Een niet-aanpasbaar project maken op basis van een template

Ads Creative Studio bevat een aantal templates die u kunt gebruiken om een display-project te maken voor de 21 meest voorkomende advertentieformaten. De geleverde templates vormen een startpunt om een advertentie te maken met één boodschap voor iedereen. U kunt deze templates bekijken door in het navigatiemenu aan de linkerkant naar de pagina Templates  te gaan.

Gebruik de onderstaande stappen om een niet-aanpasbaar display-project te maken op basis van een template.

Als u geen template wilt gebruiken, kunt u uw eigen rich media display-advertentie maken.

Een template kiezen

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Klik op de pagina Projecten op Nieuw and thenDisplayand thenOp basis van template.
  3. Bekijk de beschikbare templates en kies de template die het best bij uw project past. Klik op een template voor meer informatie, zoals op welke apparaten de template kan worden weergegeven en welke items worden ondersteund. U kunt ook een voorbeeld bekijken met items van een fictief merk.
  4. Als u de juiste template heeft gevonden, klikt u op Template gebruiken.
  5. Vul een naam in voor het nieuwe project.
  6. Selecteer Nee bij Aanpasbaar.
  7. Klik op Maken. Daarmee maakt u een nieuw project met één variant in 21 van de meest voorkomende advertentieformaten.

Een bestaande template wijzigen

Als een template niet aan uw behoeften voldoet, kunt u de display-templates van Ad Creative Studio openen en bewerken met Google Web Designer. Nadat u wijzigingen heeft aangebracht, kunt u de bewerkte template uploaden als display-project met behulp van HTML5-bestanden.

Zo kunt u een template bewerken:

1. Voordat u aan de slag gaat, zorgt u ervoor dat u Google Web Designer heeft geïnstalleerd.
  2. Log in bij Ads Creative Studio.
  3. Klik op Templates.
  4. Zoek de template die u wilt bewerken en klik erop. U ziet de pagina Over deze template.
  5. Klik op Openen in Web Designer. (Als u deze knop niet ziet, kunt u de template niet bewerken.) In een browservenster wordt toestemming gevraagd om de Google Web Designer-app te openen.
  6. Klik op Google Web Designer openen. Google Web Designer wordt geopend op de pagina Nieuw bestand maken op basis van template.
  7. Vul in het linkerdeelvenster de volgende velden in:
    1. Formaat - als er meerdere formaten beschikbaar zijn, selecteert u het gewenste formaat.
    2. Naam - geef uw nieuwe bestand een naam.
    3. Locatie - wijzig desgewenst de opslaglocatie. U kunt het pad naar de locatie opgeven of op het mapicoon klikken om naar de locatie te gaan die u wilt gebruiken.
  8. Klik op Maken.
  9. Bewerk de template naar wens. Als u klaar bent, publiceert u uw bestanden lokaal in Google Web Designer.
  10. Upload de gepubliceerde HTML5-bestanden naar Ads Creative Studio.
Momenteel kunt u een template alleen lokaal bewerken en dan uploaden als display-project. In de toekomst kunt u uw aangepaste template uploaden naar Ads Creative Studio en deze opnieuw gebruiken om meerdere projecten samen te stellen.

Formaten kiezen

De display-templates in Ads Creative Studio ondersteunen 21 van de meest voorkomende display-advertentieformaten.

• Vierkant en rechthoekig: 250 × 250, 300 × 250, 320 × 320, 336 × 280
  • Skyscraper: 120 × 600, 160 × 600, 300 × 600, 300 × 1050
  • Leaderboard: 468 × 60, 728 × 90, 800 × 250, 970 × 90, 970 × 250
  • Mobiel: 300 × 50, 300 × 100, 320 × 50, 320 × 100, 320 × 480, 360 × 592, 360 × 640, 375 × 667

Als u een nieuw display-project maakt op basis van een template, worden alle formaten gekozen die door de template worden ondersteund.

• Als u alle beschikbare formaten wilt gebruiken en exporteren, gaat u door met de volgende stap.
  • Als u niet alle formaten wilt gebruiken, verwijdert u de formaten die u niet nodig heeft.

Formaten toevoegen

Als u een standaardtemplate gebruikt en een aantal van de ondersteunde displayformaten heeft verwijderd, kunt u ze op elk gewenst moment weer toevoegen. Als alle ondersteunde formaten al zijn toegevoegd, kunt u geen extra formaten toevoegen.

