Een Performance Max-project maken en componenten toevoegen

Performance Max is een type advertentiecampagne waarmee u toegang heeft tot voorraad, indelingen en doelgroepen op alle Google-kanalen. Met Ads Creative Studio kunt u op basis van best practices een componentengroep voor uw Performance Max-campagne maken. U kunt componenten valideren op basis van de vereisten, een voorbeeld van de componenten in voorbeeldadvertenties weergeven, een blad met voorbeelden delen met reviewers en de componenten exporteren naar Google Ads.

Een nieuw project maken

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Klik op de pagina Projecten op Nieuw en dan Performance Max.
  3. Geef een naam op voor het nieuwe project.
  4. Klik op Maken. Hiermee wordt een nieuw project gemaakt waaraan u componenten kunt toevoegen.

Componenten toevoegen

De projectpagina is onderverdeeld in 3 gedeelten:

Componenten

De volgende componenttypen worden ondersteund:

• Tekst: koppen, lange koppen, beschrijvingen en bedrijfsnaam
  • Afbeelding: afbeeldingen en logo's
  • Video

Bekijk de volledige richtlijnen voor Performance Max-componentgroepen.

Tekst

U kunt koppen, lange koppen, beschrijvingen en de bedrijfsnaam invoeren in de tekstvelden in het deelvenster Componenten.

Typen tekstcomponenten, zoals uiteindelijke URL, call-to-action en pad voor zichtbare URL, kunnen in Google Ads worden ingesteld.

Tekst toevoegen
  1. Als er geen leeg veld is voor het type tekstcomponent dat u wilt toevoegen, klikt u op Toevoegen.
    • Als u de knop Toevoegen niet ziet, heeft u het maximale aantal tekstcomponenten van dat type al toegevoegd.
  2. Geef tekst op in een van de lege velden voor koppen, beschrijvingen of bedrijfsnaam.
Tekst verwijderen

Verwijder tekst uit het veld waaraan u de tekst heeft toegevoegd, totdat het veld leeg is.

Afbeeldingen

Voor afbeeldingen en logo's kunt u afbeeldingen selecteren uit de componentenbibliotheek of afbeeldingsbestanden van ondersteunde typen uploaden. Geüploade afbeeldingen zijn in de componentbibliotheek beschikbaar voor toekomstig gebruik in Ads Creative Studio.

Als u een afbeelding selecteert die geen ondersteunde beeldverhouding heeft, of als de afbeelding kan worden bijgesneden zodat deze in meer dan 1 ondersteunde beeldverhouding past, kunt u de beeldverhoudingen selecteren die u wilt gebruiken en de afbeelding bijsnijden om deze aan te passen aan die beeldverhoudingen.

Een afbeelding of logo toevoegen
  1. Open de mediakiezer op de projectpagina.
    • Als u nog geen afbeelding of logo heeft toegevoegd, klikt u op Toevoegen om de mediakiezer te openen.
    • Klik anders op Bewerken.
  2. Zoek de gewenste afbeelding.
    • U kunt in de componentbibliotheek browsen naar afbeeldingen.
    • Als u een afbeeldingsbestand wilt uploaden, schakelt u over naar het tabblad Uploaden. Hier kunt u het bestand slepen of selecteren dat u wilt uploaden.
  3. Als u een afbeelding voor uw componentengroep wilt selecteren, plaatst u de muisaanwijzer op de afbeelding en klikt u op het selectievakje dat wordt getoond.
  4. Als de afbeelding geen ondersteunde beeldverhouding heeft, of als de afbeelding kan worden bijgesneden zodat deze in meer dan 1 ondersteunde beeldverhouding past, wordt het dialoogvenster voor bijsnijden geopend en kunt u de afbeelding bijsnijden tot de gewenste beeldverhoudingen.
  5. U kunt meerdere afbeeldingen selecteren, met een maximum van 20 afbeeldingen in totaal. Geselecteerde afbeeldingen worden onderaan de mediakiezer weergegeven onder 'Afbeeldingen voor uw componentengroep' of 'Logo's voor uw componentengroep'.
  6. Als u tevreden bent met uw selectie, klikt u op Opslaan om de geselecteerde componenten aan het project toe te voegen.
Een afbeelding of logo bijsnijden
  1. Open het dialoogvenster voor bijsnijden.
    • Het dialoogvenster voor bijsnijden wordt automatisch geopend wanneer u voor het eerst een afbeelding selecteert die geschikt is voor bijsnijden.
    • Als u de afbeelding eerder heeft bijgesneden, klikt u onder Afbeeldingen of Logo's op de projectpagina op Bewerken. Plaats de muisaanwijzer daarna op de gewenste afbeelding om in het onderste deelvenster opnieuw bij te snijden en klik op het potloodje dat verschijnt.
  2. Selecteer de gewenste beeldverhouding onder het voorbeeld van de afbeelding.
  3. Een frame over het voorbeeld van de afbeelding laat zien hoe de afbeelding eruitziet met de huidige instellingen voor bijsnijden. U kunt het bijsnijden op de volgende manieren aanpassen:
    • Sleep het frame om het op de gewenste plek over de afbeelding te plaatsen.
    • Sleep de hoekgrepen van het frame om het formaat van het frame aan te passen.
  4. Als u de afbeelding in een andere beeldverhouding wilt gebruiken, selecteert u die beeldverhouding en herhaalt u de vorige stap.
  5. Plaats de muisaanwijzer op het vinkje en klik op het verwijdericoon voor de beeldverhoudingen die u niet wilt gebruiken.
  6. Als u klaar bent, klikt u op de knop om het aantal beeldverhoudingen te bevestigen dat u wilt selecteren (bijvoorbeeld Selecteer 2 beeldverhoudingen).
  7. Klik op Opslaan.
Een afbeelding of logo met een specifieke beeldverhouding verwijderen
  1. Klik op de projectpagina op Bewerken onder Afbeeldingen of Logo's, afhankelijk van waar u de afbeelding heeft toegevoegd die u wilt verwijderen.
  2. De mediakiezer wordt geopend en toont de afbeeldingen in uw componentengroep onderaan. Plaats de muisaanwijzer op elke afbeelding die u wilt verwijderen en klik op het verwijdericoon dat wordt weergegeven.
  3. Klik op Opslaan.
Een afbeelding in alle geselecteerde beeldverhoudingen verwijderen
  1. Klik op Bewerken onder Afbeeldingen of Logo's, afhankelijk van waar u de afbeelding heeft toegevoegd die u wilt verwijderen.
  2. Navigeer naar de locatie van de afbeelding in de componentenbibliotheek.
  3. Verwijder het vinkje uit het selectievakje in de hoek van de afbeelding.
  4. Klik op Opslaan.

