text, imatges, etc.) a les pàgines. El disseny ha de resultar atractiu i els visitants han de poder trobar fàcilment el que cerquen.

Google AdSense Navigation

Una barra de navegació (o de menú) accessible i fàcil d'utilitzar és una peça clau per oferir una bona experiència d'usuari. Quan la creeu, tingueu en compte els punts següents:

• Alineació: tots els elements de navegació estan alineats correctament en tots els dispositius?
  • Llegibilitat: el contingut de text del vostre lloc web és fàcil de llegir?
  • Funcionalitat: les llistes desplegables funcionen correctament? Es pot fer clic en tots els elements de navegació?
  • Precisió: els elements porten l'usuari al contingut correcte?

Després d'afegir contingut únic al lloc web, no us oblideu d'organitzar-lo. Us recomanem que estructureu i organitzeu el contingut tal com s'indica a continuació:

• Afegiu elements de navegació a la barra de menú i organitzeu el contingut per tema, categoria, etc. Això ajudarà els usuaris a entendre i navegar millor pel vostre lloc web.
  • Eviteu repetir el mateix contingut en diverses categories o pàgines del vostre lloc web, així com crear diverses pàgines o llocs web amb contingut extret d'altres fonts.
  • Assegureu-vos que el vostre lloc web ofereixi la informació i el servei que heu promès i que no tingui enllaços que dirigeixin a:
    • Afirmacions falses de contingut que es pot baixar o reproduir en temps real.
    • Pàgines que no existeixen.
    • Pàgines irrellevants o enganyoses.
    • Pàgines amb text que no té relació amb el tema o amb el model empresarial del lloc web.
  • Assegureu-vos que el lloc web es mostri correctament en diferents navegadors.

Us recomanem que consulteu l'entrada del blog d'AdSense sobre com podeu millorar l'experiència d'usuari del vostre lloc web en tres passos.

Enviar el lloc web a revisió

Per acabar, no us oblideu de revisar les polítiques del programa d'AdSense per assegurar-vos que el contingut del vostre lloc web les compleixi.

Crear un lloc web d'alta qualitat requereix esforç i temps. Quan hàgiu corregit els punts anteriors, envieu el lloc web a revisió mitjançant la pàgina Llocs web del compte d'AdSense. Normalment el procés de revisió tarda uns quants dies i se us notificaran els resultats de la revisió a través del compte d'AdSense.