1. Klik naast Dimensies op het menu Selecteer de formaten van het advertentiemateriaal. Het is een dropdownmenu met het huidige aantal formaten (bijvoorbeeld 8 formaten). Het venster voor formaatselectie verschijnt. De formaten zijn aan de linkerkant in groepen geordend. Aan de rechterkant ziet u een lijst met alle geselecteerde formaten.
    • Als u alle formaten wilt toevoegen die door de template worden ondersteund, klikt u op Alle formaten.
    • Als u een groep advertenties met vergelijkbare vormen wilt toevoegen, klikt u op de groep die u wilt toevoegen. (Formaatgroepen omvatten: Vierkant en rechthoekig, skyscraper, leaderboard en mobiel.)
    • Als u slechts één formaat wilt toevoegen (bijvoorbeeld 300 × 100), kunt u de groepen aan de linkerkant uitvouwen en het selectievakje naast 300 × 100 aanvinken.
  2. Klik op Toepassen om de formaatselecties te bevestigen.
  3. Klik op Opslaan.

Het voorbeeld wordt geüpdatet met de gekozen formaten. Als u uw project exporteert, worden alleen de gekozen formaten geëxporteerd.

Als u de template heeft aangepast met Google Web Designer en ondersteuning voor meer formaten heeft toegevoegd, kunt u ook aangepaste formaten toevoegen.

Formaten verwijderen

1. Klik naast Dimensies op het menu Selecteer de formaten van het advertentiemateriaal. U ziet het aantal advertentieformaten voor het project (bijvoorbeeld 21 formaten). Het venster voor formaatselectie verschijnt. De formaten zijn aan de linkerkant in groepen geordend. Aan de rechterkant ziet u een lijst met alle geselecteerde formaten.
    • Klik op Alle formaten als u alle formaten wilt verwijderen.
    • Als u een groep advertenties met een vergelijkbare vorm wilt verwijderen, klikt u op de formaatgroep die u wilt verwijderen. (Formaatgroepen omvatten: Vierkant en rechthoekig, skyscraper, leaderboard en mobiel.)
    • Als u slechts één formaat wilt verwijderen (bijvoorbeeld 300 × 100), kunt u de groep formaten voor mobiel aan de linkerkant uitvouwen en op 300 × 100 klikken. Of scroll rechts naar de formaten voor mobiel en klik op 300 × 100 verwijderen .
  2. Verwijder de formaten die u niet nodig heeft en behoud de formaten die u wel gebruikt. Als u per ongeluk een formaat verwijdert, kunt u het later weer toevoegen.
  3. Klik op Toepassen. (Als u niet op Toepassen kunt klikken, controleert u of er minimaal 1 formaat is gekozen.)
  4. Klik op Opslaan.

Het voorbeeld wordt geüpdatet met de gekozen formaten. Als u uw project exporteert, worden alleen de gekozen formaten geëxporteerd.

Items toevoegen

Nu u het project heeft gemaakt en heeft gekozen welke advertentieformaten u nodig heeft, kunt u items toevoegen.

Omdat u met sommige formaten minder ruimte heeft om mee te werken, kunt u voor die formaten mogelijk een ander item gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een kortere kop gebruiken voor de formaten 120 × 600 en 160 × 600, omdat deze smaller zijn dan de meeste andere formaten.

Een item toevoegen aan elk formaat

Als u begint, zijn alle formaten geselecteerd. Elk item dat u toevoegt, wordt toegevoegd aan elk formaat. Dit is handig als u een item toevoegt dat voor alle formaten hetzelfde is.

U weet dat alle formaten zijn gekozen als het aantal geselecteerde formaten overeenkomt met het totale aantal formaten voor de advertentie. U ziet ook blauwe vinkjes naast elk formaat in het voorbeeld.

1. Als niet alle formaten zijn gekozen, houdt u Shift ingedrukt en klikt u op elke formaatgroep totdat alle formaten zijn gekozen.
  2. Selecteer in het deelvenster Details het item dat u wilt toevoegen of wijzigen. Als u bijvoorbeeld een logo-afbeelding wilt toevoegen, kiest u Logo.
  3. Kies een item of voeg er een toe, afhankelijk van het type:
    • Afbeeldingen : Sleep een bestand vanaf uw computer en zet het neer op Bestand hier neerzetten of klik op Browsen om een afbeelding op uw computer te selecteren of in de Itembibliotheek.
    • Tekst : Geef de weer te geven tekst op.
    • Links : geef de bestemmings-URL op. Voor sommige elementen geeft u ook de weer te geven tekst op.
    • Kleuren : geef de hexadecimale kleurcode en het ondoorzichtigheidspercentage op.
  4. Klik op Opslaan.