Video

U kunt video's uit de componentbibliotheek selecteren of videobestanden van ondersteunde typen uploaden. Geüploade video's zijn in de componentbibliotheek beschikbaar voor toekomstig gebruik in Ads Creative Studio. Video's worden niet automatisch gemaakt in Performance Max-projecten in Ads Creative Studio.

Een video toevoegen
  1. Open de mediakiezer op de projectpagina.
    • Als u nog geen video heeft toegevoegd, klikt u op Toevoegen onder Video's op de projectpagina om de mediakiezer te openen.
    • Klik anders onder Video's op Bewerken.
  2. Zoek de gewenste video.
    • U kunt in de componentbibliotheek naar video's browsen. U ziet alleen video's die voldoen aan de vereiste minimale lengte.
    • Als u een videobestand wilt uploaden, gaat u naar het tabblad Uploaden. Hier kunt u het bestand slepen of selecteren dat u wilt uploaden. Geüploade video's worden verwerkt.
  3. Als u een video voor uw componentengroep wilt selecteren, plaatst u de muisaanwijzer op de video en vinkt u het selectievakje aan dat verschijnt.
  4. U kunt meerdere video's selecteren, met een maximum van 5 in totaal. Geselecteerde video's worden onderaan de componentkiezer weergegeven bij Video's voor uw componentengroep.
  5. Als u tevreden bent met uw selectie, klikt u op Opslaan om de geselecteerde componenten aan het project toe te voegen.
Een video verwijderen
  1. Klik op de projectpagina op Bewerken onder Video's.
  2. De mediakiezer wordt geopend en toont onderaan de video's in uw componentengroep. Plaats de muisaanwijzer op elke video die u wilt verwijderen en klik op het verwijdericoon dat verschijnt.
  3. Klik op Opslaan.

Checklist voor componenten

Gebruik de checklist om bij te houden of u het aanbevolen aantal items heeft toegevoegd voor elk type item en elke beeldverhouding. De checklist wordt automatisch geüpdatet als u componenten toevoegt en verwijdert.

Afgeronde aanbevelingen worden aangegeven met een vinkje .

De aanbevolen afmetingen voor afbeeldingen en video's zijn alleen bedoeld ter illustratie en worden niet weergegeven als u checklistitems afrondt.

Voorbeeld

In het voorbeeld worden voorbeeldadvertenties getoond met componenten die u heeft toegevoegd, of met tijdelijke aanduidingen als u nog niet het juiste type component heeft aangeleverd. Niet alle mogelijke combinaties van componenten worden getoond.

Bedieningselementen voor voorbeelden

Show full screen preview (for display ads in computer preview mode)
Previous preview
Next preview
Play preview
Pause preview
Mobile preview
Computer preview
U kunt ook op een kanaal klikken, zoals YouTube of Gmail, om over te schakelen naar voorbeeldadvertenties voor dat kanaal.

Volgende stappen

U kunt het project opslaan door op Opslaan te klikken. Als u het bestand niet kunt opslaan, controleert u of uw project minstens 1 component bevat en of u geen ongeldige componenten heeft, zoals tekst die de tekenlimiet overschrijdt.

Als u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen in uw project, kunt u het project beoordelen.