Het voorbeeld wordt geüpdatet met het nieuwe item.

Een item toevoegen aan 1 formaat of een groep formaten

1. Klik in het voorbeeld op het formaat (bijvoorbeeld 120 × 600) of op een willekeurige plaats in de kaart waarin het advertentievoorbeeld te zien is. (Opmerking: Klikken op het advertentievoorbeeld zelf werkt niet.) Er staat een blauw vinkje naast het geselecteerde formaat. Alle andere vinkjes zijn gedimd.
  2. Selecteer in het deelvenster Details het item dat u wilt toevoegen of wijzigen. Als u bijvoorbeeld een logo-afbeelding wilt toevoegen, kiest u Logo.
  3. Kies een item of voeg er een toe, afhankelijk van het type:
    • Afbeeldingen : Sleep een bestand van uw computer naar het gedeelte Bestand hier neerzetten of klik op Browsen om een afbeelding te kiezen uit de Itembibliotheek.
    • Tekst : Geef de weer te geven tekst op.
    • Links : geef de bestemmings-URL op. Voor sommige elementen geeft u ook de weer te geven tekst op.
    • Kleuren : geef de hexadecimale kleurcode en het ondoorzichtigheidspercentage op.
  4. Klik op Opslaan.

Het voorbeeld wordt geüpdatet met het nieuwe item.

Verschillende waarden in geselecteerde formaten
Als er verschillende waarden voor hetzelfde element tussen de geselecteerde formaten zijn, ziet u <Verschillende waarden> in plaats van de daadwerkelijke tekst of namen van afbeeldingen. Als u een item met dit bericht bewerkt, worden de verschillende waarden vervangen door de geüpdatete tekst of afbeelding in alle formaten die u heeft gekozen.

Voorbeeld

U ziet een live voorbeeld van elk advertentieformaat terwijl u items toevoegt. Gebruik dit voorbeeld om de grootte, tekstlengte en kleuren van een item te checken als u het bewerkt.

Voorbeelden filteren

Als u met veel formaten werkt, kan het handig zijn om de live voorbeelden te filteren zodat alleen bepaalde formaten worden weergegeven en u ze kunt vergelijken.

Wanneer u filters toepast:

• Ziet u alleen de formaten die overeenkomen met uw filter in het live voorbeeld.
  • Verborgen formaten bestaan nog steeds, maar zijn niet zichtbaar.
  • U kunt alleen zichtbare formaten bewerken.

Filters verwijderen om formaten te verbergen

1. Ga naar Filteren op en klik op het menu Formaten voor advertentiemateriaal selecteren om op te filteren. U ziet het aantal gefilterde formaten (bijvoorbeeld 21 formaten). Het venster voor formaatselectie verschijnt. Formaten zijn aan de linkerkant in groepen geordend. Aan de rechterkant ziet u een lijst met op dat moment geselecteerde formaten.
    • Als u een groep advertenties met vergelijkbare vormen wilt verbergen, klikt u op de groep die u wilt verbergen.
    • Als u slechts één formaat wilt verbergen (bijvoorbeeld 300 × 100), vouwt u de groep voor mobiel formaat aan de linkerkant uit en klikt u op dat formaat. Of zoek de geselecteerde formaten aan de rechterkant, scroll omlaag naar de mobiele formaten en klik op 300 × 100 verwijderen .
  2. Verberg de formaten die u niet wilt zien of bewerken en behoud de formaten die u wel wilt zien.
  3. Klik op Toepassen. (Als u niet op Toepassen kunt klikken, controleert u of er minimaal 1 formaat is gekozen.)

U ziet alleen de geselecteerde formaten in het live voorbeeld. U kunt deze formaten alleen bewerken. Als u een verborgen bestand wilt bewerken

Filters toevoegen om formaten weer te geven

1. Klik naast Filteren op op het menu Formaten voor advertentiemateriaal selecteren om op te filteren. Hier ziet u het aantal gefilterde formaten (bijvoorbeeld 2 formaten).
  2. Klik op Alle formaten.
  3. Klik op Toepassen.

In het live voorbeeld kunt u alle formaten zien, selecteren en bewerken.

Volgende stap

Als u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen in uw project, kunt u het project beoordelen.